vyčištění klimatizace

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

klif
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Příspěvek od klif »

já sem to dělal taky wurthem , a nepomohlo to .

jak se dostanu do odtoku z klimatizace ?
homolka
Nováček

Příspěvek od homolka »

klif píše:já sem to dělal taky wurthem , a nepomohlo to .

Taky mě zajímá kde najdu vývod na odtok zkondenzované vody z výměníku
Octavia 1.9 TDI 66 kw AGR "98"
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

někde jsem to viděl jako kousek koukající hadičky ( asi 4 cm) z přepážky mezi motorem a kabinou, směrem k motoru (za turbem, před spolujezdcem.)
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
Radek
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek »

MirekX píše:čistíme to přístrojem, dělá to tak 20 minut mlhu, která se nechá honit v autě (vnitřní cirkulace) projde všude a desinfikuje. Zatím to bezpečně zvládlo i smradlavé klimošky a OK. Ale stojí ta ampule 400 Kč :( Podle mě je to teda lepší, než sprej.
Tak to je naprosto bezkonkurenčni ale pořizovačka boli mam plničku od Wurta a v lonskem roce mi to pujčili na vyskoušen je to fakt super ale nevim jestli mam jen ja štěsti na take lidi když jsem řekl cenu 600kč za vyčištěni cyvěli na mne jak male ditě ktyž mu sebereš hračku.Hold morava neni Praha.Radek
Radek
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek »

homolka píše:
klif píše:já sem to dělal taky wurthem , a nepomohlo to .

Taky mě zajímá kde najdu vývod na odtok zkondenzované vody z výměníku
Ten odtok je vždy na přepažce mezi motorem a radiatorem a vyparnikem vně auta.Je to na spodni časti přepažky tvaři se to jako gumova ucpavka ktera umožnuje odtok zevnitř a ne přitok vody dovnitř.Nejlepe zvednout cele auto.R
klif
Sběrač informací

Příspěvek od klif »

Dík za radu , zkusím to najít .
A k té mlze , loni mi to tím dělali v tempo servisu a za necelý měsíc to stejně trochu smrdělo taky,tak nevím jestli to neodrbali.
Jak je ale možné, že to smrdí , jen když je klima vypnutá ??
Radek
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek »

klif píše:Dík za radu , zkusím to najít .
A k té mlze , loni mi to tím dělali v tempo servisu a za necelý měsíc to stejně trochu smrdělo taky,tak nevím jestli to neodrbali.
Jak je ale možné, že to smrdí , jen když je klima vypnutá ??
To už tak je jsou to nějake bakteri ktere maji rady vlhko a tepličko když je mraziš nepracuji každy musi někdy odpočivat a množit se.R
Ondra
Přispěvovatel

Příspěvek od Ondra »

Ahoj kluci,
já teda nevím, ale dle mého názoru nemá vůbec cenu tlačit tu čistící emulzi přes ventilátor, protože k výparníku se vůbec nic nedostanu, vše zůstane na tom ventilátoru, který má jen velmi malé mezery mezi lopatkami.
Já osobně jsem to nastříkal přímo na výparník.

Dostanete se k tomu velmi jednoduše- vytáhnout odkládací schránku před spolujezdcem -asi 6 šroubků, potom odpojit šťávu od ventilátoru, vespod pod ventilátorem jsou dvou šroubky, který ho drží. Potom stačí jen ventilátor sesunout dolů....... a je to. Výparník v plné kráse je před Vámi. Cela operace cca hodinu.

Až vymontujete ten ventilátor, dáte mi za pravdu, že stříkat něco pod pylový filtr při spuštěném ventilátoru nemá smysl, neboť to přes ty lopatky neprojde :o :o :o :o :o :? :? :?

Málem bych zapomněl, mám Octávii (u Passatu to bude stejné)
Naposledy upravil(a) Ondra dne 26 dub 2007, 05:04, celkem upraveno 3 x.
monty
Přispěvovatel

Příspěvek od monty »

Zajímavý asi to zkusim u A3,pomohlo to jen na nějakej čas.Jen mě vrtá hlavou proč to ty k....i píšou v návodech,viz Valeo.Ciao
B3 mTDI , A3 TDI
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

strašně záleží na pylovým filtru. Jak to je nějaký shit, tak to smrdí za 14 dní takovým způsobem, že je z toho na blití. (osobně jsem vyzkoušel po montáži obyč. filtru, myslim FILTRON a za 2 týdny smrad jak ze zabahněnýho rybníka) Určitě dát filtr s uhlíkovou vložkou (pachový) a je klid, osobně dávám MANN. :)
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
zdenace
Aktivista

Příspěvek od zdenace »

Určitě je lepší s uhlíkovou vložkou, já používám Knecht, Bosch. Sice cena je trochu jinde, ale .....
lubomt
Aktivista

Příspěvek od lubomt »

neviem ako vam,ale mne v autach nikdy nesmrdelo
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
Matrix
Aktivista

Příspěvek od Matrix »

Taky používám MANN a jedině uhlí, ale ta cena, já platím 590,- teď bohužel neměli, tak sem kupoval Filtron, tak sem zvědav, stál 230,- s uhlím. Za kolik kupujete MANN vy ?
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
klif
Sběrač informací

Příspěvek od klif »

Tak jsem zkombinoval rady Radka a Ondry a vyčistil výparník pro jistotu z obou stran . Výsledek zatím perfektní :) , tak uvidím zítra ráno .
A co se týče filtru , používám originál , protože ho mám zadarmo, ale jestli se ten zápach nezlepší , tak přejdu taky na uhlí (rofl)
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

Matrix píše:Taky používám MANN a jedině uhlí, ale ta cena, já platím 590,- teď bohužel neměli, tak sem kupoval Filtron, tak sem zvědav, stál 230,- s uhlím. Za kolik kupujete MANN vy ?
mám na Mann -30% :D
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“