Dobrý deň,
Našiel som toto vláknopo mnohých hladaniach a po mnohých a nielen zahraničných fórach a mám spústu otázok.
Mám 2x Webasto TT-C a TT-P. Keďže chcem vedieť v akom sú stave rozhodol som sa spustiť diagnostiku ale nastal ptoblém.
1, Treba komunikovať po zbernici jedného vodiča k-line , takže na internete som zohnal prevodník medzimoje USB a k-line.
2, Nainštaloval som driver a spoznal som prevodník na k-line, začal som zháňať SW
3, Z Webasto stránky som si stiahol rôzne verzie diagnostického programu ale keďže neviem po nemecky ale len US tak zväčša len US veszie
4, Pripojil som +12VDC na batreku -0V na kostru auta a napokon som pripojil aj datový vodič na žltý datový KKL vodič webasta.
5, A prišlo sklamanie, komunikácia žiadna
6, Na internete som našiel že je nutné zapojiť R cca 4k7 medzivodiče +12V a KKL, aby zbernica mala napájanie,
7, Znížil som odpor za na hodnotk 2k2 ale komunikácia žiadna
8, Prehodil som aj TT-C za TT-P či náhodou nie je pokazený komunikačný kanál ale úspech nikde,
9, Zasvietilo slniečko len na okamih keď so skúsil komunikáciu s IPCU modulom, išla, načítal som údaje zapísal som údaje a napokon opäť prečítal som to čo,som naprogramoval
10, Zatiaľ komunikácia nikde, neviete poradiť?
11, Ked som komunikoval odpojil som aj modul HTM 100
12, Je nutné pri komunikácii s TT-C pripojiť pri spúšťaní komunikácie ešte nejaký vodič z webasta na +12V alebo 0V????
Alebo odpojiť poistku a zapojiť a spustiť komunikáciu na PC do určitého času?
13, Ako sa komunikoje alebo proramuje modul HTM100????je nutné pri komunikácii s HTM100 pripojiť pri spúšťaní komunikácie ešte nejaký vodič z HTM100 na +12V alebo 0V????
Alebo odpojiť poistku a zapojiť a spustiť komunikáciu na PC do určitého času?
Ďakujem za každú radu či námet.
Ak máte link na SW, ktorý je plne funkčný pošlite už neviem ako ďalej.
Ďakujem