Stále táhne doprava

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
mir77
Aktivista
Odpovědi: 0

Stále táhne doprava

Příspěvek od mir77 »

Zdar,
rychlý dotaz, na jaře dělaný brzdy a silentbloky přední nápravy, následně laserová geo. Táhne trochu doprava. Gumy nebyly úplně nový, tak jsem moc neřešil, teď jsem obul zimáky a furt táhne doprava. Geo se tváří OK. Je nějaká možnost, že třeba servo není v nulové poloze nebo tak něco? Už si moc nevím rady :) Je to OI ASV, pouze ABS+ASR, žádný ESP.
Pokud by to mohlo bejt servem, tak jak to zjistím ve VAGu?
Octavia 1.9 TDI Ambiente 81 kW ASV, r.v. 2002

V minulosti:
Favorit 136L, r.v. 1989, LPG
Felicia 1.3 LXi, r.v. 1997, LPG
Fabia Sedan 1.4 MPi Classic, r.v. 2001, LPG
pavelexc
Přispěvovatel

Re: Stále táhne doprava

Příspěvek od pavelexc »

mir77 píše:Zdar,
rychlý dotaz, na jaře dělaný brzdy a silentbloky přední nápravy, následně laserová geo. Táhne trochu doprava. Gumy nebyly úplně nový, tak jsem moc neřešil, teď jsem obul zimáky a furt táhne doprava. Geo se tváří OK. Je nějaká možnost, že třeba servo není v nulové poloze nebo tak něco? Už si moc nevím rady :) Je to OI ASV, pouze ABS+ASR, žádný ESP.
Pokud by to mohlo bejt servem, tak jak to zjistím ve VAGu?
napravnici si měl zhozenou??
sakytu
Přispěvovatel

Příspěvek od sakytu »

zimaky nove, alebo stare?
Stare mozu byt rovnako nahovno zjazdene ako letne...

Na geo ti nehovorili nic o zadnej naprave? Predok moze byt OK, ale aj ja mam vychylenu zadnu a s tym nic nenarobis...
VW Golf IV Variant 1,9TDI ALH -> EGR-off + TT puky + ATD+HDS57+VR6+ GGU Dlhy 5Q + 312mm ATE v predu + ATE v zadu + FB Sprint 764 + Chip by TDIFun-> 106kW/145PS/351Nm
mir77
Aktivista

Příspěvek od mir77 »

Prosím tě, o geo mi ani nemluv. Jsem tam jel potom, co mi maník dělal přední nápravu. Na laser v TP k Holečkovi. Odjel jsem od nich a volant křivej a auto šlo do pangejtu. Tak jsem tam jel znovu... a znovu. Škoda slov. Dělal to nějakej jouda. Před tím si toho nejsem vědom. Zimáky by měly bejt ok. Proto se ptám na to servo. Jestli je možný, že prostě není na středu a tlačí na jednu stranu. Jen lajcká úvaha. Zkouknul bych to na VAGu a byl hned moudřejší. Protože to je vždycky litr za geošku a k ničemu to nevede...

//Edit - Nápravnice si myslím dole nebyla.

V minulosti:
sakytu
Přispěvovatel

Příspěvek od sakytu »

na vagu nezistis mechanicku zavadu ;)
Na skusku mozes vymenit prave koleso za lave (len na skusobnu jazdu - aj ked mas sipove gumy) ci to taha na opacnu stranu, ak ano => su to gumy...
VW Golf IV Variant 1,9TDI ALH -> EGR-off + TT puky + ATD+HDS57+VR6+ GGU Dlhy 5Q + 312mm ATE v predu + ATE v zadu + FB Sprint 764 + Chip by TDIFun-> 106kW/145PS/351Nm
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Zkusil bych přehodit přední kola, kam potáhne.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
sakytu
Přispěvovatel

Příspěvek od sakytu »

origoš píše:Zkusil bych přehodit přední kola, kam potáhne.
;)
mir77
Aktivista

Příspěvek od mir77 »

Okis, ne že by se mi chtělo teda, ale mrknu na to až budu mít čas a dva hevery. Jinak je mi jasný, že mi VAG neodhalí mechanickou závadu. Šlo mi čistě jen o to, jestli prostě když mám volant rovně je v nějaký základní poloze i servo. Vím, že u OII s ESP se to musí základní poloha i nějak nakódovat, tak jsem si to chtěl jen zkontrolovat prozatím. Každopádně s těma gumama to prubnu, ale asi nejdřív až v pátek.

V minulosti:
pavelexc
Přispěvovatel

Příspěvek od pavelexc »

taky bych přehodil kola,jen pozor semnou vyběhly i uplně nové gumy jenže další problem byl v tom že sem měl zhozenou napravnici kterou jsem nepoznačil při vyměně všech silenbloku ja kdeco na napravě poměnil a už sem nevědel čeho se chytit aby auto jelo rovně tahlo do přikopy a geometrie stale ukazovala že napravnici ještě vic natočit směrem do přikopy,přehodil jsem kola a auto najednou jelo do protisměru,hodil sem na auto zimaky auto jelo ted pro změnu do přikopy,zkusil jsem napravnici doklepnout dle geometrie do přikopy a bylo to už uplně nahovno ,takže sem nalepil epoxidem kontrolni body na napravnici a doklepaval ji dle skutečnosti jak se auto chova až jelo rovně na zimakach a hodil jsem letni a zase to dělalo bordel ,nechal jsem ty nové letní otočit na rafcích a auto začlo poslouchat, takže nevěř geometrii ani gumám jen selskemu rozumu,celou sezonu jsem se s tim udrbal,přeju hodně štestí (LOL)
libor.98
Aktivista

Příspěvek od libor.98 »

za mě taky pneu měl jsem stejný problém u zimních i letních
besoun
Přispěvovatel

Příspěvek od besoun »

Kdysi jsem koupil na opla letní pneu Debica a auto táhlo doprava,pneu byly úplně nové. Tak skončily na zadní nápravě a byl klid,nepomohlo ani přehození na disku(byly směrové) a to samé se mi stalo u michelinek alpin A4 ale ty jsem reklamoval a michelin je zlikvidoval,že byly vadné.To bylo na octavii.
VW Passat 2.0Tdi, OI 1.9 Tdi, OII 4x4 1.9 Tdi
auto-point
Přispěvovatel

Příspěvek od auto-point »

Pokud jsou pneu v pořádku, pak geometrie znovu a někde kde to umí- a vem si protokol a upni ho sem.
DynDyn
Přispěvovatel

Příspěvek od DynDyn »

tak já podobný problém, akorát auto táhne doleva....
- minulý rok se delala geo na RS podvozku a auto jezdilo "rovně"
- letos byly v květnu nasazeny sportovní pružiny HaR -20mm a auto jezdilo rovně (nebyla udelana geo, a sjížděly se v předu gumy vnitřkem)
- na zimu před pár dny vrácen zpět RS podvozek, auto táhne do leva... udelana geo, auto táhne stále doleva

přehazoval jsem kola, beze změny........ hejbal jsem s pružinama, nic.... zkoušel jsem ložiska a pootočit s horním uložením a nic.... kola nepřibržďují....
nabízí se možnost, že je chyba v pravém zadním kole, ale tam je paradoxní to, že minulý rok byly hodnoty ještě o chlup horší a neprojevilo se to....

Obrázek
Obrázek
Fabia I, 2003, 1,9 TDI 74 kw, ATD
Octavia II RS, 2008, 2,0 TDI, 125 kw, CEGA
Ibiza, 2003, 1,4 16V, 55 kw
Passat, 2002, 1,9 TDI, 96 kw, AVF
Passat, 2004, 1,9 TDI, 96 kw AVF
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“