Slavkov píše:Mimochodem, ti úředníci také platí daně z příjmu... to jsi nějak zapomněl.
Forest píše:Ikdyz pravdou je, ze uredniky platime my vsichni dani povinni, prispivajice do statni pokladny - takze i urednici sami v podobe spotrebnich dani, DPH atd.
Neboj se, je mi jasne, ze plati dane z prijmu

... a Jimova pripominka byla trefna.
Dobra, vezmu to jinak, z trochu drsnejsiho pohledu, ktery se nejspis hodne lidi dotkne:
Jak by se dalo nazvat zamestnance bez zamestnavatele? Odpoved necham na vas ...
Jak nazvat podnikatele bez zamestnancu? Sikovneho cloveka, ktery dokazal eliminovat lidsky potencial (a predevsim chyby) za pomoci stroju.
Protoze to nejdulezitejsi na vsem je know-how. Protoze jen diferenciace (chapejme predevsim schopnost nabidnout unikatni, inovovany produkt nebo sluzbu) od ostatni konkurence poskytuje sanci na uspech, a prostor pro vytvoreni zisku.
Vim, hodne nadnesene a drsne, ale verim, ze trefne.
Mozna budu za naivku ale ja jsem nikdy nechapal proc penize, ktere zamestnavatel (rec je o majitelich obchodnich spolecnosti) vydela musi dvakrat zdanit (bavime se o pochopeni, princip diky zkouskam z prava, ucetnictvi a dani je mi znam)...ale chapu, ze duvod je stejny jako u ostatnich dani - proste dalsi zpusob, jak obohatit statni rozpocet.
bobG3 píše:Prdečky naší babičky, ŽL mám 2 a jak jsem tady psal, něco jiného dělám proto, že mi to nese o moc víc.
Protoze nejspis podnikat neumis...tim se neodvazuji tvrdit, ze ja ano, ale alespon "bojuju".
Ale jinak jsem pro, abychom se vratili k puvodni debate