O I 81kW 2002 - skubani pri rozjezdu

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
ghostrider
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

O I 81kW 2002 - skubani pri rozjezdu

Příspěvek od ghostrider »

Zdravim pritomne a zadam o radu,

Jedna se o Octavii r.v. 2002 81kW - manual (vykon je serie).

Pred pul rokem jsem kupoval sadu jednohmoty (setrvak + lamelu + pritlacak + lozisko) od Ladase. Spojka dle jeho slov mela 95% stav, lozisko jsem dokupoval novy SACHS a lamelu jsem nechal preoblozit organikou u RENOVAKu.

Na spojce jsem najel za pul rok cca. 50.000km. A dnes se potykam s problemem skubani pri rozjezdu.

Jde o to, ze pri rozjezdech, zejmena do kopce auto "poskakuje", jako kdybych pridaval malo plynu nebo se rozjizdel pouze na spojku. Cim vic plynu pridam, stejne na tento jev to nema vliv, auto porad poskakuje stejne.

Nejvic me zarazi jeden fakt, zda se mi, ze tohle dela auto respektive spojka za studena, pokud udelam par "sviznejsich" rozjezdu, ci podrzim auto do kopce pod plynem, tak se mi problem vyse popsanej jiz pote za celou dobu nestane.

Otazka zni, lamela v haji (oblozeni, nyty nebo pruzinky), pritlacak, lozisko nebo prevodovka?

Spojka neprokluzuje ...
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Pružinky/ny/ prasklé na lamele by škubaly furt, nýty by byly volné taky furt, spíš mám za to, že se obložení nespářilo a zastudena dělá brikule/nebere po celé ploše/ a po ohřátí se srovná..Dej jí zastudena kouř ať se ukáže, o co jde.. :)
nepropadat panice...
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Jednohmoty škubají normálně studené.Konstrukce spojky.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,770tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
ghostrider
Přispěvovatel

Příspěvek od ghostrider »

Prave mne zarazi, ze to zacalo delat az nyni, je pravda, ze jsem jednohmotu v zime jeste nemel na aute nainstalovanou, tak nemuzu tvrdit jestli je to normalni nebo ne. Ale faktem zustava, pokud tomu nalozim, tak to uz neudela :? ... a najedu dalsich napr. 150 km bez zaskubnuti. Taky je citit, ze pokud spojka je studena, tak je o neco tvrdsi, nez kdyz se ohreje, pote zmekne pedal.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“