http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 456#745456
Ak by niekto hľadal v budúcnosti komplexné riešenie...
Trošku odtiaľ pokopírujem:
No ale podľa mojich pátraní tá jedna remenica pre Bosch a Lucas platila kedysi dááávno (možno vtedy, keď aj Bosch, aj Lucas boli mechanické), pre nejaké R11ky... toto už pre tieto modely po ´96 neplatí:

Totiž elektronický Lucas a mech. Bosch majú úplne iné remenice, Lucas má takú úplne jednoduchú (asi ako remenicu vačky), Bosch má takú mohutnú, ktorá umožnuje jemné doladenie nastavenia (ke´dže nemá elektroniku, ktorá by to doladila). A preto je na každej remenici iba jedna značka.
Hej, mením EPICa za mech. Boscha na Megane 1,9D. Ono ísť to ide, to som mal potvrdené z viacerých zdrojov. Kolo na vačke iné nebude, predpokladám, predsa len, čaśovanie voči kľuke by malo zostať nie? Akonáhle by to malo iný počet zubov, tak by nemohlo byť zosúladené otáčanie voči kľuke, to by mi t nemohlo bežať na voľnobeh.
Aj počet zubov na remeni, ak by bol iný, tak po pár otáčkach by sa predsa kompletne rozhodil rozvod ako na vačke, tak na čerpadle...
Mám info z druhej ruky, od mechanika z PO, že to normálne ide vymeniť, akurát vraj treba posunúť remeň o zub (čo ale ako som už písal nechápem prečo), len nevedel, do ktorej strany.
Najhoršie je fakt to, že si nemôžem byť 100pro istý, že to čerpadlo je OK...a ladím rozvod a pritom je možno KO čerpadlo...
A z tvojich skúseností - keby boli trysky iné, mohlo by to tak hnusne dymiť?
Každopádne odporúčam prí výmene Lucas EPIC -> mech. Bosch zobrať toho Boscha aj s trubkami aj s tryskami z jedného motora a pritom aj pozrieť, ako bol nastavený rozvod. Ideálne by bolo tie súčiastky vziať z motora, ktorý v pohode fungoval