AUDI A6 6-kvalt manual - nemozem radit rychlosti - HOTOVO

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

wakko
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od wakko »

No tak spojkovy valec sme vcera vymenili, bol to porod - hlavne odvzdusnenie, kedze nemam ani jamu ani zdvihak. Baterka bola v keli (uz to ma asi za sebou, rychlo sa vybije), tak som ju nabil, dnes vecer to idem skusat, a smola :( Stale to neradi. Sranda je, ze vcera ked sme skoncili s vymenou sme to skusali nasucho - zaradil som 1.stupen, vymackol spojku, a auto islo potlacit, sice tazko ale islo. Na 6.stupni islo lahko. Tak sme si povedali ze to asi bude OK. Ked bolo zaradene a nebola vymacknuta spojka tak samozrejme autom neslo ani pohnut. No ale napriek tomu ked som dnes nastartoval nezaradil som ani prd... nechapem to. Takze asi bude musiet ist dole prevodovka, to znamena odtah do servisu, kedze tu uz bez jamy/zdvihaku dole nadam :(
OOOO A6 2.5TDI, 110 kW, 1998
wakko
Přispěvovatel

Příspěvek od wakko »

No tak je to hotovo. Spojka bola v keli - prikladam obrazky. Lamela je este v pohode, lozisko uz ma svoje za sebou, ale tiez este plnilo svoju funkciu. Pritlacak vyzera na prvy pohlad OK, ale ako vidno na obrazkoch s pravitkom, packy su nerovnomerne stlacene, jedna strana je o 4 mm vyssie ako druha, takze spojka bola stale v zabere. Teraz je tam nova sada Valeo za 8000,- Sk, za pracu som dal 4000,-. Zatial to ide dobre, radim v pohode... Dakujem vsetkym za rady!

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
[/img]
pp2601
Nováček

Příspěvek od pp2601 »

Dobrý deň, išiel som na kamošovom aute AUDI A6, 2,7TDI , manuálna prevodovka a zrazu prestalo ist radit, nemohol som zaradit ani jednu rýchlosť... tak som skusil vypnuť auto a tak to islo radit..odviezli sme to do servisu.. vymenili spojkovu sadu a dvojhmotný zotrvačník a stále to nejde...mechanik povedatl ze treba vymeniť nejaky vlaček /je to potrebné/...nevie mi niekto poradit v čom môže byť problém??
senioring1
Přispěvovatel

Příspěvek od senioring1 »

Je to popísane v predchádzajúcom príspevku .Nemenila sa spojka zbytočne ? Zrejme závada v hydraulike . Vymeniť , alebo opraviť valček .
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
wakko
Přispěvovatel

Příspěvek od wakko »

pp2601 píše:Dobrý deň, išiel som na kamošovom aute AUDI A6, 2,7TDI , manuálna prevodovka a zrazu prestalo ist radit, nemohol som zaradit ani jednu rýchlosť... tak som skusil vypnuť auto a tak to islo radit..odviezli sme to do servisu.. vymenili spojkovu sadu a dvojhmotný zotrvačník a stále to nejde...mechanik povedatl ze treba vymeniť nejaky vlaček /je to potrebné/...nevie mi niekto poradit v čom môže byť problém??
Treba vymenit spojkovy valcek, neviem ako je to na novsich A6, na mojej to bolo bez zdvihnutia auta narocne, ale mozne. Financne je to oproti dvojhmotaku a spojke nula cela nic...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“