Zdravím Vás chlapci ,
až by bola ochota od niekoho , kto už menil pristrojovku zo staršej za novšiu , veľmi rád by som prijal od neho zopár nápadov
Jedná sa o Oct rv 99 s budíkmi tohoto typu :
http://www.bba-reman.com/images/skoda_d ... malfun.jpg
a o výmenu za tento tp :
http://photos2.donedeal.ie/View2-10764558.jpeg
V skratke , starý typ za novši. Stará palubovka bola 2x opravovaná , opat začina blbnúť , nová je gratis. Nejedná sa o žiaden biznis , ide o dobré vzťahy a snahu pomocť , zvládnuť to s čo namenšou investíciou , odstrániť chybu a možno trošku omladiť vzhľad tej palubovky.Nová palubovka má na spodnej časti displey , kde je schopná aj písať informácie (ako v starom SuperB). Neviem , či to maju všetky , radšej to napíšem...
Auto má 1 ABG , Palubné PC , Servo a nič iné...Ani ABS , ani elektro okná , nič...
PRED VÝMENOU : k pristrojovke boli nakódované 3 kľuče - fungovali bezproblémov , IMMO RJ občas už blblo , nakoniec začinala odchádzať aj palubovka...
PO VÝMENE : nič sa mechanicky okrem pristrojovky nemenilo , žiadne káblovanie , nič... Po napojení fungovala správne ručička paliva , teploty kvap. , indikátor zapalovania , oleja , hodinky , KM , a dokonca aj ten malý display na spodku s možnosťou prepínania palubného PC.
PROBLÉMY : PIN IMMO máme aj z novej aj zo starej palubovky. Kľúč sa nedal nakódovať (ERROR vo VAGCOMe) , svietila kontrolka ABG + ABS , po naštartovaní nenabehol otáčkomer a objavila sa hláška STOP , nízká hladina oleje. Píšem PO NAŠTARTOVANÍ , nakoľko sme sa rozhodli IMMO RJ odstrániť. Po prekódovaní palubného PC , CAN Gateway a RJ Motoru som sa dostal na úroveń , keď palubovka funguje ako má , no pochopiteľne bliká kontrolka IMMO a v prístrojovke , v ECU a CAN Gateway su chyby v Pameti závad. Na funkčnosť to nemá vplyv , ale ak dám CAN iné kódovanie než 00000 , tak opat nenabehne otackomer a vypíše nízku hladinu oleja. V RJ motora som sa snažil nakódovať verziu bez ABG a ABS pre modelový rok 2001 , ale nenechalo ma zapísať tie kódy , nakoľko je to rokvýroby je 99 a kódy prisposobenia sú úplne odlišne. V chybových kódoch sa objavuje najma dátová komunikácia. Mám dojem , že táto palubovka sa snaží komunikovať ja cez CAN , respektíve niečo s ňou chce cez to komunikovať , ale nedarí sa kvoli kodovaniu. Má niekto nápad , ako to uhladiť + ako odstrániť blik.kontrolku IMMO ?
TIP : Máme k dispozícií aj jednu Octaviu I rv. 2001 s rovnakým motorom (1.6 74kw , samozrejme s nejakými rozdielmi kvoli kódu motora a rozdielom vo veku) , novou palubovkou (takou akú sme dali do starej Octávky). Vyčitať soft z RJ , dať ju do starej a tú nakódovať ?
ďiky Vám za pomoc