Golf 3 tdi skape motor po starte

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Jerry973
Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

Golf 3 tdi skape motor po starte

Příspěvek od Jerry973 »

Zdravim pani. Hladal som podobnu temu na fore, ale nic som nenasiel tak zakladam nove vlakno. Mam problem s Golfom III 1,9 TDi 81 kW.
Z nicoho nic mi za posledny tyzden motor skape za jazdy po nejakom case. Z domu do prace to mam cca 10 km a na cca 4 km mi motor proste zhasne a koniec. Vobec ho netrapi, ze som v premavke, jednoducho prestane fungovat. Mam podozrenie na 99% ze to bude elektricka cast. Neviem ci to moze byt imobilizer, alebo nieco take, ale ked po tom ako motor vypovie vypnem klucik a znovu zapnem, tak kontrolky na palubke sa rozsvietia vsetky, ale jedine zhavenie sa nerozsvieti. Musim par krat vypnut klucik, alebo par sekund pockat, pokial mi pri zapnuti klucika nerozsvieti zhavenie a vtedy zatocim a na brnk auto ide a dojdem kam potrebujem. Robi mi to sporadicky, niekedy ma to necha v strede mesta, niekedy hned ako startujem z domu, je to viacmenej nepravidelne a dnes mi to napriklad neurobilo vobec ... Moze mat s tym nieco aj nizka teplota? Moze to byt aj nejake vadne relatko, alebo nieco podobne?
Za kazdu odpoved vopred dakujem.
Golf lll combi, 81 kW, AFN
Miki2t
Přispěvovatel

Příspěvek od Miki2t »

Napajanie RJ.
Napr rele 109 ( neviem ci ho ma aj golf3 tak oznacene)
Jerry973
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jerry973 »

Toto rele moze robit spominane problemy?

EDIT: Zabudol som dodat, na VAGU ziadne zavady v pameti ... Ani v imobilizer, ani v ziadnej inej jednotke.
golf boost
Přispěvovatel

Příspěvek od golf boost »

mohl by to ještě dělat konektor mot. svazku, ten kulatej otočnej, už jsem se stím setkal auto někdy jelo někdy ne prostě podle nálady
Jerry973
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jerry973 »

OK, vyskusam skontrolovat, ze v akom je to stave. Kazdopadne dakujem za radu, privitam aj dalsie rady ...
Milten007
Přispěvovatel

Příspěvek od Milten007 »

:D mne to robil spatny ventil na cerpadle :D
sniper--
Aktivista

Příspěvek od sniper-- »

chce to az to udela,tak to pripojit na vag,jestli se nenacte jednotka,je to rele 109. Koukni taky na jiz psany kulaty konektou a taky na jednotce,jestli neni zelenej.
autoservis pneuservis.
Tel.774 225538
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

Milten007 píše::D mne to robil spatny ventil na cerpadle :D
kde tam je ? mě to chcípe po startu (wallbash)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
Milten007
Přispěvovatel

Příspěvek od Milten007 »

ja som ho mal na prepadovej hadicke nazad do nadrze obycajny zakerny srob asi 19 a vnom to je
Jerry973
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jerry973 »

golf boost píše:mohl by to ještě dělat konektor mot. svazku, ten kulatej otočnej, už jsem se stím setkal auto někdy jelo někdy ne prostě podle nálady
Toto som skontroloval, ziadne znamky oxidacie ani nic podobne som nenasiel. Strekol som tam este preistotu nejaky pripravok na kontakty. Inak od tej doby, ako povolili mrazy, som zatial problem nezaznamenal.
A este k tomu ventilu co je na cerpadle. Mohol by to byt on, ked po vypnuti kluciku a zapnuti nenazhavy auto? Podla mna by malo aspon nazhavit, to ze nejde nafta je ina vec, mne to skor pripada na to rele 109 ...
golf boost
Přispěvovatel

Příspěvek od golf boost »

po zapnutí klíčku musí vždy probliknout žhavení, je to kontrolka pro jednotku. A na konektor pro jednotku jsi koukal?
misiak
Nováček

Příspěvek od misiak »

Zdravim vas. mam rovnaky problem ako Jerry 973. Mam golfIII 1,9 tdi, kod motora ALE. auto ma chip na 85kw. podarilo sa niekomu vyriesit tento problem? uz sme skusali asi vsetko. vopred dakujem za kazdu radu.
UchoTD
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UchoTD »

a preblikne žhavenie?
Mitsubishi Lancer EVO VIII 366kw 670NM
Mitsubishi Lancer EVO IV 242kw
Mitsubishi Outlander 2.2DID
Mitsubishi SpaceStar 1.3MPI
VW T5 lift T6 140kw
Škoda Superb 2.0TDI 4x4
xmandezo
Přispěvovatel

Příspěvek od xmandezo »

jestli neproblikne žhavení tak je to na 99% rele 109 dá se koupit v kelly kolem 200kč a je po problemu , řešil jsem to několikrát a vždy se to podělalo na jaře nebo na podzim asi velké vlhko a velký opal na relé, zkus test když ti to neproblikne nech klíček zapnuty a cvrnkni do toho rele uvidí že ti najednou sepne a kontrolka problikne (noteeth)
G2 1.6TD tlak 1,3 přidano na naftě :-) turbo z octavia 66kw mazl auto , seat toledo 1l tdi AFN makačenkn auto
misiak
Nováček

Příspěvek od misiak »

to som menil ako prve. rele cvakne ale kontrolka nepreblikne. vymenil som uz aj snimac otacok kluky a prekontroloval a premeral vsetky kontakty. jednoducho auto ide, po nejakej chvili zdochne a nejde nastartovat (nepreblikne zhavenie ). auto sa ochladi a znova to funguje. vcera sme pri tom znova stravili cely den a merali uz aj kabliky na riadiacej jednotke.
Co ma zaujalo je, ze auto zdochlo. spustil som test na diagnostike a po chvili nieco v cerpadle cvaklo a prebliklo zhavenie. zrejme stop ventil ak sa nemylim. Da sa to nejako oklamat? myslim napojit niekde plusove napatie aby to slo stale?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“