Kalibrace tachometru Sharana

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Clouseau
Nováček
Odpovědi: 0

Kalibrace tachometru Sharana

Příspěvek od Clouseau »

Asi po půl roce od aktivování počítače spotřeby a tempomatu jsem pomocí GPS zjistil, že mi tachometr ukazuje přibližně o 30 procent menší rychlost, než je skutečná. Také počítadlo ujeté vzdálenosti ukazuje o 30 procent menší hodnotu. Ony se mi ty ůdaje o spotřebě zdály nějaké divné...(dlouhodobá spotřeba kolem 9,5l) až do doby, než jsem použil GPS a spotřebu změřil podle tankování. No a ta skutečná je o 30 procent menší,než udává počítač. Je to jako by počítač dostával o třetinu méně impulsů než by měl.
Poraďte mi někdo, prosím, co s tím...Jde to nějak softwarově zkorigovat?Obrázek
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

ake je kodovanie budikov ? rok vyroby auta ? typ motora ? mame si to vycucat z prsta ? (LOL) lama (wallbash) (wallbash) (wallbash)

chcete poradit a nenapisete ani zakladne info (LOL) (LOL) (LOL)
Naposledy upravil(a) kevino dne 30 bře 2007, 22:15, celkem upraveno 1 x.
MAX
Přispěvovatel

Příspěvek od MAX »

Něco podobného se stane když namontuješ větší kola.
Clouseau
Nováček

Příspěvek od Clouseau »

Ahoj a sorry.
Rok vyroby je 2000, typ motoru je 1,9TDI 85kW 6-ti kvalt a kodovani budiku nevim jak zjistit. Kola jem ted prezul ze zimnich na letni (195/65/15) a zmeril to GPS- kou a je to furt stejny.Pri 50 na tachometru jedu 65 :-(
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

Clouseau píše:Ahoj a sorry.
Rok vyroby je 2000, typ motoru je 1,9TDI 85kW 6-ti kvalt a kodovani budiku nevim jak zjistit. Kola jem ted prezul ze zimnich na letni (195/65/15) a zmeril to GPS- kou a je to furt stejny.Pri 50 na tachometru jedu 65 :-(
musis s tym ist na VAg diagnostiku. potom sem daj vypis kodovania.
vagus
Přispěvovatel

Příspěvek od vagus »

údaj "rok výroby 2000" je nedostatečný. Podstatné je zda je to 01-05/2000 nebo novější. V roce 2000 se montovaly dva typy palubních přístrojů a každý má jiné kódování.

Také by stálo za zmínku, zda ř.j. 17 nehlásí nějaké chyby!
Clouseau
Nováček

Příspěvek od Clouseau »

Zdravim!
V technicaku je pouze datum prvni registrace 08/2000.Presne datum vyroby tam neni.
Kamos mi pujcil kabel a tak jsem se dival do diagnostiky a zadnou chybu to nehlasi...jen to stale ukazuje blbe :-(
vagus
Přispěvovatel

Příspěvek od vagus »

Clouseau píše:Zdravim!
V technicaku je pouze datum prvni registrace 08/2000.Presne datum vyroby tam neni.
Kamos mi pujcil kabel a tak jsem se dival do diagnostiky a zadnou chybu to nehlasi...jen to stale ukazuje blbe :-(
Když už jsi dělal tu diagnostiku, poznamenal jsi někam VAG-číslo jednotky budíků a aktuální kódování, jak už se ptal Kevino?
Pokud tam jsou budíky z auta s automatickou převodovkou a nikdo je nepřekódoval, tak by to mohl být tvůj problém. Nicméně dokud zde neuvedeš potřebné údaje, tak jsou to všechno jen dohady!!! :?
Clouseau
Nováček

Příspěvek od Clouseau »

Diky vsem, uz je to vyresene...v pristrojovce byl spatny kod, asi na 5ti kvalt. Uz to ukazuje spravne.
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“