Noví uživatelé prostudovat jako první! Vytvořený souhrn témat na často probírané dotazy.
Téma mohou zakládat jen moderátoři - pokud máte nápad, kontaktujte Reeshu, nebo Dukese
Zdravím všechny při řešení těchto problémů.
Chápu díky Vašim příspěvkům hodnotu sk. 4 čtvrté okno hodnotu -1.1CF,ale protože mám do rozvodů cca 500km,budu to řešit až po nich,nicméně mám najeto(Superb 1.9 AWX)450tis/km ptám se na hodnoty sk.13,jestli je To v normě,nebo mám něco řešit,děkuji všem za příspěvky.....
EDIT: spotřeba na volnoběh 0.9l a průměrná cca 8.6l nicméně pořád ve městě a sem tam tomu naložím...
Naposledy upravil(a) tom300 dne 27 úno 2012, 20:39, celkem upraveno 1 x.
JohnyFlat píše:někdy je taky dobrý napsat, o jaký auto se jedná
Vidim tam galaxy 1.9TDI PD 85Kw + chip
Seat Leon 1.9TDI 100kw - Ukradeno
Audi A4 - FB S764, EGR & KAT OFF, 288 brzdy, jednohmota HDS, FK -40mm, 17" alu, celopolep silver-grey matt
Aktual : Seat Toledo 1.9tdi ASV - zatim jen zakl servis a 17ky
Tak jsem se dnes dopoledne vrhnul na nastavení rozvodů pomocí VAG kabelu USB (original)
jednoho plochého štoubováku a 2 klíčů očko velikosti 13 a 18.
Korekci nastavení jsem udělal protože mě při zahřátém motoru auto startovalo o poznání hůře než při studeném motoru.
Najeto 78 tisíc km
Naměřené veličiny VAGem před úpravou: Motor 1 - Měřící blok 8 - Skupina 4 - Pole číslo 4 hodnota při studeném motoru -3,4 a hodnota při těplotě motoru 90°C -3,9
Postup: 1 - sundání krytu motoru, 2 - demontáž podtlakové hadice, 3 - sundání krytu a zpřístupnění šroubů, 4 - označení polohy 3 šroubů M13 bílou fixou
5 - povolení šorubů M13, 6 - klíčem M18 jsem malinko pootočil proti směru hodinových ručiček cca 1mm.
poté jsem utáhl 3 šrouby M13 a nasadil podtlakovou hadici do rychlospojek a nastartoval motor. Naměřená hodnota se zvedla na -6,9, takže špatně a po vypnutí motoru
a sundání podtlakové hadice jsem zase povolil 3 šrouby M13 a klíčem M18 jsem pootočil do opačného směru (ve směru hodinových ručiček) cca o 2mm
zase nasazení opdtlakové hadice a nastartování a kontrola hodnoty která nyní byla -2,5. Takže zase demontáž a povolení a otočení o další cca 1mm. Poté opět měření
a hodnota byla již na -1,0.
Poslední demontáž podtlakové hadice, povolení 3 šroubů a pootočení malilinký kousek cca o 0,5mm a už jsem tak nějak věděl, že to bude ono.
Měření VAGem prokázalo 100% úspěch a naměřilo hodnotu 0,0. Předpoklámám, že při studeném motoru bude hodnota někde kolem -0,5
Takže všem co tady přispívají, mohu jen a jen poděkovat za přínosnou diskuzi.
PS: jinak celé to nastavení trvalo cca 40 minut
EDIT: takže jsem to vrátil zpět na hodnotu -3,4 neboť mě to na volnoběh žralo o cca 0,3l více a auto znatelně zlenivělo (jakoby ubylo koníků).
před výměnou spotřeba 0,4 - 0,5 a synchronizace volnoběh
-2.9 (při protůrování občas -2,5 občas -3,4)
po výměně na přípravky spotřeba 0,7 a synchro -1.0
tak uvidíme jestli si to nějak sedne nebo ne..
Zdarec, tak to tu tak čtu a zajímalo by mě jak to tedy s tou nulou je... Teď jsem právě po rozvodech a mám 4 kanál, 4pole -2,9. Mám VW Passat 1.9 77kw BXE taky... rozvody se dělali na přípravky a ten klučina mi řikal, že to ani jinak nejde....
Někde na začátku tohoto vlákna popisuje pan Huml, že nastavení na nulu není u EDC16 pravidlem.Mám stejný motor BXE, před výměnou rozvodu jsem měl synchronizaci -2°, po výměně -1°, spotřeba dle palubáku stejná, auto jede stejně. Tolerance tohoto parametru v přílušném LBL souboru VCDS je +/- 6°. Takže bych to "neškrábal".
Tak by ma zaujimalo, preco v 13-tom bloku na tretom valci je taky velky rozdiel v hodnotach oproti ostatnym valcom. A taktiež v v 4-tej skupine stvrty udaj je este v tolerancii.
Jedna sa o Sharan 1,9TDI AUY 85kw.
Vdaka za info.
Ford Galaxy II 1.9 TDI AUY 85kw
nepravidelný chod motoru, chvění, hlučnost při záběru, tvrdý, plechový zvuk
prosím o kontrolu LOGU na volnoběh, shrnutí níže:
Otáčky kolísají 882 až 924
Stabilizace volnoběhu +0.0 někdy až +1.7
Válec 1 vstřik množství +0.1 až +0.3
Válec 2 -0.1 až +0.1
Válec 3 -0.5 až -0.2
Válec 4 +0.1 až 0.3
Spotřeba paliva 0.4 až 0.6 l/h