O2 FC 1.9TDI PD

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

kubby
Nováček
Odpovědi: 0

O2 FC 1.9TDI PD

Příspěvek od kubby »

Cus borci, nedavno jsem koupil O2 FC (2009) a trochu se ztracim ve znaceni. Kupoval jsem to v salonu Porsche (auto plus), kde mi tvrdili, ze ma DPF, jenze podle stitku ho rozhodne nema. Motor je BXE a na stitku nikde neni 7GG, 7MB, 7MG, a i v autorizovanym servisu tvrdi, ze vsechny PD ve faceliftech maji DPF, takze jsem z toho trochu zmaten :-)

Jinak s autem maximalni spokojenost, je to temer plna vybava po nejakem rediteli (operativni leasing). Jelikoz nalitam mesicne pres 5tis km, tak pridam brzo dalsi poznatky a zkusenosti.

Je mi jasny, ze nejsnazsi bude hodit auto na dilnu a podivat se, co tam je pekneho :-)
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

BXE nema DPF ale ma uz elektronicku priveru ktora zvykne strajkovat. A z casu na cas z neho vyleti ojnica na stvrtom valci.
kubby
Nováček

Příspěvek od kubby »

No to je pekne, nejaka rada jak tomu predejit, resp na co se pripravit?
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Tomu nepredides, proste si povie, ze ma dost a sklepe. Je to bolest motorov BLS a BXE.
jear ewing
Přispěvovatel

Re: O2 FC 1.9TDI PD

Příspěvek od jear ewing »

kubby píše:Cus borci, nedavno jsem koupil O2 FC (2009) a trochu se ztracim ve znaceni. Kupoval jsem to v salonu Porsche (auto plus), kde mi tvrdili, ze ma DPF, jenze podle stitku ho rozhodne nema. Motor je BXE a na stitku nikde neni 7GG, 7MB, 7MG, a i v autorizovanym servisu tvrdi, ze vsechny PD ve faceliftech maji DPF, takze jsem z toho trochu zmaten :-)

Jinak s autem maximalni spokojenost, je to temer plna vybava po nejakem rediteli (operativni leasing). Jelikoz nalitam mesicne pres 5tis km, tak pridam brzo dalsi poznatky a zkusenosti.

Je mi jasny, ze nejsnazsi bude hodit auto na dilnu a podivat se, co tam je pekneho :-)
Ředitelé jezdí v Octavii (rofl)
Subaru Forester 2.0D-nemá rád zimu-už je zablaťbůh v praku!
Bugs.Bunny
Aktivista

Re: O2 FC 1.9TDI PD

Příspěvek od Bugs.Bunny »

jear ewing píše:
kubby píše:Cus borci, nedavno jsem koupil O2 FC (2009) a trochu se ztracim ve znaceni. Kupoval jsem to v salonu Porsche (auto plus), kde mi tvrdili, ze ma DPF, jenze podle stitku ho rozhodne nema. Motor je BXE a na stitku nikde neni 7GG, 7MB, 7MG, a i v autorizovanym servisu tvrdi, ze vsechny PD ve faceliftech maji DPF, takze jsem z toho trochu zmaten :-)

Ředitelé jezdí v Octavii (rofl)
Na ředitele základní školy docela slušná kára. ;)
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... light=bugs

----------------777 32 60 32----------------
norok86
Přispěvovatel

Příspěvek od norok86 »

Mám OII face BLS 2009
na štítku v kufru a v servisce más nebo nemáš napsáno DPF vedle typu motoru.
Já mám
Škoda Octavia II face
kubby
Nováček

Příspěvek od kubby »

Nemám tam nikde nic :-)

Obrázek
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

dva kamarádi si koupili uplně poslední BXE na konci roku 2010 právě kvůli tomu že to nemá DPF :-)
Prý tolik 1.9TDI autosalony neprodaly nikdy, jako před ukončením výroby :)
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
norok86
Přispěvovatel

Příspěvek od norok86 »

kubby píše:Nemám tam nikde nic :-)

Obrázek
Buď šťasten :)
Za kolik s ní jezdíš město/mimo?
Uvažuji nad vypnutím DPF, s ním jezdím město 7,5 mimo 6,5 nespěchám. Tak jestli to je fakt takovej rozdíl jak všude píší?
Díky
Škoda Octavia II face
kubby
Nováček

Příspěvek od kubby »

Hele jezdim Plzeň Praha, včera 5,1 a dneska 4,9 :-) Vychází to cca 35km město a 65km dálnice do 130km/h, bohužel nemá tempomat, ale snažim se jezdit v klidu, myslim, že bych jí dostal i níž.

Tempomat je asi jediná věc co mi v tom autě chybí, ale koukal jsem, že by neměl být problem ho přidat...

Spíš mi torchu děsí ten problém s praskáním ojnic, co tak koukám asi toho není málo. Má smysl to nechat vyměnit? Má nalítáno 127000 a předpokládám, že to nebude zrovna levná záležitost.

Za kolik dělají v autorizáku výměnu rozvodů? To je věc kterou chci teď nechat udělat. Mám sice mechanika, ale neni autorizovaným servisem škoda, dělá jen francouze, otázkou je zda se vyplatí investovat do autorizáku u toliko nalítaných km.
miso.chapy
Přispěvovatel

Příspěvek od miso.chapy »

Mysliš že tu niekto chodi do autorizaku ked nemusi??? Neblazni (LOL) Najdi si šikovneho mechanika. Ja som platil v servise u kamoša za komplet rozvody Contitech (samozrejme vodna), všetky filtre a olej 290 Eur.
Chcel by som videt tu fakturu v autorizaku!!! (noteeth)
Škoda Superb
rv: 2006
AMX 2.8 V6 142kw
EX
VW Golf
rv: 2006
BXE 77kw
kubby
Nováček

Příspěvek od kubby »

Okey, už jsem to probral s mechanikem a hodím mu to na dílnu :-) Na autorizák kašlu, stejně jsou to vydřiduši :-D
O2C FC, 1.9 TDI (BXE)
jaykay
Aktivista

Příspěvek od jaykay »

kubby píše:Okey, už jsem to probral s mechanikem a hodím mu to na dílnu :-) Na autorizák kašlu, stejně jsou to vydřiduši :-D
a vetsinou umi houno :D
VW Touran 2.0TDI BKD Highline chip by dragpower.cz
norok86
Přispěvovatel

Příspěvek od norok86 »

kubby píše:Hele jezdim Plzeň Praha, včera 5,1 a dneska 4,9 :-) Vychází to cca 35km město a 65km dálnice do 130km/h, bohužel nemá tempomat, ale snažim se jezdit v klidu, myslim, že bych jí dostal i níž.

Tempomat je asi jediná věc co mi v tom autě chybí, ale koukal jsem, že by neměl být problem ho přidat...

Spíš mi torchu děsí ten problém s praskáním ojnic, co tak koukám asi toho není málo. Má smysl to nechat vyměnit? Má nalítáno 127000 a předpokládám, že to nebude zrovna levná záležitost.

Za kolik dělají v autorizáku výměnu rozvodů? To je věc kterou chci teď nechat udělat. Mám sice mechanika, ale neni autorizovaným servisem škoda, dělá jen francouze, otázkou je zda se vyplatí investovat do autorizáku u toliko nalítaných km.
na to se nedostanu ani kdybych tu octu tlačil :D
montáž tempomatu je v poho jen ti to musí podporovat podvolantovka, žádný kabely jen vyměníš páčku a zapneš přes vag, jen teď nemůžu najít která to neumí
Škoda Octavia II face
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“