Nutne prosim POMOC jsem zaseklý v norsku :-( + VIDEO NOVE

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od slovacek.milos »

mmozga píše:přívodní hadice je průhledná ale do vracečky už nevidím.zkusím tu petku jak už jsem psal..
tak omrkni tu přívodní jestli je vní nafta a jak přidáš jestli jde bez bublin než motor chcípen, nebo bublifuk a pěna ;)
mmozga
Přispěvovatel

Příspěvek od mmozga »

Chlapi tak problém nejspíš vyřešen..
dnes jsem se dostal k autu,nastartoval a všiml jsem si že v hadičce mezi palivákem a čerpadlem je bublina.nic by se nedělo kdyby se po nastartování hla.auto chytlo na drc ale opět nešlo přidat a bublinka se ani nepohla..

Dal jsem na vaši radu(děkuju) a dal tomu napít z petky..
Auto FUGUJEEE :-)

díky všem moc za rady..

po chvilce kdy auto běželo začla z paliváku (výstup) valit nafta takže se domnívám jak už tu někteří psali že bude přicpaná vracečka protože začlo téct i z vracečky posledního vštřiku.přetláčelo se to a nemělo to kam jít..

díkes..
Seat Toledo 1.9TDi 81kw ERG off PP764 GT1749VA chip - POWERED BY TDI + extreme music
mmozga
Přispěvovatel

Příspěvek od mmozga »

no tak mám nešťastnou zprávu..
zase to přestalo fungovat..
profouknul jsem vedení do i z nádrže..
zkoušel jsem tomu dát znova napít i z kanystru ale nic..všiml jsem si že když pozoruju tu průhlednou hadičku tak to čerpadlo nesaje.i když při nastartovaným motoru tlačím do čerpadla naftu pomocí balónku tak to nefunguje a po chvíli chcípne.

je to potom čerpadlem?
Seat Toledo 1.9TDi 81kw ERG off PP764 GT1749VA chip - POWERED BY TDI + extreme music
xkain
Přispěvovatel

Příspěvek od xkain »

mmozga píše:no tak mám nešťastnou zprávu..
zase to přestalo fungovat..
profouknul jsem vedení do i z nádrže..
zkoušel jsem tomu dát znova napít i z kanystru ale nic..všiml jsem si že když pozoruju tu průhlednou hadičku tak to čerpadlo nesaje.i když při nastartovaným motoru tlačím do čerpadla naftu pomocí balónku tak to nefunguje a po chvíli chcípne.

je to potom čerpadlem?
co stop ventil nafty?
mmozga
Přispěvovatel

Příspěvek od mmozga »

jak odzkouším funkci?jde slyšet lupnutí při zapnutí klíčku?
leguan
Aktivista

Příspěvek od leguan »

JESTLI JDE PO ZAPNUTÍ KLÍČKU NA VENTIL PROUD TAK VENTIL VYTOČ UKOSTŘI ZAPNI KLÍČEK A UVIDÍŠ JESTLI OTVÍRA
Tiguan 2 2.0 tdi
mmozga
Přispěvovatel

Příspěvek od mmozga »

nevím kde najdu ten ventil.mohl bys poslat foto..??
je mi jasné že je nekde na čerpadle ale kde to netuším..
leguan
Aktivista

Příspěvek od leguan »

Obrázek
vede na něj jeden kablík s očkem pozice číslo 7
Tiguan 2 2.0 tdi
mmozga
Přispěvovatel

Příspěvek od mmozga »

fajn.díky.po zapnutí klíčku by tam mělo být stálý napětí že..
leguan
Aktivista

Příspěvek od leguan »

přesně tak
Tiguan 2 2.0 tdi
slovacek.milos
Aktivista

odšroubuj ten ventil a vyděl z něj váleček s pružinkou to už je hop nebo trop ;)
mmozga
Přispěvovatel

Příspěvek od mmozga »

slovacek.milos píše:odšroubuj ten ventil a vyděl z něj váleček s pružinkou to už je hop nebo trop ;)
co to způsobí?
ventil bude stále otevřený?
tzn. zjistím tím jestli je to ventilem nebo ne..

říkám to správně?
slovacek.milos
Aktivista

zjistíš jestli je to ventilem nebo i elektrikou k ventilu,

opatrně odšroubuješ, pomalu vysunuješ a musíš prstem zajistit ten ventil aby nevypadl

poté nejlépe nad novinama ho vytáhneš, ventil jinak vypadne vyletí pružinka a si vháji ;)
mmozga
Přispěvovatel

Příspěvek od mmozga »

hojas..takže dnes jsem tomu zkusil dat opět napít z petky ale do petky jsem nacpal i vracečku..
natlač8il jsem balonkem čerpadlo až začlo malinko ukapavat z vracečky.pak auto chytlo a běželo naprosto normálně,krásně asi 2-3minuty a potom začlo jakoby kolisat ve volnobehu a do otacek uz zase neslo kolisalo to temer jako sinusoida a do toho bylo slyset obcasne ale pravidelne zalupkani v zavislosti na kolisani..jakoby se vzdycky pohl stop ventil ale vzapeti se otevrel nevim.pak jsem auto zdechl klickem.

ale to hlavni-když připojím žárovku 12V a + dám na tentil, - na baterku tak zarovka nesviti ani po zapnuti klicku..
jde na ventil primo 12V nebo tam jde jen nejakej impuls??
slovacek.milos
Aktivista

tu petku zachovej vratku i do čerpadla tam nechej dallší petkou dotankuj a na ten stop ventil dej drátek a připoj na plus na baterce

nebo jak jsem ti psal odšroubuj opatrně vytáhni pístek s pružinou a našroubuj zpátky bez pístku ;)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“