přestavba světel Sharan I na II

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
xkain
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

přestavba světel Sharan I na II

Příspěvek od xkain »

Ahoj. Předělával někdy někdo pření světla na starém modelu záměnou za novější verzy, Co jsem tak okukoval, tak to vypadá, že by stačilo jen lehce seříznout blatníky, ale nevím.. tak prosím o radu těch, kdo to již dělal.. přestrojovat celej předek se mi nechce.. a důvod je asi jasný - vysvícené paraboly....
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

A nebude lepší sehnat jiné (nové) paraboly jedničkového modelu?

Dvojková světla nejsou zrovna výhra - především díky žárovkám H7, které odcházejí jako na běžícím pásu. Nechtěl bych dvojková světla.....
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
xkain
Přispěvovatel

Příspěvek od xkain »

co jsem měl H7 na E30 tak mi odcházely tak po 2 letech.. myslím, že dělené paraboly mají lepší svítivost, protože u dělených svítí potkávací pořád a přisvěcují se dálkové, kdežto u H4 se přepínají potkávací a dálkové
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

pokud je vyřešený denní svícení, tak tam ty H7 vydrží dlouho. Je teda fakt zajímavý, že H4 vydrží o hodně víc než H7. Ale ta svítivost se u těch dvojkových parabol nedá srovnat, hlavně na dálkový je to znát že toho svítí víc. Měl jsem tam nějaký Philips ECO a vydržely snad přes 2 roky a teď praskly v rozmezí 2 dnů....
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

H4 vydrží oproti H7 o mnoho déle z naprosto jasného důvodu - má mnohem větší baňku.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
xkain
Přispěvovatel

Příspěvek od xkain »

Já věřím, že H4 vydží déle, ale mne jde spíš o svítivost.. Hid xenonovou sadu se mi moc dávat nechce - u nás si při silniční kontrole už na to dávaj pozor, tak ryskocvat pokutu a správní řízení se mi moc nechce. Proto bych radši použil světla z 2jky. Nebo se na to vykašlu a koupím repliky světel. co jsem měl na felicii repliku od diamontu, tak svítili velice pěkně.
bodyvlk
Přispěvovatel

Příspěvek od bodyvlk »

Mám to za sebou. Musíš dát chladičovku (chladiče ne), kapotu, torpedo, blatníky (upravit podběhy), nárazník. Jinak výsledek stojí za to. Svícení je úplně někde jinde. Žárovka mi nepraskla ještě ani jedna, jsou tam rok. Jinak mám dobrá přední světla moje, pokud by jsi chtěl. Je to ze Sharana.
xkain
Přispěvovatel

Příspěvek od xkain »

Takže, leto jsem napasoval světla z sharana 2 na sharana 1. neměnil jsem nic krom světel, ale znamenalo to: předělat blatníky, upravit mezistěnu aroztáhnout masku, světla svítí super, seřízeno na regloskopu. vzhledově se mi to líbí, až zjistím, jak sem dát fotky, tak ukážu.
bodyvlk
Přispěvovatel

Příspěvek od bodyvlk »

Tak to schválně dej fotky, jelikož to mám za sebou a aby to trochu vypadalo, tak jsem dával kapotu, blatníky, chladičovku, nárazník jiný. Nějak si to nedokážu na starším modelu představit, jak je to do toho napasováno. Dík.
xkain
Přispěvovatel

Příspěvek od xkain »

chtěl jsem to vyfotit, jen nevím, kam mi moje drahá polovička uklidila foťák a nemophu ho najít :? tak tedy zatím vložím alespoň tuto fotku z létaObrázek
bodyvlk
Přispěvovatel

Příspěvek od bodyvlk »

Dík za foto, až to budeš mít celý nafocený, tak to sem přidej. Co se týká žárovek, mám je tam od té doby co jsem to předělával a nemusel jsem je měnit. Ale je pravda, že tam jsou skoro ty nejdražší s vyší svítivostí co se dají sehnat. A světlo je super. To se nedá se starými světly srovnat. Marku klidně si sežeň jiný paraboly, ale na tu naši svítivost se bohužel nedostaneš. To byl jeden z důvodů, proč jsem to předělával.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“