Golf 3 tdi skape motor po starte
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Golf 3 tdi skape motor po starte
Zdravim pani. Hladal som podobnu temu na fore, ale nic som nenasiel tak zakladam nove vlakno. Mam problem s Golfom III 1,9 TDi 81 kW.
Z nicoho nic mi za posledny tyzden motor skape za jazdy po nejakom case. Z domu do prace to mam cca 10 km a na cca 4 km mi motor proste zhasne a koniec. Vobec ho netrapi, ze som v premavke, jednoducho prestane fungovat. Mam podozrenie na 99% ze to bude elektricka cast. Neviem ci to moze byt imobilizer, alebo nieco take, ale ked po tom ako motor vypovie vypnem klucik a znovu zapnem, tak kontrolky na palubke sa rozsvietia vsetky, ale jedine zhavenie sa nerozsvieti. Musim par krat vypnut klucik, alebo par sekund pockat, pokial mi pri zapnuti klucika nerozsvieti zhavenie a vtedy zatocim a na brnk auto ide a dojdem kam potrebujem. Robi mi to sporadicky, niekedy ma to necha v strede mesta, niekedy hned ako startujem z domu, je to viacmenej nepravidelne a dnes mi to napriklad neurobilo vobec ... Moze mat s tym nieco aj nizka teplota? Moze to byt aj nejake vadne relatko, alebo nieco podobne?
Za kazdu odpoved vopred dakujem.
Z nicoho nic mi za posledny tyzden motor skape za jazdy po nejakom case. Z domu do prace to mam cca 10 km a na cca 4 km mi motor proste zhasne a koniec. Vobec ho netrapi, ze som v premavke, jednoducho prestane fungovat. Mam podozrenie na 99% ze to bude elektricka cast. Neviem ci to moze byt imobilizer, alebo nieco take, ale ked po tom ako motor vypovie vypnem klucik a znovu zapnem, tak kontrolky na palubke sa rozsvietia vsetky, ale jedine zhavenie sa nerozsvieti. Musim par krat vypnut klucik, alebo par sekund pockat, pokial mi pri zapnuti klucika nerozsvieti zhavenie a vtedy zatocim a na brnk auto ide a dojdem kam potrebujem. Robi mi to sporadicky, niekedy ma to necha v strede mesta, niekedy hned ako startujem z domu, je to viacmenej nepravidelne a dnes mi to napriklad neurobilo vobec ... Moze mat s tym nieco aj nizka teplota? Moze to byt aj nejake vadne relatko, alebo nieco podobne?
Za kazdu odpoved vopred dakujem.
Golf lll combi, 81 kW, AFN
- golf boost
- Přispěvovatel
-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Toto som skontroloval, ziadne znamky oxidacie ani nic podobne som nenasiel. Strekol som tam este preistotu nejaky pripravok na kontakty. Inak od tej doby, ako povolili mrazy, som zatial problem nezaznamenal.golf boost píše:mohl by to ještě dělat konektor mot. svazku, ten kulatej otočnej, už jsem se stím setkal auto někdy jelo někdy ne prostě podle nálady
A este k tomu ventilu co je na cerpadle. Mohol by to byt on, ked po vypnuti kluciku a zapnuti nenazhavy auto? Podla mna by malo aspon nazhavit, to ze nejde nafta je ina vec, mne to skor pripada na to rele 109 ...
Golf lll combi, 81 kW, AFN
- golf boost
- Přispěvovatel
jestli neproblikne žhavení tak je to na 99% rele 109 dá se koupit v kelly kolem 200kč a je po problemu , řešil jsem to několikrát a vždy se to podělalo na jaře nebo na podzim asi velké vlhko a velký opal na relé, zkus test když ti to neproblikne nech klíček zapnuty a cvrnkni do toho rele uvidí že ti najednou sepne a kontrolka problikne 

G2 1.6TD tlak 1,3 přidano na naftě
turbo z octavia 66kw mazl auto , seat toledo 1l tdi AFN makačenkn auto

to som menil ako prve. rele cvakne ale kontrolka nepreblikne. vymenil som uz aj snimac otacok kluky a prekontroloval a premeral vsetky kontakty. jednoducho auto ide, po nejakej chvili zdochne a nejde nastartovat (nepreblikne zhavenie ). auto sa ochladi a znova to funguje. vcera sme pri tom znova stravili cely den a merali uz aj kabliky na riadiacej jednotke.
Co ma zaujalo je, ze auto zdochlo. spustil som test na diagnostike a po chvili nieco v cerpadle cvaklo a prebliklo zhavenie. zrejme stop ventil ak sa nemylim. Da sa to nejako oklamat? myslim napojit niekde plusove napatie aby to slo stale?
Co ma zaujalo je, ze auto zdochlo. spustil som test na diagnostike a po chvili nieco v cerpadle cvaklo a prebliklo zhavenie. zrejme stop ventil ak sa nemylim. Da sa to nejako oklamat? myslim napojit niekde plusove napatie aby to slo stale?