Rozleštění laku

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

prowmen
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Rozleštění laku

Příspěvek od prowmen »

Ahoj. Po zimě jsem umýval "narychlo" auto v samoobslužné myčce tím ručním kartáčem. Jenomže si s ním někdo předemnou umýval asi traktor, takže v něm byli zrnka které mi poškrábali celé auto, jsou to takové ty jemné pavučiny co jdou vidět jen na slunci, ale je to políčený fest. Potřeboval bych to nějak šetrně ale efektivně rozleštit, lak mám v dobrém stavu a dost silný, ale nevím co by udělalo silné brusivo jako je třeba Tempo, vosk Turtlewax který používám to asi nerozleští co?...všude vidím nějaké leštěnky na staré autolaky apod. pomohlo by to aniž by to zbrousilo lak moc? zároveň nechci nějakou profi pastu za litr. Může mi někdo něco doporučit? Díky
Maslo23
Přispěvovatel

Příspěvek od Maslo23 »

prejed to tempem a pak voskem
Fantik
Aktivista

Příspěvek od Fantik »

Celkem funguje tohle http://www.a-c.cz/index.php?/manufactur ... e.tpl.html

Pak samo pasty od 3M ale ty jsou dražšší ;)
omega001
Přispěvovatel

Příspěvek od omega001 »

3M je sice drahší,ale zato kvalitka :-)
Dokud neumíš létat,musíš se v tom naučit chodit.
Mercedes Star + Vag KKL + origo Hex-can + Lexia
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

já bych to 3M zas nedělal pokud nemáš zkušenosti se strojním leštěním a navíc tmavší barvu

tak můžeš naleštit pěkné prasárny,

nevím kde jsi zjistil že temto je silné brusivo, tempo na staré laky je jen mírně abrazivní a na metle a nové lavé laky není abrazivní vůbec,

zkus ty tempa ty nesklamali a jak píše máslo ještě něco na to dobrý je teflon ;)
prowmen
Přispěvovatel

Příspěvek od prowmen »

Dělal jsem tím Tempem naposledy zašlou š105L a udělal jsem z ní hotovou leštěnku. Na mladém laku s ním rozlešťuju jen škrábance a jsem vždycky překvapen že to rozleští i hlubší rýhy tak jsem nabyl dojmu že je v něm silnější brusivo, ale zkusím s ním vzít teda celé auto a pak to vemu voskem. Ty profi pasty 3M jsem už taky viděl v praxi, ale do toho se pouštět nebudu.
matess
Přispěvovatel

Příspěvek od matess »

Mámě se nedávno povedlo lehce poškrábat úplně nové auto když čistila zaschlou mušku. V prodejně s autolaky mi prodali takovou pastu přímo na drobné škrábance (asi o velikosti tempa) za 170,-Kč. Myslím že to bylo 3M, ale můžu se mrknout. Povedlo se to krásně zaleštit a ani na tom novém laku to není vidět. Na svém autě tyhle drobnosti řeším tempem a spokojenost, ikdyž je vidět kde se s ním leštilo. Asi by pomohlo to vzít celé :)
Octavia combi TDi ASV + Reesha chip prodáno
VW Sharan TDI
krejča
Aktivista

Příspěvek od krejča »

za mě určitě tempo na starý laky,ale takový ty rejhy co vypadaj jak od mičky to tempo udělá taky.nebo zainvestuj a kup si od firmy MEGUIARS leštěnku na starý laky a vosk (doporučuji ten tekutý) a uvidíš co sou leštěnky!kam se hrabe turtle!cena kompletu cca 1500kč.když budeš mít zájem tak mi napiš a já ti pošlu stranku kde to obědnávám a který... 8)
SEAT LEON FR ARL TDIFUN 271PS/521NM ,EGR,KAT OFF,MAF OFF,HDS,SACHS PERFORMACE,HP Sporting,BRZDY 330x30 4píst\288x22,WEBASTO R+,"R" komplet paket,sedáky RECARO 4(polokůže),...takže vlastně naftový Rko :-)
Daily-T4 mulťák acv
ritchie
Sběrač informací

Příspěvek od ritchie »

Mrkni sem,tady ti určitě poradí co s tím:
http://www.detailing.cz/
--octavia SLX 1.9Tdi --
prowmen
Přispěvovatel

Příspěvek od prowmen »

Tak to tempo nakonec nezabírá, naopak dělá to samé, jemné pavučiny ve směru leštění... nenadělám asi nic pokud nezainvestuju do nějakýho profileštění, má to 90 procent aut co jezdí do myček...hold nebudu mít lak jak zrcadlo věčně. Na stříbrné to třeba vidět nejde, na černé metle ano.
libor.98
Aktivista

Příspěvek od libor.98 »

také mám černou metlu a je to hruza je tam vidět vše :(
mir77
Aktivista

Příspěvek od mir77 »

Já mám zelenou metlu a taky děs. Ten němčour co to měl přede mnou musel jezdit do myčky snad tejdně...
Octavia 1.9 TDI Ambiente 81 kW ASV, r.v. 2002

V minulosti:
Favorit 136L, r.v. 1989, LPG
Felicia 1.3 LXi, r.v. 1997, LPG
Fabia Sedan 1.4 MPi Classic, r.v. 2001, LPG
prowmen
Přispěvovatel

Příspěvek od prowmen »

ty kartáče jsou peklo pro ten lak, ta špína, drobné zrnka zafungují jako jemné brusivo a pak to vypadá tak jak to vypadá. Ani dlouhé wapkování předtím nepomůže. Ledatak umývat to opatrně houbou a pořád ji proplachovat, ale to je otročina.
senioring1
Přispěvovatel

Příspěvek od senioring1 »

Skús navštíviť predajňu autolakov , kde Ti povedia , čo berú lakírnici
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
styblow
Přispěvovatel

Příspěvek od styblow »

Dost jsem to resil na cerne metle. Objednal jsem lestenky od autoglymu primo na cerny laky, ale to pomohlo jen zlehka. Stale ty pavuciny byly videt. Na tohle jedine 100% funguje strojni lesteni, ale do nej bych se doma nepustel.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“