prosim prosim trabi600 a TSF znamenají co?radluk píše:TSF valim 1:40Vodou chlazeny trabi600 slape jako po masle
směs E85 s naftou
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
to nevím, ale mě to děsně pění a nejde mi to pak přes sítko v trychtýři do nádrže:-( teď čekám až si to v kanystru sedne a znovu to zkusím nalít.pavel368 píše:Ještě mě tak napadlo když se ten benzín smíchá s řepkovým olejem bude to smíchané pořád nebo si ten benzín nebo olej časem sedne na dno? to by nebylo dobré pro čerpadlo
Mercedes-Benz W210 300D
Re: směs E85 s naftou
http://www.cukr-listy.cz/on_line/2011/PDF/185-189.pdfpavel368 píše:Zdravím všechny
Na mnoha diskuzích jsem viděl informace o tom že Biolíh E85 je daleko lepší ředidlo než nafta pro rostlinný olej a stačí ho do něj přidat oproti naftě jen zanedbatelné množství aby v mrazech netuhnul. benzín stačí s olejem namíchat prý 1.10 a u E85 je to ještě o polovinu méně protože je to velmi dobré ředidlo RO.Bohužel tady na dieselpower jsem se toho moc o tom nedočetl a tak jsem založil toto téma. Máte tedy někdo zkušenost se směsí E85 + RO? a případně jaký je vhodný poměr míchání a také jestli to má vliv na výkon a spotřebu klidně kdyby se to tady už opravdu řešilo tak mi nahoďte odkaz díky
nemám žádnou kárku na naftu...
Zajímavé čtení. Závěr je takový že nemá smysl míchat. takze zustavam u puvodniho;-)Petr H. píše:http://www.cukr-listy.cz/on_line/2011/PDF/185-189.pdfpavel368 píše:Zdravím všechny
Na mnoha diskuzích jsem viděl informace o tom že Biolíh E85 je daleko lepší ředidlo než nafta pro rostlinný olej a stačí ho do něj přidat oproti naftě jen zanedbatelné množství aby v mrazech netuhnul. benzín stačí s olejem namíchat prý 1.10 a u E85 je to ještě o polovinu méně protože je to velmi dobré ředidlo RO.Bohužel tady na dieselpower jsem se toho moc o tom nedočetl a tak jsem založil toto téma. Máte tedy někdo zkušenost se směsí E85 + RO? a případně jaký je vhodný poměr míchání a také jestli to má vliv na výkon a spotřebu klidně kdyby se to tady už opravdu řešilo tak mi nahoďte odkaz díky
Mercedes-Benz W210 300D
-
- Aktivista
líh esterifikovat to musí asi bavit co to je esterifikace jaká to je reakce a je to řízlý s benálembobyd píše:Tohle je zajimavy ..zkousel sem e85 esterifikovat coz se nezdarilo ale palmak kterej sem tim riznul se neodelil normalne se to promichalo a dokonce se mi prave zdalo ze to redi podstane lip nez benzin ........hmm tak nevim

Naposledy upravil(a) slovacek.milos dne 23 kvě 2012, 20:09, celkem upraveno 2 x.
Zatím s tím olejem ještě počkám.Zatím jezdím na bionaftu kterou beru v brně za 30.70 na ČS Unicorn napište mi prosím někdo z čech za kolik tam máte bionaftu obecně platí že pokud je nafta na jižní moravě např. za 37 tak v čechách se dá sehnat i o 5 kč levnějc kdyby to platilo i o bionaftě tak seberu všechny barely doma a jedu tankovat do čech.
BMW 325TDS
nejlevnější bio je u nás za 30,90,-pavel368 píše:Zatím s tím olejem ještě počkám.Zatím jezdím na bionaftu kterou beru v brně za 30.70 na ČS Unicorn napište mi prosím někdo z čech za kolik tam máte bionaftu obecně platí že pokud je nafta na jižní moravě např. za 37 tak v čechách se dá sehnat i o 5 kč levnějc kdyby to platilo i o bionaftě tak seberu všechny barely doma a jedu tankovat do čech.
PRODÁM NOVOU 12mm HLAVU NA TDS,
VW T3 mTDI ASV , GT2052, 11mm hlava,
BMW E39 525mTDS touring,12mm hlava, IC, diff 2,35, GT3271-tlak 3,1b, jednohmota DURAL 240mm,
VW T3 mTDI ASV , GT2052, 11mm hlava,
BMW E39 525mTDS touring,12mm hlava, IC, diff 2,35, GT3271-tlak 3,1b, jednohmota DURAL 240mm,
-
- Aktivista
a co to je bio nafta u unicornu prodávají ekologickou naftu a to je čisté meřo, bio nafta je nafta a 3O procent meřo,pavel368 píše:Zatím s tím olejem ještě počkám.Zatím jezdím na bionaftu kterou beru v brně za 30.70 na ČS Unicorn napište mi prosím někdo z čech za kolik tam máte bionaftu obecně platí že pokud je nafta na jižní moravě např. za 37 tak v čechách se dá sehnat i o 5 kč levnějc kdyby to platilo i o bionaftě tak seberu všechny barely doma a jedu tankovat do čech.
ve vracově stijí 29.9O meřo a v neděli ve strážnici stojí nafta 34.9O

http://www.cukr-listy.cz/on_line/2011/PDF/185-189.pdf[/quote]
Podle toho co tam píšou tak by mněl jít olej tím E85 naředit. Otázka je jestli se to časem neodělí. Zkusím to vyzkoušet v pruhledné flašce.
Podle toho co tam píšou tak by mněl jít olej tím E85 naředit. Otázka je jestli se to časem neodělí. Zkusím to vyzkoušet v pruhledné flašce.
-
- Aktivista

nemám žádnou kárku na naftu...
-
- Aktivista
Petr H. píše:tak nevím nesmíchal se mi E85 ani z naftou. S olejem taky ne, ale vzal jsem ten samý kanystr po 14dnech a olej (vyfrit) byl bez známek lihu. Že by se ze zavřenýho barelu vypařil se mi nezdá... Podařilo se to tedy někomu smíchat nebo ne? A nebo už to u pumpy ředí vodou a pak už se to s ničím nesmíchá...
a proč to chce pořád mixovat líh je do benálu a ne do nafty