Climatizace..

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

alienek87
Nováček
Odpovědi: 0

Climatizace..

Příspěvek od alienek87 »

Zdravím, mám napuštěnou klimatizaci, zkontrolované tlaky atd.. Vše vpořádku. Dneska jsem v diagnostice na klimatizaci našel chybové hlášky.. 25b a 4FA. Smazal jsem je a klima neklimatizuje, fouká jakoby vzduch z venku, ale klima ne. Nevíte čím to může být ? Může to být tou druhou chybou...? Kamarád mi říkal že by to mohl být nějaký elektromagnet který nespíná, ale to by se přece objevilo v diagnostice VAG.. ? Tam nic nebylo napsáno.. tak nevím čím to je.. Chci aby to chladilo
romanespana
Aktivista
Odpovědi: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romanespana »

jak zapnes klimu, tak koukni jestli sepne kompresor
launchx431, brain-bee st9000, V-500, 304cz+11.10, VIS 5.0 CZ, VIS 5.0 ES, FES3.6, CDP - 2011.1+2014.2, OP-COM, MPPS v12, MProg3, K-TAG, stroboskop, HANTEK DSO1060, BAKU702B, MLINK-DSP3005, toughbook CF-18, hafo kompiku a cajky od FACOM+WURTH+BERGEN.
este
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od este »

jaký auto? kontrola klimakopresoru jestli spíná. Sepnou se ti obě vrtule když ji zapneš ?
VW T5 GP 103 KW long
alienek87
Nováček

Příspěvek od alienek87 »

Mám Octávku 1 r.v. 2002, business, No je to zajímavé, když zmačnku klimu na LO, tak se mi sepne ta malá vrtule, když mám vypnutou klimu a nechám běžet auto, tak po chvíli se mi sepne taky ta malá vrtule.. nevím proč, ale ta velká vrtule se mi vůbec nesepíná, nevím zda-li je to od klimy.. můj názor je že malá vrtule je od klimy ne ? Nebo se pletu. Dneska jsem vymazal chyby v climatroniku a žádné změny.. tak nevím, čím to je.. A ještě když zapínám klimu myslím tim LO, tak se mi ani nezvýší otáčky, jenom se rozjede ten malý ventilátor.. tak nevím čím to je.. když se klima tlakovala, tak byla OK.
Martinsek
Přispěvovatel

Příspěvek od Martinsek »

pod baterkou je jednotka pro ventilátory a klimu a dost často tam uhnije drát...
alienek87
Nováček

Příspěvek od alienek87 »

A to může mít vliv na to že mi nejde klima..? to spíš že chladiš asi nepofachá ne ?
pstejski
Přispěvovatel

Příspěvek od pstejski »

4FA je KO servo na ovládání směšovací klapky, celkem častá závada, pokud ta klapka nechodí jak má tak se potí sklo. Jestli sepne klimakompresor jde po nastartování při volnoběhu docela dobře poznat na otáčkách a na okamžitý spotřebě.
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

nenašel jsem nikde zda kompresor sepne nebo ne pokud ne kontroluj podmínky pro sepnutí v bloku hodnot tam bude i napsany proč nesepne a nechladí.píšeš že tlaky jsou ok tam muselo být vidět zda kompresor tlačí nebo ne často jsou ty kompresory už vyběhaný a neudělají tlak potřebný pro cirkulaci chladícího média.
romanespana
Aktivista
Odpovědi: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romanespana »

to jo, tady u nas jich v lete menim jeden za druhym, nastesti ne na mym aute, protoze novej 500eur, repas 300
launchx431, brain-bee st9000, V-500, 304cz+11.10, VIS 5.0 CZ, VIS 5.0 ES, FES3.6, CDP - 2011.1+2014.2, OP-COM, MPPS v12, MProg3, K-TAG, stroboskop, HANTEK DSO1060, BAKU702B, MLINK-DSP3005, toughbook CF-18, hafo kompiku a cajky od FACOM+WURTH+BERGEN.
alienek87
Nováček

Příspěvek od alienek87 »

Aha, takže pokud se mi otáčky při zapnutí klimatizace nezvýší a ani spotřeba né, tak je ten kompresor v čudu a můžu si koupit nový nebo udělat repas.. A to vyjde na nějakých 6-7500 kč repas. ?
este
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od este »

Odkud jsi ?
VW T5 GP 103 KW long
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

Nejlepší bude když s tím někam zajedeš koukám že se v tom moc neorientuješ pokud ani nepoznáš seplej kompresor tak pravou příčinu budeš po netu jen těžko hledat
alienek87
Nováček

Příspěvek od alienek87 »

Jo jo máš pravdu, nejsem v tomhle moc sběhlý, takže asi s tím budu muset někam zajít.. Jenom jsem chtěl nějaké rady jestli se s tím někdo nesetkal. Jsem z Ostravy..
Schavi
Sběrač informací

Příspěvek od Schavi »

Nebudu zakládat další téma..mám podobný problém..taky mi nejde ani jeden ventilátor.A to i v případě venkovní teploty 30°C s přišláplým plynem..sice jsem rád, že se to stačí dochlazovat náporem vzduchu, ale jsem nervózní (kolona atd.) Velký se má přece točit pořád ne?
Možná s tím souvisí i nefunkční klima..minulý rok mi chladila stále méně a méně..na jaře kostky ledu a na podzim už climatron nebyl schopen v autě udržet teplotu 20°C když venku bylo jen o málo více..napadla mě málo naplněná soustava, ale 2 týdny zpět mi v servise řekli, že jsem měl plno..a dneska jsem přišel na to, že auto ani nereaguje na zaplý/vyplý econ..mám zaplou klimu (čili econ off) a kompresor nesepne..spotřeba na volnoběh pořád 0,4l (dříve při funkční klimě 0,7l) a ani podle sluchu není poznat, že by motor měl mít větší zátěž..pojistky jsem prošel jak vevnitř tak při motoru..všechny ok..má někdo radu, kterou cestou se dát..v servisu jim prý diagnostika nic neukázala..i když při dnešní kvalitě nekterých servisů člověk nikdy neví..
octavia.TDI
Přispěvovatel

Příspěvek od octavia.TDI »

Martinsek píše:pod baterkou je jednotka pro ventilátory a klimu a dost často tam uhnije drát...

o jaky drat se jedna ??nekde u te RJ ?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“