směs E85 s naftou

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
pavel368
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Příspěvek od pavel368 »

radluk píše:TSF valim 1:40 ;) Vodou chlazeny trabi600 slape jako po masle ;)
prosim prosim trabi600 a TSF znamenají co?
BMW 325TDS
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

pavel368
Mogul TSF je z tuzemskych produktu nejlepsi 2T olej (pravdepodobne jde o fuzi puvodniho mineralniho TSF a Rapid 2T od Trysk) a trabi 600 je klasika Trabant 601.
pavel368
Sběrač informací

Příspěvek od pavel368 »

Ještě mě tak napadlo když se ten benzín smíchá s řepkovým olejem bude to smíchané pořád nebo si ten benzín nebo olej časem sedne na dno? to by nebylo dobré pro čerpadlo :roll:
BMW 325TDS
Stewa
Přispěvovatel

Příspěvek od Stewa »

pavel368 píše:Ještě mě tak napadlo když se ten benzín smíchá s řepkovým olejem bude to smíchané pořád nebo si ten benzín nebo olej časem sedne na dno? to by nebylo dobré pro čerpadlo :roll:
to nevím, ale mě to děsně pění a nejde mi to pak přes sítko v trychtýři do nádrže:-( teď čekám až si to v kanystru sedne a znovu to zkusím nalít.
Mercedes-Benz W210 300D
Petr H.
Přispěvovatel

Re: směs E85 s naftou

Příspěvek od Petr H. »

pavel368 píše:Zdravím všechny
Na mnoha diskuzích jsem viděl informace o tom že Biolíh E85 je daleko lepší ředidlo než nafta pro rostlinný olej a stačí ho do něj přidat oproti naftě jen zanedbatelné množství aby v mrazech netuhnul. benzín stačí s olejem namíchat prý 1.10 a u E85 je to ještě o polovinu méně protože je to velmi dobré ředidlo RO.Bohužel tady na dieselpower jsem se toho moc o tom nedočetl a tak jsem založil toto téma. Máte tedy někdo zkušenost se směsí E85 + RO? a případně jaký je vhodný poměr míchání a také jestli to má vliv na výkon a spotřebu klidně kdyby se to tady už opravdu řešilo tak mi nahoďte odkaz díky
http://www.cukr-listy.cz/on_line/2011/PDF/185-189.pdf
nemám žádnou kárku na naftu...
Stewa
Přispěvovatel

Příspěvek od Stewa »

Petr H. píše:
pavel368 píše:Zdravím všechny
Na mnoha diskuzích jsem viděl informace o tom že Biolíh E85 je daleko lepší ředidlo než nafta pro rostlinný olej a stačí ho do něj přidat oproti naftě jen zanedbatelné množství aby v mrazech netuhnul. benzín stačí s olejem namíchat prý 1.10 a u E85 je to ještě o polovinu méně protože je to velmi dobré ředidlo RO.Bohužel tady na dieselpower jsem se toho moc o tom nedočetl a tak jsem založil toto téma. Máte tedy někdo zkušenost se směsí E85 + RO? a případně jaký je vhodný poměr míchání a také jestli to má vliv na výkon a spotřebu klidně kdyby se to tady už opravdu řešilo tak mi nahoďte odkaz díky
http://www.cukr-listy.cz/on_line/2011/PDF/185-189.pdf
Zajímavé čtení. Závěr je takový že nemá smysl míchat. takze zustavam u puvodniho;-)
Mercedes-Benz W210 300D
bobyd
Přispěvovatel

Příspěvek od bobyd »

Tohle je zajimavy ..zkousel sem e85 esterifikovat coz se nezdarilo ale palmak kterej sem tim riznul se neodelil normalne se to promichalo a dokonce se mi prave zdalo ze to redi podstane lip nez benzin ........hmm tak nevim (LOL)
Sharan 1.9 TDI 96 kw GOAL
OVCE 2.0 TDI 103 kw BKD
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

bobyd píše:Tohle je zajimavy ..zkousel sem e85 esterifikovat coz se nezdarilo ale palmak kterej sem tim riznul se neodelil normalne se to promichalo a dokonce se mi prave zdalo ze to redi podstane lip nez benzin ........hmm tak nevim (LOL)
líh esterifikovat to musí asi bavit co to je esterifikace jaká to je reakce a je to řízlý s benálem :?
Naposledy upravil(a) slovacek.milos dne 23 kvě 2012, 20:09, celkem upraveno 2 x.
pavel368
Sběrač informací

Příspěvek od pavel368 »

Zatím s tím olejem ještě počkám.Zatím jezdím na bionaftu kterou beru v brně za 30.70 na ČS Unicorn napište mi prosím někdo z čech za kolik tam máte bionaftu obecně platí že pokud je nafta na jižní moravě např. za 37 tak v čechách se dá sehnat i o 5 kč levnějc kdyby to platilo i o bionaftě tak seberu všechny barely doma a jedu tankovat do čech.
BMW 325TDS
oldaf
Aktivista

Příspěvek od oldaf »

pavel368 píše:Zatím s tím olejem ještě počkám.Zatím jezdím na bionaftu kterou beru v brně za 30.70 na ČS Unicorn napište mi prosím někdo z čech za kolik tam máte bionaftu obecně platí že pokud je nafta na jižní moravě např. za 37 tak v čechách se dá sehnat i o 5 kč levnějc kdyby to platilo i o bionaftě tak seberu všechny barely doma a jedu tankovat do čech.
nejlevnější bio je u nás za 30,90,-
PRODÁM NOVOU 12mm HLAVU NA TDS,
VW T3 mTDI ASV , GT2052, 11mm hlava,
BMW E39 525mTDS touring,12mm hlava, IC, diff 2,35, GT3271-tlak 3,1b, jednohmota DURAL 240mm,
slovacek.milos
Aktivista

pavel368 píše:Zatím s tím olejem ještě počkám.Zatím jezdím na bionaftu kterou beru v brně za 30.70 na ČS Unicorn napište mi prosím někdo z čech za kolik tam máte bionaftu obecně platí že pokud je nafta na jižní moravě např. za 37 tak v čechách se dá sehnat i o 5 kč levnějc kdyby to platilo i o bionaftě tak seberu všechny barely doma a jedu tankovat do čech.
a co to je bio nafta u unicornu prodávají ekologickou naftu a to je čisté meřo, bio nafta je nafta a 3O procent meřo,

ve vracově stijí 29.9O meřo a v neděli ve strážnici stojí nafta 34.9O ;)
burton.b22

Příspěvek od burton.b22 »

http://www.cukr-listy.cz/on_line/2011/PDF/185-189.pdf[/quote]

Podle toho co tam píšou tak by mněl jít olej tím E85 naředit. Otázka je jestli se to časem neodělí. Zkusím to vyzkoušet v pruhledné flašce.
slovacek.milos
Aktivista

a zjistíš že to nejde ;)
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

(wallbash) tak nevím nesmíchal se mi E85 ani z naftou. S olejem taky ne, ale vzal jsem ten samý kanystr po 14dnech a olej (vyfrit) byl bez známek lihu. Že by se ze zavřenýho barelu vypařil se mi nezdá... Podařilo se to tedy někomu smíchat nebo ne? A nebo už to u pumpy ředí vodou a pak už se to s ničím nesmíchá... ;)
nemám žádnou kárku na naftu...
slovacek.milos
Aktivista

Petr H. píše:(wallbash) tak nevím nesmíchal se mi E85 ani z naftou. S olejem taky ne, ale vzal jsem ten samý kanystr po 14dnech a olej (vyfrit) byl bez známek lihu. Že by se ze zavřenýho barelu vypařil se mi nezdá... Podařilo se to tedy někomu smíchat nebo ne? A nebo už to u pumpy ředí vodou a pak už se to s ničím nesmíchá... ;)

a proč to chce pořád mixovat líh je do benálu a ne do nafty ;)
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“