Fiat Dobló 1.9D

Alfa Romeo, Fiat, Lancia...

Moderátoři: šulda, Moderátoři

kodajz
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od kodajz »

Podle diagnostiky byl špatný snímač otáček na klice. Včera jsem ho vyměnil a zatím Doblo jezdí. Včera chcípnul ještě 3x za jízdy. Takže asi opraveno. čerpadlo ale nějak pořeším, nechci se strachovat.
Opel Vivaro 2.5 dci
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Ten snímač otáček na klice je častá závada, ale odchází i u JTD, což je stejnej blok, spíš mě překvapuje že tady Epic hned zdechne, třeba u Transitu 2.5TD běží dál v nouzovém režimu na vlastní snímač v čerpadle.
kodajz
Přispěvovatel

Příspěvek od kodajz »

ten snímač Bosch z čistého D je úplně stejný i na JTD. Taky mě zaráží, že když odejde blbý snímač ot. auto zdechne. Aspoň víme o co jde.
Opel Vivaro 2.5 dci
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Taky mě zaráží, že když odejde blbý snímač ot. auto zdechne
Tomu se nediv, ten snímač dává jednotce informaci o tom, že je píst v horní úvrati. Pokud signál není, tak nemá důvod vstřikovat naftu. Je to dost častá závada.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
kodajz
Přispěvovatel

Příspěvek od kodajz »

Ale stejně to čerpadlo asi nechám vyměnit. Mechanika je mechanika. Mám doma jedno z 306tky.
Opel Vivaro 2.5 dci
sedici
Nováček

Příspěvek od sedici »

tak mám ten samý problém,Doblo jednou za 200km má nepravidelný chod na volnoběh,někdy i zdechne,mám podezření na řídící jednotku,kabeláž v pořádku chybu to píše P0252 řízení dávkování paliva,rotor,vstřikovací tryska.Projevuje se to hlavně při rychlé změně teploty z vyhřáté garáže ven a po 10min problém ;)
když jsi v krizi ser tam plyn
Super
Přispěvovatel

Příspěvek od Super »

mohol by niekto upresnit kde je snimac otacok na zotrvacniku presne umiestneny ? dakuejm za pripadne foto
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Nad pravou poloosou, jak poloosa vystupuje z převodovky tak cca 5cm za tím na bloku motoru, je tam nic moc přístup, konektor je po kablíku kousek vedle, tohle čidlo se sere i na JTD motorech, tam je umístěné stejně.
Odpovědět

Zpět na „Italské vozy“