Noví uživatelé prostudovat jako první! Vytvořený souhrn témat na často probírané dotazy.
Téma mohou zakládat jen moderátoři - pokud máte nápad, kontaktujte Reeshu, nebo Dukese
Je to špina humus a na některých motorech nepříjemná věc, ale nezasere se to zase hned a vydrží to. Dělal jsem to zrovna před týdnem zároveň s turbem a nejlepší je servošampon na motory v prášku ředitelný vodou + štětka na ohebným drátu a za 10 minut bylo sání jak stříbro.
Muze mi prosim nekdo objadnit funkci tech dvou podtlakovych hadicek? precetl jsem cely thread ale asi sem to nepochopil. Pri akceleraci tam zadny podtlak neni,, tudiz je zavreny,, pri sundani nohy z plynu vznikne podtlak a pak? jedna hadicka vede zezhora do egr a druha je z boku v tahlu ktera odklapi klapku.. co dela co? diky za odpoved
Jedna vede seshoru do egr, ta podtlakem otvírá kužel vespod egru kam připouští spaliny a ta klapka nemá s egrem nic společnýho, je tam jen umístěná, uzavře se a zadusí motor při zhasnutí aby chcípal kultivovaně a netřepal.
Tak jsem po 190 000 km vyčistil egr a zaslepil hadičku.Po nastartování vše OK.Druhý den po startu svítí kontrolka motoru a na VAG ventil zpětného vedení plynů-sporadicky.Tak jsem závadu vymazal a jezdil,vše OK.Druhý den to samé.Dnes večer start a kontrolka znovu svítí.Asi to dělá první studený start.Nevíte někdo co stím?
ahoj, chlapi jak je to se zaslepením u 2.0tdi 103kw konkrétně a4ka 2005? Tam se zaslepuje + přepisuje soft co jsem se dočetl ale zajímalo by mě jestli to přepsání softu řeší pouze kontrolku nebo je tam potřeba i jiný nastavení
Seat Leon 1.9TDI 100kw - Ukradeno
Audi A4 - FB S764, EGR & KAT OFF, 288 brzdy, jednohmota HDS, FK -40mm, 17" alu, celopolep silver-grey matt
Aktual : Seat Toledo 1.9tdi ASV - zatim jen zakl servis a 17ky
Umite nekdo vymazat hlaseni o vypnutem EGR na SuperbuII r.v.01/10 motor jeste PD BMP 103kW?Tady staci vytahnout konektor a EGR nemaka.Blika ovsem zhaveni a sviti kontrolka motoru.Asi zalezi na ridici jednotce ze
Klouzan píše:Umite nekdo vymazat hlaseni o vypnutem EGR na SuperbuII r.v.01/10 motor jeste PD BMP 103kW?Tady staci vytahnout konektor a EGR nemaka.Blika ovsem zhaveni a sviti kontrolka motoru.Asi zalezi na ridici jednotce ze