navigacia MFD

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

galaher
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od galaher »

HanZ píše:zjistit asi fakt málokdo, ale nastavit nový není problém
A jak na to ? :)
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

otevřít, připojit programátor, načíst zálohu, nastavit, uložit. Problém je, že na to budeš potřebovat spec. programátor...

Jinak je to práce na 10 minut i s fakturací.

takže doporučuji se obrátit na někoho, kdo to dělá...lidí tu jsou mraky...třebas i já ;-)
Hele chlapi, mám auto a nejede. Můžete mi prosím někdo poradit jak to mám pokud možno zdarma opravit, aby to zase jezdilo?? :woot:
galaher
Přispěvovatel

Příspěvek od galaher »

odkodováno :)
fuzzyi
Přispěvovatel

Příspěvek od fuzzyi »

Momentálně řeším "neřešitelný problém" (noteeth)
už jsi opravdu nevím rady

Rád bych rozběhnul navi. Vše by mělo být správně zapojeno dle schématu na rádiu. Je přiveden signál z pravého, levého kola (piny 5 a 18), zpátečka a +12v.

I přes připojené ABS navi vyhazuje chybějící signál. Signál je přiveden správně. Mnohokrát jsem to procházel. Levé pravé kolo taky OK. Žárovkovou zkoušečkou na kostru a k pinu 5 a 18 pro kontrolu vyzkratuji. ABS je 100% přivedeno. GPS anténa připojena. Satelity najde bez problémů Za jízdy se obraz nepohne a aktualizuje se poloha asi co 2min.
Obvod kola a počet impulsů na náboji nastaveno.

Už opravdu nevím co dál zkusit. Jediné co mě ještě napadá jestli si umí rádio VW poradit se signálem ABS u Seatu. Je schopen ho rozkodovat? Není potřeba rádio nějak nakonfigurovat?
RENAULT / TRAFIC II autobus (JL) / 2.0 dCi 115 (JL0H)
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

ty abs signály jsi vzal přesně kde? jak to máš nakódované?
fuzzyi
Přispěvovatel

Příspěvek od fuzzyi »

Jediné co jsem nastavil je obvod kola 1985mm a počet impulsů na náboji 45
Naposledy upravil(a) fuzzyi dne 01 říj 2012, 12:57, celkem upraveno 1 x.
fuzzyi
Přispěvovatel

Příspěvek od fuzzyi »

Od jednotky ke snímači na kole bylo několikrát proměřeno. Není to zapojeno podle čísla pinů u jednotky ABS, ale kabel měřením dohledán. Opravte mě jestli se pletu, ale pokud se připojím na požadovaný pin konektoru NAVI a druhý pól dám na kostru vyhodí mi chybu u čidla snímače rychlosti ABS. Takle jsem vyzkoušel obě kola. Vždy vyhodí chybu daného čidla kola. Z toho soudím, že kabel od snímače dovedený na konektoru je.

Od každého indukčního snímače rychlosti kola vedou dva dráty ke svorkovnici jednotky ABS (VSTUP). Uvnitř jednotky jsou propojeny na jeden VÝSTUP. Výstup z jednotky byl cca po 10cm odizolován a odtud je tažený na konektor autorádia...
Pepe_Vob
Nováček

Příspěvek od Pepe_Vob »

dobry den, neznate nekoho z okoli Tábora, kdo by dokazal nastavit novy kod na navigacnim radiu MDF II?

koupil jsem pred rokem a pul golfa s timto radiem a pri vymene baterie to po me chtelo kod... ovsem, ten co byl na kartičce v manualu to neni. Radio neni v aute original z vyroby a predchozi majitel ho koupil kdo vi kde. ale do ted radio behalo... dokaze to nekdo jeste rozchodit?
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

2 fuzzyi: Navi nepracuje se signálem ze snímačů, ale se signálem, který dává jednotka abs. Nemíchat jabka s hruškama.
Hele chlapi, mám auto a nejede. Můžete mi prosím někdo poradit jak to mám pokud možno zdarma opravit, aby to zase jezdilo?? :woot:
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

Pepe_Vob píše:dobry den, neznate nekoho z okoli Tábora, kdo by dokazal nastavit novy kod na navigacnim radiu MDF II?

koupil jsem pred rokem a pul golfa s timto radiem a pri vymene baterie to po me chtelo kod... ovsem, ten co byl na kartičce v manualu to neni. Radio neni v aute original z vyroby a predchozi majitel ho koupil kdo vi kde. ale do ted radio behalo... dokaze to nekdo jeste rozchodit?
zkus rádio vyndat, třeba na něm bude někde napsaný pin... pokud je to rádio z druhé ruky, asi ho někdo musel odblokovat a třeba napsal pin fixem na rádio... za zkoušku to stojí
ducatifogy
Přispěvovatel

Příspěvek od ducatifogy »

Tato Navi mi neustale vybíjí baterii.Nemáte někdo zkušenost?Vše je i nakodované.
zx6ninja
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zx6ninja »

stará gateway nebo špatný soft v navi
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

ducatifogy píše:Tato Navi mi neustale vybíjí baterii.Nemáte někdo zkušenost?Vše je i nakodované.
Jakou máš DX A,B,C ???
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
ducatifogy
Přispěvovatel

Příspěvek od ducatifogy »

Jak poznám kterou tam mám?
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

Přeleštíš křišťálovou kouli, upřeně se do ní zahledíš a možná dojdeš kýženému odhalení, co máš na navigaci z boku napsané (LOL)
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“