dodi911 píše:Nemusi to byt o mechanike, moze to robit aj vadny selenoid v cerpadle a potom blbne tlak paliva. Ma to velmi podobny zvuk ako mechanicke klepanie, take ako kovove a u tychto motorov som to par x riesil.
Při tom vadném selenoidu Ti diagnostika něco načetla???
Chybu mi to nehlasilo a klepot bol hlavne pri volnobehu, vykon ok. P0404 je egr, ako si pisal, skus ho zaslepit, ale ked prepusta ventil, tak to skor pocut v sani ako v motore. A mozno nieco uvolnene, snad to rano nezaklepe Este skus pozriet hadicku, ktora ide na ovladaci ventil egr, ci nieje zaslepena, to v tedy klepe podobne a pise chybu na egr, tot by to tiez mohlo byt
Tak to tryska nebude..A kouří to, nebo ne? Zkoušel jsi poslouchat nebo odpojovat jedn. válce? Kdyby to byla ojnice, bude klepat po přídání ještě víc, přesně tak píst /ten zaklepe po přidání a přestane/ale jak píše papouch, může to být čep, ten klepe nejvíc na volnoběh, kdy je na něho největší záhul..
Včera jsem to startoval studený asi 5x a nic. Dnes ráno to po startu jen asi 5 sekund zaklepalo a pak klid. Při jízdě nic až do doby než jsem zapnul světla. Pak to začalo klepat jak hajtra. Takže asi volnoběžka na altíku, ne?! Řemen jsem měl sice dole, když jsem shazoval kryt rozvodů, ale alternátorem zatočit mě fakt nenapadlo. Zítra to zkusím, ale myslím, že to tím bude na 99%.
papouch22 píše:tak to snad by si poznal jestli je to v motoru nebo v altiku kterej je zastrcenej za motorem nad poloosou? volnobezku nema
Ono to jde spíše ze strany rozvodů. proto jsem taky hned demontoval kryt rozvodů, protože jsem se domníval, že se tam něco povolilo. Ale teť je to tak jak píšu. Bez světel klid - zapnu světla klepot. U Fordu jsem si už zvyknul na zvláštní jevy, ale co je moc to je moc.
lib píše:co takhle řemenice na klice? sundej řemen a uvidíš rozdíl.
Zkusit to můžu, protože to mám zpátky. Jezdil s tím asi 3 dny najel téměř 1000km a byl klid až do včerejška. Večer mi to dovezl dnes jsem to měl asi už 20x nakopnutý a je zase klid. Žádný klepání, takže momentálně mi nepomůže nic dělat jen čekat až to začne klepat. Fordy to jsou prostě střepy na heslo. Každýmu to telím, aby to nekupoval a nebo potom jedině ještě permanentku na vlak. Protože Fordem tam a vlakem zpátky. Já teda pokud dodávku, tak jedině Ducato. Měl jsem už dvě a vždycky spokojenost a bezproblémový provoz. Když jsem prodával 2,8JTD, tak to mělo najeto 560000km. Origo čerpadlo, origo vstřiky... jedině nafta, olej, filtry...
Tak Forďáckej střep konečně vyřešen!!! Bylo to alternátorem. Když jsem ho rozhodil byl uvnitř totálně zrezlý. Ale totálně!!! Až se divím, že vůbec dobíjel. Udělal jsem mu komplet repasi. Nová ložiska, regulátor, protože uhlíky už nebyly takřka vidět, sběrací kroužky, komplet vyčistění, test na zkušební stolici. Ovšem s takovým zvukem od altíku jsem se ještě nesetkal. Ložiska většinou pískají nebo chrčí, ale tohle fakt vypadalo, jako klepání ventilů nebo pístního čepu a ozývalo se to po celém motoru, takže to bylo opravdu obtížné určit. No, hybrid je pryč vzhůru na normální auta.