OI nelze nastartovat kdyz se nerozsviti zhaveni.
Moderátoři: šulda, Moderátoři
OI nelze nastartovat kdyz se nerozsviti zhaveni.
Ahoj brat ma OI 98r.v. AGR motor.Kdyz jsme to poridili tak to jezdilo krasne.pak to brat vyboural na predek ale chladic OK. takze mala ranka.Auto normalne slo nastartoval a popojizdet snim.Po 1mesici kdyz jsem to zacal skladat tak auto neslo nastartovat.Nerozsvitilo se zhaveni.Po deseti min. to slo nastartovat.Odvezl jsem auto 30km a tam uz zase natocit neslo.po nekolika zkouskach to zase bezelo.Je to stridave - jde nebo nejde.Zkusil jsem rele 109 ale to se spina a pousti proud na ECU motoru 2kable.Takze rele to neni.Dale mam poznatek ze kdyz to nejde nastartovat a nesviti to zhaveni tak se nelze spojit s ECU motoru.Zkusil jsem prostrikat vsechny patice,kostry,promeril jsem CAN od patic u steracu a z k ECU.Jsem z toho blazen.Napada me ze by neslo nejale klickove napajeni na ECU ale to by se to rele 109 ktere je ovladane ECU neseplo.Dale me napada kdyby byl vypadek na CAN tak by se zadna chyba neulozila,neslo se spojit a tak by to neslo nastarovat.
Poradite machri??
Diky za kazdou radu.
Poradite machri??
Diky za kazdou radu.
Podle mě v tom máš trochu zmatek relé 109 právě napají řídící jednotku motoru po zapnutí klíčku, pokud je vše ok tak problikne žhavení, naopak pokud vypneš klíček ve spínačce tak relé ještě chvilku drží napětí aby jednotka mohla ukončit chod motoru ( chcípací klapka ) já bych relé 109 vyměnil a pak řešil problém dál, řekl bych že bude ještě původní.
Robi to RJ motora
vytiahni ju von.. mne donej zatieklo.. a robilo to iste.. raz neslo zhavenie.. posunul som auto par metrrov.. a zrazu nastartovalo ale robilo nezmysli.l otacky nesli a pod... potom zase z nicoho nic neslo.. a vytiahli sme rj ktora je rovno pod stieracmi a bolo v nej fakt dost vody...

Tak nevim zda znate p. Zabrodskeho ale skoli lidi ve skodovce.takze nejake rady mam.Akorad ze ted skoli tak nema cas. Dle neho mam sedive rele 109 ty pry to nedelaly jen cerne.Ja jsem pro jistotu koupil nove a dela to same.Kdyz to nejde nastartovat a nesviti to zhaveni tak rele 109 je seple a prod na ECU je!!!Takze zde chyba neni!!v paticich ECU neni zadna vody nic,sucho
1) kdyz lze nastarovat - sviti zhaveni
lze se spojit s ECU
zadna chyba v ECU
rele 109 seple a proud na ECU je
2)Kdyz nelze nastarovat - nesviti zhaveni
nelze se spojit s ECU
rele 109 je seple a 2 tluste proudy jdou az na ECU
je to proste zahada
1) kdyz lze nastarovat - sviti zhaveni
lze se spojit s ECU
zadna chyba v ECU
rele 109 seple a proud na ECU je
2)Kdyz nelze nastarovat - nesviti zhaveni
nelze se spojit s ECU
rele 109 je seple a 2 tluste proudy jdou az na ECU
je to proste zahada
hmm se mi moc nezda ze by jednotka sla a nesla.uvidim zkusim s tim jeste neco vykouzlit.Je divne ze se rele 109 sepne kdyz to nejde natocit.to znamena preci ze jednotka ma napajeni a kostru aby vyslalo minus na sepnuti rele 109.kontrolka motoru nesviti protoze se nelze spojit,kontrolku zhaveni spousti jednotka motoru a nebudiky.tam bude problem v kabelazi komunikaci.Treba muj multak nezjisti spravnej odpor na CAN a tam muze byt problem.nevim
Stretol som sa s podobnou poruchou, ale tam sa jednalo o to ze pri vacsom mraze cca pod -5 stupnov zhavenie iba prebliklo na jednu sekundu a auto neslo natocit, ak sa aj podarilo natocit, tak obcas nefungovali stierace, svetla, radio, atd. Rele 109 je uz vymenene no este nenastali mrazy takze sa nevieci to pomohlo, stare rele som vsak skonroloval a bolo OK. Merane boli aj rele zhavenia a odpahcovacie no vsetko vyzera byt v poriadku. Nemate niekto skusenosti co este zvykne blbnut?