audi a4 b5 zadni naprava

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
stres3d
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

audi a4 b5 zadni naprava

Příspěvek od stres3d »

zdravicko je nejakej problem prehodit zadni napravu na mym bezmeku?sem mel mensi nehodu a kolo dostalo mrdu z boku a uz me docela stve ze na mokru ten zadek neni nic moc a ma to tendenci tahnout doprava..

Kotouce mam zanovni, stejne tak loziska - pujde to prehodit (nehoda se stala rok zpet, tyhle veci sem delal az potom)? Mam si na neco dat bacha (napr brzdovy hadicky nebo tak neco)?Srouby tam proste napalim nebo je nekde navod s momentama?

dikec :)
Audi A4 B5 1.9TDI 66kW AHU 1997, MAF OFF, EGR OFF. Firds alá SPRINT764
Audi A6 C5 2,5TDi Q-tiptronic 132kW
VW Passat B5 AFN 81kW EGR OFF, MAP SL
debian_eb
Nováček

Příspěvek od debian_eb »

Hodně štěstí při výměně, taktéž jsem absolvoval, jen je na pikaču že k tý nápravě jsou přinejtovaný plechy co drží brzdový hadičky... jinak bez problému :D
stres3d
Přispěvovatel

Příspěvek od stres3d »

debian_eb píše:Hodně štěstí při výměně, taktéž jsem absolvoval, jen je na pikaču že k tý nápravě jsou přinejtovaný plechy co drží brzdový hadičky... jinak bez problému :D
mohl bys blize popsat jak dlouho ti to trvalo, s cim si mel problem, kolik je to cca sroubu (hlavne by me zajimaly nektery ktery jsou nahoubelec videt). A uplne nejdulezitejsi - to sis zvednul jedu stranu dal stojan, zvednul druhou stranu dal znova stojan (takovej ten stavitelnej) a pak si lezl pod autem?

nejakej blokovej postup by se taky hodil delal si to podle nejakyho navodu nebo proste si povolil co slo vyndal dal novou a hotovo?

dikec
Audi A4 B5 1.9TDI 66kW AHU 1997, MAF OFF, EGR OFF. Firds alá SPRINT764
Audi A6 C5 2,5TDi Q-tiptronic 132kW
VW Passat B5 AFN 81kW EGR OFF, MAP SL
debian_eb
Nováček

Příspěvek od debian_eb »

Tak ono hlavně já jsem to dělal u souseda na jámě, takže paráda, jinak největší problém byl pro mě přehodit držáky zadních třmenu, jsou tam imbusový šrouby a byli nehorázně zarezlý... ono hlavně záleží jestli budeš měnit holou nápravu nebo to máš nastrojený, třeba já jsem to bral s úchytama, takže mi odpadla práce měnit silenbloky :D, tak postup: zvedni si auto co nejvíc to půjde (pokud to nebudeš dělat na stojanu nebo na jámě) hlavně pozor at ti to nespadne :D. Já jsem to dělal tak, že první věc shodíš kola, vyvěsíš zadní nápravu, vyndáš čidla ABS, povolíš brzdový trubičky, čímž ti vyteče veškerá brzdovka (blbý je že ten přechod hadice/trubka je přidělanej v plechu co je přinejtovanej k nápravě) shodíš lanovody od ručky ze zadních třmenu, po té sundáš plechy (co drží lanovody, ABS kabely) drží je z vrchu tuším 3 matičky(oni to ani nejsou matičky jako nějaký plíšky) na tuším 8 mm klíček(na to si vem nejlépe malou golu), povolil jsem si šrouby co držý zadní tlumiče v nápravě, pak jsem si povolil úchyty co drží nápravu v kastli (nebo jsem povolil jako první úchyty a pak tlumiče, už si to moc nepamatuji :D) Jinak jsem to dělal asi dva dny, náprava byla venku během asi 2 hodin, pak jsem se sral se zarezlýma šroubama, přeházení kotoučů a ložisek, držáku třmenu a třmenu, jestli budeš měnit i ty krycí plechy tak ti přeju hodně štěstí s povolování opět zarezlých ibusových šroubu co ti vlastně drží čep za kterým je krycí plech, pak nasazení to bylo už o něco lehčí, hlavně když mi pomáhal opilej soused (LOL)

edit: jen doufám že to měníš u předokolky ;)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“