Moderátoři: šulda, Moderátoři
Pro mě neuvěřitelná věc:junix píše:Zdravim, dnes pri vymene oleja sa mechanikom podarilo strhnut zavit na ol. vani ale iba ciastocne...a aj to na konci srobu....ked to beriem, tak zaciatkom myslim hlavuvraj to vypodlozil 2 podlozkami a potom to slo dotiahnut...Ja si myslim ze tam mal vyrezat novy zavit, ale asi sa mu v tom horku do prace nechcelo, tak to vyriesil podomacky
Nejdu mi do hlavy akurat tie 2 podlozky....dava sa to bezne ked je iba ciastocne ten zavit strhnuty...Presakovanie tazko zistim....kazdu chvilu ten dekel sa mi dolu nechce davat
nevím jaká prasečinka kup si opravnou sadu na výpustné šroubyPower156 píše:no krasna prasecinka, udelat novej zavit...junix píše:No...tak hadam cestu do tatier to vydrzi....600km dokopy...Este si spominam....ze ten srob namazal nejakym silikonom...Aj okolo podloziek a hlavy...aj zavitovu cast....teoreticky by to mohlo drzat...Keby ne...oprava pojde na jeho triko......
slovacek.milos píše:nevím jaká prasečinka kup si opravnou sadu na výpustné šroubyPower156 píše:no krasna prasecinka, udelat novej zavit...junix píše:No...tak hadam cestu do tatier to vydrzi....600km dokopy...Este si spominam....ze ten srob namazal nejakym silikonom...Aj okolo podloziek a hlavy...aj zavitovu cast....teoreticky by to mohlo drzat...Keby ne...oprava pojde na jeho triko......
naprosto jednoduché řešení na který musíš být připraven když na šroub makaš
je to stejný jako když se ti prorazí prst přes sracák taky nechodíš s posraným prstem
25NM to asi nebude je to 30 NM za předpokladu že zavit je ok a davaš novej šroub s těsnící podložkoujear ewing píše:Pro mě neuvěřitelná věc:junix píše:Zdravim, dnes pri vymene oleja sa mechanikom podarilo strhnut zavit na ol. vani ale iba ciastocne...a aj to na konci srobu....ked to beriem, tak zaciatkom myslim hlavuvraj to vypodlozil 2 podlozkami a potom to slo dotiahnut...Ja si myslim ze tam mal vyrezat novy zavit, ale asi sa mu v tom horku do prace nechcelo, tak to vyriesil podomacky
Nejdu mi do hlavy akurat tie 2 podlozky....dava sa to bezne ked je iba ciastocne ten zavit strhnuty...Presakovanie tazko zistim....kazdu chvilu ten dekel sa mi dolu nechce davat
šroub na vaně se konkretně u Octavie I dotahuje na 25 Nm, momentový klič pro hobby kutily stoj cca.700,-Kč, co je to za hovado, že si nemůže ten klíč koupit.
Já se opravou vozů neživím a mám doma 3.ks momentových klíčů do 500.Nm, už k němu nikdy nejezdi, kup si opravnou sadu závitu, v klidu si vanu sundej převrtej zavit a máš pocit z dobře udělané práce.
25NM to asi nebude je to 30 NM za předpokladu že zavit je ok a davaš novej šroub s těsnící podložkoujear ewing píše:Pro mě neuvěřitelná věc:junix píše:Zdravim, dnes pri vymene oleja sa mechanikom podarilo strhnut zavit na ol. vani ale iba ciastocne...a aj to na konci srobu....ked to beriem, tak zaciatkom myslim hlavuvraj to vypodlozil 2 podlozkami a potom to slo dotiahnut...Ja si myslim ze tam mal vyrezat novy zavit, ale asi sa mu v tom horku do prace nechcelo, tak to vyriesil podomacky
šroub na vaně se konkretně u Octavie I dotahuje na 25 Nm, momentový klič pro hobby kutily stoj cca.700,-Kč, co je to za hovado, že si nemůže ten klíč koupit.
Já se opravou vozů neživím a mám doma 3.ks momentových klíčů do 500.Nm, už k němu nikdy nejezdi, kup si opravnou sadu závitu, v klidu si vanu sundej převrtej zavit a máš pocit z dobře udělané práce.
Je tam dokonce 30 Nm (diesel a 2.0 benzín), 20 Nm (1.6 benzin), 40 Nm (1.8 20 v a 1.8 T benzín) dle díl. příručkyleguan píše:25NM to asi nebude je to 30 NM za předpokladu že zavit je ok a davaš novej šroub s těsnící podložkoujear ewing píše:Pro mě neuvěřitelná věc:junix píše:Zdravim, dnes pri vymene oleja sa mechanikom podarilo strhnut zavit na ol. vani ale iba ciastocne...a aj to na konci srobu....ked to beriem, tak zaciatkom myslim hlavuvraj to vypodlozil 2 podlozkami a potom to slo dotiahnut...Ja si myslim ze tam mal vyrezat novy zavit, ale asi sa mu v tom horku do prace nechcelo, tak to vyriesil podomacky