Mám niektoré dielce čo mi vrátili zo servisu, keď ich nafotím tak ich niekde dám.
Nad zapojením ventilov aby boli zapnuté pri nafte a vypnuté pri oleji pouvažujem, len či hustejší olej mi nestiahne naftu keď vypnem klúčik (možno blbosť).
Odkiaľ sa zobrala nečistota , tak to neviem, možno nejaká usadenina z nádrže..., možno pri montáži, lebo som v poslednej dobe veľa riešil problém so zavzdušnením atď...možno to bol kúsok hadice čo sa odrel pri natláčaní na hadičník...
Už dlhšie uvažujem nad kúpou nejakého čerpadla, ale neviem sa rozhodnúť, aký typ. Na fóre je len diskusia o podávacom čerpadle ale žiadne skúsenosti s nejakými typmi. Rozmýšľam nad zubovým a pustiť to bajpásom okolo čerpadla do spiatočky aby sa to točilo medzi oventropom, výmenníkom a filtrom a čerpadlo si zoberie to čo potrebuje bez námahy, ale ani to membránové sa mi nezdá zlé keďže sa zastaví pri určitom tlaku čo by som nemusel riešiť bajpas. A toto určite chcem vyriešiť čo najskôr. (dúfam že nebude neskoro

). Jazdím zhruba 4000km mesačne a určite sa mi oplatí aj podávacie čerpadlo, ale čo určite chcem dať Bosh, ale to musím ešte sa na to pripraviť, pretože mi ostáva si ho vymeniť sám, v servise je to katalóg a keď tam nie je náhrada tak ani počuť o inom.
Ford Mondeo 1,8TD Lucas, 50:50 čistý+použitý RO,štart nafta, prestavba VT, oventrop,2x3cest ventil od 7/2006 po 10000km LUCAS KO, Lucas po GO 10000km 50:50 v zime , Posledných 10000km 100% olej