Golf 5 2.0 BKD problém se spojkou

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
TominoL
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Golf 5 2.0 BKD problém se spojkou

Příspěvek od TominoL »

Dneska jsem tak tak dojel do garáže, mám najeto 140 000 z toho 100 000 s mírným chipem. Po trase 180 km, na závěrečných 10 km, při přidávání nad 2200 ot. golf na 6 st. neměl výkon a celé auto škubalo, tak jsem zpomalil a chtěl podřadit na 5tku, ozval se hrozný zvuk potom jako když se uvolňují šroubky a pružinky, no tak jsem ještě víc zpomalil a trojka se chytla, 1-3 se dala dojet, ale dál už nic nezařadím. Při rozjezdu na 1 se ozývaly dost divné zvuky.

Že by se spojka přihlásila o výměnu?

Na kolik to cca vyjde? Vyplatí se kupovat nová nebo použitá?
Golf 5 2.0 TDI BKD 140@170 PS, upgrade brzdy 345 mm a pár dalších vychytávek. Jede, brzdí i hraje.
Fulltank
Aktivista

Příspěvek od Fulltank »

jen aby se jednalo pouze o spojku ;)
O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika
Kornout
Aktivista

Příspěvek od Kornout »

Tak řadit se dá i bez spojky, to problém není, jen si musíš pohrát s otáčkama motoru, aby to tam padalo. Tak to zkus a uvidíš jestli je to spojka či převodovka.
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW :-D
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

No já takhle laboroval taky, spojka normálně vypínala, řadilo to, ale najednou při přeřazování tam kvalt nešel, byl jako dlouhý, nedořazovalo to, kolikrát to i krklo, musel se dát meziplyn, nebo se zdálo, jako že tam jdou 2 kvalty..Určil jsem převodovku, lamela měla vylítané pružiny, tak se dala nová i s přítlačákem, ale kdykoliv jdu okolo té převodovky, říkám si, nejsi v tom nevinně? :)
nepropadat panice...
TominoL
Přispěvovatel

Příspěvek od TominoL »

Já spojku zmáčknu, zařadim, no ale jakmile jde do záběru, tak se u 3-6tky ozvou šílený zvuky. Jakou značku u nový spojky vybrat? Sachs nebo Valeo?

Sachs jsem našel docela dobře:
http://www.ebay.de/itm/Kupplungssatz-SA ... 4cff66482f
Golf 5 2.0 TDI BKD 140@170 PS, upgrade brzdy 345 mm a pár dalších vychytávek. Jede, brzdí i hraje.
mirdasR32
Přispěvovatel

Příspěvek od mirdasR32 »

nevim jestli spojka umí dělat takovejhle rachot. to by jsi to musel cejti i na jedničce a dvojce. buď setrvák K.O nebo něco ve skříni.
Combi ASZ
TominoL
Přispěvovatel

Příspěvek od TominoL »

mechanickejm dílům moc nerozumim, byl jsem rád že mě to nenechalo na cestě dojel jsem do garáže, rychle přesednul na městskou a pokračoval dál, v pondělí to musím pořešit, dát to na dílnu a uvidíme, na setrvák se pro jistotu připravuju

spojkovej set LUK a dvouhmota LUK mi spočítali zatím v ATU na 25000 + práce uf
burek
Přispěvovatel

Příspěvek od burek »

mas sz
Seat Altea XL BLS , turbo BMM+jednohmota HDS 57 by huml
TominoL
Přispěvovatel

Příspěvek od TominoL »

MilanBAT
Přispěvovatel

Příspěvek od MilanBAT »

TominoL píše:díky za tipy, toto vypadá finančně přijatelněji:

http://www.cc-autodily.cz/setrvacnik-se-spojkou-5
http://www.amd-autodily.cz/motor/setrva ... sachs.html

Stalo se mi něco podobného, ale s tím rozdílem, že jsem v Praze cítil převodový olej, mavnutím ruky jsem si myslel že to není z mojeho auta a vyrazil po D1 na Humpolec, 5km před Humpolcem jsem chtěl dát z šestky na pětku a rachot, jako by to nedoředilo, hvízdání ozubených kol o sebe, dal jsem čtyřku a klid, dám zase pětku a rachot, začal jsem zpomalovat a začaly pod auto odpadat mějaké náhradní díly, zastavil jsem a pod motorem olej, dojel jsem ještě 30 km domů vše šlo mimo pětky a scháněl jsem jinou převodovku, vysipalo se zadní ložisko v převodovce (to ty náhradní díly). V převodovce to vypadalo jako by měla paradentozu, hřídele ometené, zůstal mi použitelný pouze obal.
TominoL
Přispěvovatel

Příspěvek od TominoL »

:( je to fakt i převodovkou v háji
mirda15
Přispěvovatel

Příspěvek od mirda15 »

Na šestikvalt nic neobvyklého.. Naposledy na Octavii BKD.. Pán přijel, že tam něco drhne, skřípe.. Zvednu auto, zlitej spodek od oleje. Pán povídá, že z převodovky to určitě neni, ta byla dělaná před cca. 5000 km, dávaná v Porsche nová. V ruce fakturu na 47 000 Kč. Po sundání krytu převodovka K.O.(rozpraskaný kartery)..Za 145 000 km dvě (resp.tři) převodovky. Slušný si myslim.
TominoL
Přispěvovatel

Příspěvek od TominoL »

převodovka jako spotřebák, to není pěkný (wallbash)
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Buď "rád" že máš co máš, na to jí aspoň seženeš, na atypičtější motorizace je to horší :(
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“