Předfiltr na hadici z barelu

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
Stewa
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Předfiltr na hadici z barelu

Příspěvek od Stewa »

Chtěl bych samospádem pouštět přefiltrovaný olej do nádrže auta. Barel plnej oleje umístěný nad nádrží auta -> ventil -> předfiltr -> nádrž viz obrázek. Hadici volím 3/8 (vnitřní průměr 9,5mm).

No a hledám vhodný filtr, který by pasoval na hadici a přitom příliš nezpomaloval průtok oleje. Filtrační schopnost není nijak přísným parametrem, jen aby zachytil případný bordel tak, jako předfiltr před palivákem v autě. Důležitá je cena.
Ideálně by to měl být průhledný plastový filtr s výměnnou vložkou, kterou by stačilo jen propláchnout. Máte někdo s tímto zkušenosti?
Obrázek
Mercedes-Benz W210 300D
Jeremimo
Přispěvovatel

Příspěvek od Jeremimo »

Filter na hydraulicky olej (stavebne vozi, lode a pod) priesvitne teleso di vyrobis bez problem ak chces mam napad ako skostruovat
Range Rover P38 2.5TDS manuál
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

A kcemu je to dobre? Nebylo by j ednodussi prefiltrovat mimo a pak jen prepoustet? Nebo planujes jizdu kolem Ceske Republiky a budes si vyptavat oleje na cestu? (noteeth)
Stewa
Přispěvovatel

Příspěvek od Stewa »

radluk píše:A kcemu je to dobre? Nebylo by j ednodussi prefiltrovat mimo a pak jen prepoustet? Nebo planujes jizdu kolem Ceske Republiky a budes si vyptavat oleje na cestu? (noteeth)
Je to do garáže na už přefiltrovaný olej.
Pro to aby se případný bordel, který se jakýmkoliv způsobem dostal do barelu nedošel až do nádrže ;-)
Mercedes-Benz W210 300D
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

Na to se vykasli, pokud nechces tankovat behem jizdy na dlouhe trasy, vyrobi si poradny trychtyr se sitkem, dobre se pracuje s medenymi sity s oky o cca. 0,1-0,15 mm, ideal, dobre se paji.
zero1724
Aktivista

Příspěvek od zero1724 »

mám to jednoduché, dva barely, jeden 50l druhý 200l do toho 50l litrů leju poprvé (tam je vložka olejová LIAZ) na druhém 200l mám udělanej nejjemnější palivák z LIAZU a ten stáčím kohoutkem do kanistru a tradá do nálevky kterou jsem dostal kdysi od repsolu:)
Mercedes Benz S124 250d (1989) EX
Škoda Fabia 1.9 tdi (2002)
Škoda Superb 2.0 TDI (2012)
Stewa
Přispěvovatel

Příspěvek od Stewa »

zero1724 píše:mám to jednoduché, dva barely, jeden 50l druhý 200l do toho 50l litrů leju poprvé (tam je vložka olejová LIAZ) na druhém 200l mám udělanej nejjemnější palivák z LIAZU a ten stáčím kohoutkem do kanistru a tradá do nálevky kterou jsem dostal kdysi od repsolu:)
Tak vidím že bych měl změnit název předmětu na: Jaký hrubý filtr se vstupem 3/8'' (9.5mm)
Mercedes-Benz W210 300D
djpeto
Přispěvovatel

Příspěvek od djpeto »

ked mozem poradit, daj tam aspon 1/2" hadicu, lebo ti to potecie vecnost. ja mam presne toto iste, ale 60l sud a 3/4" hadicu ukoncenu tankovacou pistolou a tankujem 5minut, a to tam nemam filter.
EKOCar B100
#1:Octavia Combi '99 Black magic, AHF, EGRoff, TT-puky, 13000lm light.
#2:Octavia '97, modra metaliza, AGR,EGRoff,MAFoff
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“