octavia 4x4 66kw, 2000 - prevodovka

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Leito
Nováček
Odpovědi: 0

octavia 4x4 66kw, 2000 - prevodovka

Příspěvek od Leito »

cawte. Mam možnosť kúpiť Octaviu 4x4 2000 66KW 5Q. No jeden ma odhovara že to neboli až tak celkom podarene kusy ,že tam často odchadzali prevodovky a momentalne to auto ma prevodvku KO. Potom mi vravel že tieto prevodovky sa dosť zle zhánaju(neviem či to je pravda nikdy som sa o to nazaujmal). Bol som za jedným mechanikom ktorý tvrdí že by sa tam dala dať 6Q prevodovka ktora sa da už aj lepšie zohnať a je ich aj viac na trhu. Je na tom niečo pravdy? Sedela by mi tam uplne aj s celým stredom? alebo ako
HANZTD
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HANZTD »

sehnat vymontěnou 5q je umění , náhoda , kouzlo , a drahotáááá ! 6q neni z 90% žádnej problem , na zástavbu je potřeba : skříň + startér + spojka + osy + řazení + rčitě 1 díl kardanu nejlíp celej , pak jen vmontovat , nic komplikovanýho !

V serii a zdravej >ČIP< se neni u 5q čeho bát , na upravu jasně lepší záměna na 6q ,,,
5q je dvouhřídelová a menší diferák (CELKOVĚ DROBNÁ)
6q je tříhřídelová a mohutnej diferák (CELKOVĚ BITELNĚJŠÍ)
TOTALNÍ LAIK 774634483 hanzoctavia@seznam.cz
OI r.v 97 1,9TDÍ SEDAN AGR 4X4 JÁ,TDIfun,TDIgarage 290HP 510NM
T5 r.v 04 1,9TDÍ L0ONG AXB 2X4 JÁ,TDIfun,TDIgarage 172HP 387NM
S2 r.v 11 2,0TDí COMB CFGB 4X4 ....,TDIfun, 200HP 427NM
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Ano je prvda ze tie 5Q u 4x4 zomieraju. Ale prestavat to na 6Q obnasa tak cca. 1000eur :wink:
Leito
Nováček

sprava

Příspěvek od Leito »

A inač ja toto auto v poradku okrem tej prevodovky? nejake ine problemi???
lebo keby som možno dostal dobru cenu či isť do toho. A koľko potom vyjde oprava?,lebo jden mi vravel že aj oprava býva draha na toto. A druha vec ked vravíš 1000€ komplet zo všetkým? alebo len material? o tom by sa dalo možno ešte porozmýšlat. A čo je pravda že nejak kopu tie 4x4 ked sa zapne v zakrute?
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Pokial nepotrebujes pohon 4x4 tak ho neber. Lutujem ze mame O1 4x4, kedze ju nepotrebujeme.
Leito
Nováček

Příspěvek od Leito »

TDI tech píše:Pokial nepotrebujes pohon 4x4 tak ho neber. Lutujem ze mame O1 4x4, kedze ju nepotrebujeme.
No a možem vedieť prečo? tak bývam na orave surne ju sice nepotrebujem ale tak niekedy by aj bodla :). No ale musim povedať že mam teraz zadokolku a v pohode raz som nevyšiel či kolko. a som to prevažne rozmyšlal pre tažne aj sedačky sa daju sklopiť a combi :) ale nieje to až tak moc povinne všetko.
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Aby si nebol sklamany musis pocitat stym ze:

- 66kW je na o cca 200kg tazsie auto + valivy odpor atd. hotova tragedia
- vo vseobecnosti je stvorkolka nakladnejsia na udrzbu
- pokial sa pravidelne nemenila napln a filter v Haldexe a olej v diferaku, tak sa musis zmierit stym ze diferak bude po najazdenych cca. 120.000km hucat jak stara kurva
- ked kupis taku co na nej jebali na udrzbu (a taku kupis pretoze unas sa o to nikto nestara) tak pocitaj stym, ze ta hned caka vymena vsetkych silentblokov a gulovych capov v zadnej naprave (je ich tam dokopy 20 len v zadnej naprave a sada stoji 200eur), loziska, vrchne ramena (napodobenina stoji 130eur/ks) a zadne stity kedze sa po case „vyparili“
- vrchne ramena hniju jedna radost a ked skameneju gulove capy odlomia sa, v lepsom pripade mas negativny odklon do dziva, ked sa ti odlomi v tiahlej zakrute pri 120km/h sfleku ides na strechu
- tecie testenie kde sa spaja pridavna rozvodovka (na bocny vyvod na kardan) so skrinou
- koly diferaku ma naozaj maly kufor, prakticky ziadny kufor!!!
- v priemere cca. o 1.1l/100km vyssia spotreba oproti prednohrabosovy
-pod prednym ulozenim tlmicou su hlinikove podlozky (aby stala o 27mm vyssie) ktore sa zazeru do ocelovej piestnice tlmica tak ze ich len s autogenom das dole. Ale podstata problemu je ze predne ulozenie neodchadza preto ze sa opotrebuje, ale preto ze ta hlinikova podlazka sa zazere do ocelovej piestnice cim sa nemoze lozisko pretacat (prakticky stoji) a otaca sa cela guma ulozenia cim natahuje pruzinu ktora sa casom unavy a praskne. (radsej mohli dat dlhsie pruziny alebo podlozky z nerezu)
-zere zadne gumy t.j. Kazdy sezonu nove zadne gumy
-bez zimnych gum sa natom v zime jazdit neda, pretoze sa na tom zabijes. Myslel som si to ked som ju kupil, ale pri prvom snehu som sa vyliecil z toho sna ze na 4x4 stacia letne gumy. Nestacia na letnych gumach sa to v zime absolutne neda ovladat.
-Haldex kope jak svina a bez ESP je to len naozaj pre velmi skusenych soferov ktory uz zopar zakrut smykom najazadili, inac ides sfleku do hodin.

Vyhody:
- vyhrabe sa takmer zo vsetkeho
- stoji vyssie o +27mm takze malo kde skrtnes spodok
- ked mas ocelovy kryt motora prakticky nemas problem skocit cez obrubnik
- pokial nato zvyknes a je aspon 10cm suvysla vrstva cerstveho neudupaneho snehu, tak si frajer to ide furt, adresa jasna
- stvorkolky sa vacsinou dodavali v slusnej vybave
- nizka zaobstaravacia cena (z hore uvedenych dovodov)
- pomerne lacne a rychlo dostupne nahradne diely

Tolko moje osobne skusenosti, rozhodnut sa musis sam. Ak chces jedna je este mozno na predaj.
Leito
Nováček

Příspěvek od Leito »

TDI tech píše:Aby si nebol sklamany musis pocitat stym ze:

- 66kW je na o cca 200kg tazsie auto + valivy odpor atd. hotova tragedia
- vo vseobecnosti je stvorkolka nakladnejsia na udrzbu
- pokial sa pravidelne nemenila napln a filter v Haldexe a olej v diferaku, tak sa musis zmierit stym ze diferak bude po najazdenych cca. 120.000km hucat jak stara kurva
- ked kupis taku co na nej jebali na udrzbu (a taku kupis pretoze unas sa o to nikto nestara) tak pocitaj stym, ze ta hned caka vymena vsetkych silentblokov a gulovych capov v zadnej naprave (je ich tam dokopy 20 len v zadnej naprave a sada stoji 200eur), loziska, vrchne ramena (napodobenina stoji 130eur/ks) a zadne stity kedze sa po case „vyparili“
- vrchne ramena hniju jedna radost a ked skameneju gulove capy odlomia sa, v lepsom pripade mas negativny odklon do dziva, ked sa ti odlomi v tiahlej zakrute pri 120km/h sfleku ides na strechu
- tecie testenie kde sa spaja pridavna rozvodovka (na bocny vyvod na kardan) so skrinou
- koly diferaku ma naozaj maly kufor, prakticky ziadny kufor!!!
- v priemere cca. o 1.1l/100km vyssia spotreba oproti prednohrabosovy
-pod prednym ulozenim tlmicou su hlinikove podlozky (aby stala o 27mm vyssie) ktore sa zazeru do ocelovej piestnice tlmica tak ze ich len s autogenom das dole. Ale podstata problemu je ze predne ulozenie neodchadza preto ze sa opotrebuje, ale preto ze ta hlinikova podlazka sa zazere do ocelovej piestnice cim sa nemoze lozisko pretacat (prakticky stoji) a otaca sa cela guma ulozenia cim natahuje pruzinu ktora sa casom unavy a praskne. (radsej mohli dat dlhsie pruziny alebo podlozky z nerezu)
-zere zadne gumy t.j. Kazdy sezonu nove zadne gumy
-bez zimnych gum sa natom v zime jazdit neda, pretoze sa na tom zabijes. Myslel som si to ked som ju kupil, ale pri prvom snehu som sa vyliecil z toho sna ze na 4x4 stacia letne gumy. Nestacia na letnych gumach sa to v zime absolutne neda ovladat.
-Haldex kope jak svina a bez ESP je to len naozaj pre velmi skusenych soferov ktory uz zopar zakrut smykom najazadili, inac ides sfleku do hodin.

Vyhody:
- vyhrabe sa takmer zo vsetkeho
- stoji vyssie o +27mm takze malo kde skrtnes spodok
- ked mas ocelovy kryt motora prakticky nemas problem skocit cez obrubnik
- pokial nato zvyknes a je aspon 10cm suvysla vrstva cerstveho neudupaneho snehu, tak si frajer to ide furt, adresa jasna
- stvorkolky sa vacsinou dodavali v slusnej vybave
- nizka zaobstaravacia cena (z hore uvedenych dovodov)
- pomerne lacne a rychlo dostupne nahradne diely

Tolko moje osobne skusenosti, rozhodnut sa musis sam. Ak chces jedna je este mozno na predaj.
Tak teda zaujmavé čítanie tak to by som si asi nepomohol ako čítam. A prave tie KW ma odradzali dosť take slabe mi to pride :) nechcel by osm si zvykať na to :). A len tak mimochodom aka je na predaj konkretny typ? rok 6Q?
blesk.praha
Nováček

6kvalt

Příspěvek od blesk.praha »

musím pochválit Lukase z Trnavy za rychlou opravu mé 6kvalt skříně,jinak na 4x4,rok 2004 nemám zatím problém akorát kolega mi říkal,že zadní kolo za řidičem mám jaksi horní polovinu mírně nakloněnou dovnitř může mi někdo poradit? Jinak mám jí rok najel jsem cca 60000km, bez problémů teď jsem dal vyměnit oleje v převodovce,haldexu s filtrem,díky Petr
petr
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

Neměla 2000 ještě stará uložení zadní nápravy?
GIV Variant TDi ???kW
blesk.praha
Nováček

prodej

nabízím levně 4x4,rok 2004,dohoda
petr
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

vybava?
Danielo1
Nováček

Prosím o radu

Příspěvek od Danielo1 »

Zdravím. Asi pred týždňom mi na jednotkovej Octavii combi 4x4 TDi 66kw odišla prevodovka. Nemôžte mi poradiť, čo sa mi teraz oplatí viac? Mám zháňat 5Q prevodovku, ako bola originál, alebo radšej 6Q? A hlavne ake su to typy prevodoviek? Lebo ani za svet nejdem najst prevodovku len podla vyhladavania Octavia 1 4x4 TDi 66 kw. Ak niekto vie poradit, budem vďačný.
blesk.praha
Nováček

yavolej 00421918754150 SK
petr
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“