stres3d: s tim odporem jsem napsal blbost ... neznam (tvrdost) zdroj(-e) těch 5V ani jsem si neměřil odpor "snímacího vodiče" vůči kostře (řešim, jestli tomu nebude vadit potenciometr a píšu v podstatě o propojení na tvrdo

), ale kde jsi přišel na 1A? Mě vychází 5A ...
Ten proud taky nevim, jestli je dobrý měřit napřímo, ale zajímalo by mě, jestli se mění v závislosti na otáčkách
To dřívější padání jsem měl v úmyslu tim právě eliminovat

... možná je to jen pocit danej lepším průběhem spodku, ale s tou diodou mi přijde, že "na jeden nádech" (třeba od těch dvou tis.ot. +-plnej knedl) po dosažení 3 - 3,5tis.ot. je až do těch cca 4,2tis.ot. (kdy už to zas přestává "tahat") ten průběh výkonu "rovnej" ... (nad 3,5 to teda často netočim a je pravda, že když tomu po "šolichu pedálu" s cca 3tis.ot. šlápnu, tak to k těm 3,5 vystřelí rychleji, podobně jako když si třeba před předjížděnim podřadim do záběru na těch cca 3t.ot.) ... zrovna nedávno jsem si řikal, že je to nějaký líný a jestli mi zas nedělá neplechu čidlo atm.tlaku (65535) a jednotka si neřiká jen o 1540mbar, ale i přes chybu je požadavek normální (1948) a regulace dobrá, resp. právě až skoro přísná, i když se tlak drží pořád dost blízko požadavku ...
Čert: možná to někdy ve chvilce extrémní nudy zkusim, ale "vyladění pevnýho nastavení" zjevně neni o nic zajímavější než s tim kroutit při každym přidání plynu, takže v tom nevidim žádnej valnej přínos ...