Zdravím, koupil jsem nedávno passata b6 rv 05, 1.9 TDi 77 kw, motor BKC. Druhej den po koupi auto nastartuju a zdálo se mi že jde motor nějak divně tak jakoby pufal a pak jak se to trochu víc ohřeje tak to už moc slyšet nešlo. Za jízdy třeba na 5 jak tomu prudce šlápnu tak auto zaškube. Nevíte čím by to mohlo být? někdo říká vstřiky, někdo že EGR ventil a nebo hydra, že se jeden ventil nezavře uplně a kope do sání tak nevím. Nesetkali jste se s tím někdo?
Tak na diagnostice nic, akorát žhavičky že jsou v prdeli tak je vyměním,ale to neřeší ten problém. Chvilu to dělalo chvilu ne. Prý by mohla být i vačka KO, že u těch modelů to dělá a teď prý řešili to stejný tak musím zhodit váko a kouknout jestli je dobrá nebo ne.
Ten EGR taky někdo řikal, ale na diagnostice to nic neukázalo a že prej funguje normálně. Má být zavřenej nebo otevřenej když to auto je studený? oddělal jsem hadici anastarotoval studený a byl otevřenej a dělalo to hrozný zvuky.
Ok vyzkouším to, má najeto 196 tis. Myslel jsem že to bude stočený,ale podle cebie neni, nechal jsem to prověřit i u VW a tam taky nepřišli že by to bylo stočený ani v německu.
Tak jsem sundal víko a vačka a hydra jsou dobrý. Takže to asi vypadá na ten vstřik, ten se dá asi otestovat jen když se vyhodí že? Mám tam 05-07-20 24717 DE BA nemáte někdo za rozumnou cenu?