Huml

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

kibi
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od kibi »

Forest píše:
borelli píše:že tady za chvilku bude krapet bordýlek.
... a proc si myslis, ze jsem na lidi obcas tak drsny (rozhodne ne povysovani)? Cista prevence, protoze podas prst a utrhnou Ti ruku v rameni. Proto jdu po lidech, kteri nedodrzuji pravidla a jsou lini hledat a je v zajmu nas vsech tu, abychom tak cinili protoze jedine takovymto pristupem "domobrany" zajistime, ze nam to tu noveprichozi nezakaleji.

Ono jde take o to, ze pokud by se o to mel nekdo prubezne starat, musel by za to byt placen a musel by se rentovat. V takovem pripade by to muselo mit i projev ciste DP fora, coz by znamenalo pomerne striktni cenzuru.

Takze neda se nic delat, ale musime se ridit ve vlastnim zajmu napisem, ktery je nad oponami Narodniho divadla ...
placen a rentovat se? takhle to Foreste nefunguje ani na větších forech, moderování z 99% dělají lidé zadarmo, myslím si, že i zde na foru by se našlo dobrovolníků až až, jako to funguje jinde....pokud by byl zájem, musí to ale nadhodit admini, aby dotyční dostali oprávnění....stejně tak bordel v sekci bazar by se dal jednoduše řešit,protože tam si vyloženě každý dělá co chce

jericho-3: cenzura by spočívala v prezentaci - reklamě jiných - konkurenčních firem....toto se děje i na jiných forech, kde by to člověk ani překvapivě nečekal (nemožno vložit link - název konkurenčí firmy atd) :)
FI combi 1.9TDi ATD + domorobo vylepšováky :D
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Kibi, toto je forum DP, toto neni klub priznivcu TDI motoru, takze paklize by se musel rentovat, muselo by dochazet k tomu, co jsi popsal a co Jerichovi zrejme nedocvaklo.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
cin
Aktivista

Příspěvek od cin »

Forest píše:Koho by bavilo neustale odpovidat na rozdily mezi VA a VB nebo ASZ a ARL, jak predelat pretlak na podtlak, zda pasuje VB za VA a kde sezene redukci apod.?!

Koho by neutahalo neustale nekomu vysvetlovat vzajemne zavislosti jednotlivych uprav v pripade zvysovani vykonu?!

Koho by neodradilo neustale tvrdit neco, co je pravda a jeste si muset svou, resp. obecnou pravdu obhajovat?!

Koho by nenastvalo neustale lidem vysvetlovat, ze kvalitni byt v prvopocatku drazsi chip je z dlouhodobeho hlediska nejlevnejsi?!

... uprimne receno, nedivim se mu ani v nejmensim a ackoliv to pro nekoho muze byt prekvapeni, znam to z vlastni zkusenosti (byt se s nim nelze ani v nejmensim pomerovat).

Zkus to ale brat taky z druhy strany, je spousta lidi ktetri by taky treba radi nejaky koniky navic,ale o motorech a tak nevedi nic, tak shaneji informace jak se da, ti nedockavi sednou na lep prvnimu nalejvaci nebo pochybne firme co slibuje zazraky na pockani, ti opatrnejsi patraji dal , takze sleduji treba toto forum, sice si v Hledam najdou rozdil mezi turbem V/VA/VB ,ale je jim to uplne hovno platny protoze tomu nerozumi ani omylem a jsou na tom hur nez byli. Proto podle tebe otravuji a obtezuji zkusene mechaniky a machry a odborniky aby zjistili souvislosti a vubec co jak, proste receno clovek ktery je mimo obor tak to potrebuje od nekoho znaleho po lopate vysvetlit jak se veci maji. Na druhou stranu uznavam ze vznika spousta duplicitnich vlaken. Proto prosim nam blbcum a nevzdelanym odpust kdyz se te nekdo na neco zepta, jiste to nemysli zle. Nechci te nijak urazit ani podcenit , ale treba kdyby jsi nastoupil ke mne na CNC taky by me asi nebavilo vysvetlovat jaky je rozdil mezi SVJBR, SDJCR, SVJBL, SVVBN, SDHCR, SVHBR, SDUCR ... a podobne, a taky i kdyz vypadaji podobne, je kazdy na neco jinyho. Proste ber to ze ucenej z nebe nespad. A co se tyka toho navrhu aby totady nejaky moderator hlidal, nevim jestli to je dobry napad, aby to nepadlo treba jak na Skodahome foru, kde jakysi zrejmne vyvoleny a nedotknutelny moderator Vojnar hned vsechno zamkne a clovek se nedozvi nic, a o tom jejich supervyhledavaci ani nema cenu psat (offtopic) (hm)
O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
cin
Aktivista

Příspěvek od cin »

Jinak Huml uz mi odpovedel, proste je to jednoznacne profik a machr :) :)
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
kibi
Aktivista

Příspěvek od kibi »

cin píše: Zkus to ale brat taky z druhy strany, je spousta lidi ktetri by taky treba radi nejaky koniky navic,ale o motorech a tak nevedi nic, tak shaneji informace jak se da, ti nedockavi sednou na lep prvnimu nalejvaci nebo pochybne firme co slibuje zazraky na pockani, ti opatrnejsi patraji dal , takze sleduji treba toto forum, sice si v Hledam najdou rozdil mezi turbem V/VA/VB ,ale je jim to uplne hovno platny protoze tomu nerozumi ani omylem a jsou na tom hur nez byli. Proto podle tebe otravuji a obtezuji zkusene mechaniky a machry a odborniky aby zjistili souvislosti a vubec co jak, proste receno clovek ktery je mimo obor tak to potrebuje od nekoho znaleho po lopate vysvetlit jak se veci maji. Na druhou stranu uznavam ze vznika spousta duplicitnich vlaken. Proto prosim nam blbcum a nevzdelanym odpust kdyz se te nekdo na neco zepta, jiste to nemysli zle. Nechci te nijak urazit ani podcenit , ale treba kdyby jsi nastoupil ke mne na CNC taky by me asi nebavilo vysvetlovat jaky je rozdil mezi SVJBR, SDJCR, SVJBL, SVVBN, SDHCR, SVHBR, SDUCR ... a podobne, a taky i kdyz vypadaji podobne, je kazdy na neco jinyho. Proste ber to ze ucenej z nebe nespad. A co se tyka toho navrhu aby totady nejaky moderator hlidal, nevim jestli to je dobry napad, aby to nepadlo treba jak na Skodahome foru, kde jakysi zrejmne vyvoleny a nedotknutelny moderator Vojnar hned vsechno zamkne a clovek se nedozvi nic, a o tom jejich supervyhledavaci ani nema cenu psat (offtopic) (hm)
tady se musím zastat Foresta, srovnáváš hrušky a jabka (myslím tím vysvětlování v práci a zde na foru), jde tu v principu o to, že spousta lidí ani nemá snahu něco hledat, založí si téma (nejlépe 2x...co na plat, že je tu to samý 10x).....na SH foru jsem taky moderátor, osobně duplicitní téma vždy uzamknu, napíšu zdůvodnění a vložím odkaz na duplicitní téma, popř ještě SZ "hříšníkovi"....když se to stane poprvé, nebo novému uživateli, tak mi to nevadí, ale když vidíím že si nedá snahu něco najít uživatel reglej x let s x set příspěvkama, tak mě to dost zamrzí - proto taky ty "nedotknutelný moderátory" chápu, i když nepromyšlený mazání - zamykání témat je hovadina.....
FI combi 1.9TDi ATD + domorobo vylepšováky :D
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

@cin: Jenze aby to byl stejny primer, muselo by to znamenat, ze kdyz bys mi to nechtel vysvetlit, znamenalo by to, ze se to da lehce najit nebo jsou na to prirucky. Chapej, tu jde o to, ze tu pomyslne "lezi prirucky na stole" ale prijde novej ucen a pta se jak se to obsluhuje namisto toho, aby s pokorou prostudoval prirucky a pak se ptal na konretni veci, kterym nerozumel v priruckach nebo to tam neni napsano.

... a protoze ja rad primery, fakta, dukazy a priklady, zde nabizim:

st leden 02, 2013 1:48 pm

so leden 05, 2013 7:28 pm

... ano, nejedna se o duplicitni tema, ale nebyl duvod zakladat ani prvni natoz to druhe a v pripade zalozeni prvniho v nem mel pokracovat!
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
vilozx6
Aktivista

Příspěvek od vilozx6 »

Ono to nie je až také jednoduché niečo nájsť. Naschvál som skopíroval toto: ,, Montáž FMIC do Golf IV " dajte to do políčka hledat - vyhľadať v sekci zvyšování výkonu a nájde to v 40riadku a to bolo skopírované presne, nehovoriac o tom, že tam zmeníš, alebo doplníš pár slov a treba ti 3 hodiny sedieť za netom, aby si niečo našiel. Zvlášť nováčik ak niečo hľadá, treba mu dovolenku.
vw golf 1.9TDI,AHF, 81kw+race 520+egr kat off,MAF-off+ turbo by BH +ARL sanie+vymennik,brzdy 312mm+ jednohmota HDS-57+FMIC+ soft by BH-motor 199PS - 407Nm
škoda O1,66kw ALH,egr-off,chip vector,121ps,327Nm
EX - Kawasaki ZX 600 Ninja 110PS
vilozx6
Aktivista

Příspěvek od vilozx6 »

cin píše:Jinak Huml uz mi odpovedel, proste je to jednoznacne profik a machr :) :)
Mne tiež stále odpovedal a klobúk dole pred takým človekom, lebo v dnešnej úžasnej KAPITALISTICKEJ dobe platí pravidlo pomôž si sám alebo bež do prdele. To sa snáď nedá ani porovnať, keď som mal 20-30 rokov koľko sme si pomáhali a aj do dnes pomáhame- myslím moja veková skupina + - 5 rokov. Dnes pomaly za podanie ruky treba zaplatiť. Len tak pomôcť zadara to už nehrozí. Základ je na fasabuku 300 kamarátov, no kamarátsvo je o inom. Ale to už som sa rozpísal (offtopic)
vw golf 1.9TDI,AHF, 81kw+race 520+egr kat off,MAF-off+ turbo by BH +ARL sanie+vymennik,brzdy 312mm+ jednohmota HDS-57+FMIC+ soft by BH-motor 199PS - 407Nm
škoda O1,66kw ALH,egr-off,chip vector,121ps,327Nm
EX - Kawasaki ZX 600 Ninja 110PS
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Foreste, máš možná pravdu, že mi to nedocvaklo a přiznám se, že Tebe pochopit dá mně, prostému člověku zabrat a mnohdy se mi to ani nepovede.Jen mi nebylo jasné, jak by cenzůra mohla fungovat. A kibi mi to objasnil, tímhle směrem jsem vůbec neuvažoval, protože reklamy nevnímám, a spíše v určíté nabídce vidím pomoc , a když reference jsou dobré, tak proč ne? Mne vydělávání peněz za kvalitní služby nevadí, každý se nějak živí a když je to ku prospěchu ostatních o co gou..? A co se týče opakujících se témat, je třeba vzít v ůvahu také orientace ve foru a schopnost jednotlivých ůčastníků pochopit rozsah funkcí zde nabízených. Já najdu málokdy, co potřebuji. Jsem v tohle amatér a moje obsluha a schopnost "práce" na internetu spočívá v máčknutí "odpověď a "odeslat"..Cokoliv navíc je pro mne problém. Jednou jsem dokázal poslat foto a jsem na to dodnes pyšný...Někdy mi připadá, že některým profíkům chybí trocha pokory, napadat neinformované nebo přímo laiky není nic hezkého. Nikdo se nerodí expertem nebo inženýrem..Proto velice oceňuji pana Humla nejen za jeho erudici a profesionalitu, ale za jeho skromnost a nikdy jsem si nevšiml, že by zesměšnil amatéra nebo někoho, kdo se prostě spletl nebo má v tom guláš...Ze zkušenosti vím, že právě opravdový experti tohle nedělají, což mne opravdu těší... :)
nepropadat panice...
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

@vilozx6: Aniz bych se Te chtel dotknout, je treba pri hledani premyslet:
1) dat vice slov a nasledne zuzovat (slovo, takze z Tveho vyberu nasledne eliminovat slova "montaz" a "do"... hlavne nezapomenout zaskrtnout volbu "Hledej všechna slova"
2) logicky zvolit moznosti hledani, cimz eliminujeme odkazy, ktere budou nejspis k nicemu - pro novacka je myslim si, ze lehce odvoditelne, ze FMIC neni standardni zalezitost a tudiz je nejspis treba hledat v sekci "Zvyšování výkonu VW group"

Kdyz toto clovek udela, dostane vysledek jako jsem dostal ja (zadal jsem "FMIC GOLF IV"):

"Bylo nalezeno 15 výsledků hledání.", pricemz hned 3. odkaz mi dal nejake podnety a mimo to i jine sikovne odkazy. No a kdyz by si i tak clovek nebyl jist, pak ma moznost (rekl bych moralni povinnost) specifikovat dane pozadavky v nejakych jiz existujicich tematech a tak je obohatit, sekundarne ulehcit jeho nasledovnikum v hledani, protoze pokud by zalozil nove tema, je to dalsi "vysledek hledani" na ktery je jeho nasledovnik pomyslne nucen klikat.

Samozrejme, dalo by se namitnout, ze by dany clovek nemusel znat terminologii a tak by nepouzil slovo "FMIC", ktere je v danem pripade znacne smerodatne ... jenze na druhou stranu, kdyz jdu neco delat, tak si o tom nejdrive neco predem dozvim, ne? :roll:

... takze kdo hleda (a chce najit) tak v drtive vetsine pripadu najde. Jenze problem dnesni doby je, ze lidi chteji vsechno ted, hned a bez spetky pripravy.
jericho-3 píše:Cokoliv navíc je pro mne problém.
... ale to neni nic, cim by ses mel chlubit. Vez, ze mam moznost tusit v jake situaci se nalezas, protoze moje matka je na tom podobne. Je vyplasena, nervozni, dezorientovana ale chce informaci ... a kombinace techto aspektu ji zcela logicky brani byt ve svem snazeni uspesna. Vzdy ji rikam, aby se uklidnila, zhluboka nadechla a zkusila premyslet jake moznosti ji prohlizec nabizi nebot vetsina veci na netu je intuitivnich a logicky odvoditelnych, navic, nejedna-li se o formulare (a taky ne vzdy to ty informace zapomene), tak vzdy ma moznost pouzit ve vyhledavaci magicke tlacitko "zpet".

Takze nehledat cesty jak to nejde ale jak to jde. A absolutnim zakladem je ucit se, tzn. paklize jsi uspesny, zapamatovat si (v pripade starsich lidi poznamenat si, ostatne moje mamka si k PC bere vzdy poznamkovy blok), protoze tak clovek dokonce i zvirata funguji. Jenze ono musi byt ta vule.

Ted se bohuzel zachovam presne tak, jak ty nesnasis a vezmes to jako pokus o zesmesneni nebo zostuzeni (coz rozhodne moji motivaci neni, jen to pouziju jako nazorny priklad, ktery se do tohoto topicu hodi): nekolikrat jsem ti v dobre vire a zpocatku s pokorou, respektem (ktery ke starsim lidem chovam) a dobre vire radil, ze v cestine je vzdy na zacatku slova v pripade "dlouheho U" je "u s carkou" ... ale tobe je to jedno, kasles na to, nezajima te to, takze to vesele pises dal blbe. A zde se dostavame opet k podstate tohoto tematu - toto je "motiv", ktery demotivuje Humla k tomu, aby tu psal veci dokola - lidi kaslou na to, co napsal, je treba jim to rikat znovu a znovu a odmitaji si je pamatovat, poucit se z nich ... takze proc by to delal?!
Naposledy upravil(a) Forest dne 06 led 2013, 11:59, celkem upraveno 2 x.

Lada.H
Přispěvovatel

Příspěvek od Lada.H »

Problém je,že bohužel majitelé neaktualizujou forum.
Kdyby to dělali tak vyhledávací backendy v dnešním phpBB 3.0.11 jsou mnohem propracovanější (opravdu najdeš pouze to co hledáš a ne milion dalších zbytečných témat v kterých nic nenajdeš) než zastaralé phpBB 2 na kterou se již ani neposkytuje podpora o bezpečnosti ani nemluvě.
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Ano, to je nejjednodussi - za vsechno mohou provozovatele fora :roll:

... a zde se opet dostaveme k tomu, co jsem jiz psal - paklize by se o to meli starat s peclivosti moderatora, ktery je za to odmenovan, nikdy by tu nebylo tolik rozmanitych informaci tykajicich se konkurence.

Jiri92
Sběrač informací

Příspěvek od Jiri92 »

Já když něco hledám, tak k tomu používám Google. Vyplivne odkaz přímo na forum a ještě navíc možnost "Další výsledky z webu xxx.cz". Zkrátka když se člověk snaží tak většinou co potřebuje najde, jen to holt není hned a né každý má tu trpělivost....
Octavia Combi ASZ
Octavia II BXE
Fabia Combi ATD - totalschaden...
cin
Aktivista

Příspěvek od cin »

Forest píše:@cin: Jenze aby to byl stejny primer, muselo by to znamenat, ze kdyz bys mi to nechtel vysvetlit, znamenalo by to, ze se to da lehce najit nebo jsou na to prirucky. Chapej, tu jde o to, ze tu pomyslne "lezi prirucky na stole" ale prijde novej ucen a pta se jak se to obsluhuje namisto toho, aby s pokorou prostudoval prirucky a pak se ptal na konretni veci, kterym nerozumel v priruckach nebo to tam neni napsano.

... a protoze ja rad primery, fakta, dukazy a priklady, zde nabizim:

st leden 02, 2013 1:48 pm

so leden 05, 2013 7:28 pm

... ano, nejedna se o duplicitni tema, ale nebyl duvod zakladat ani prvni natoz to druhe a v pripade zalozeni prvniho v nem mel pokracovat!

Uznavam tvoje argumenty, mas dozajista pravdu, ale prece jen vem si to z pohledu cloveka ktery nevi o motorech a upravach vubec nic. I kdyz je snazivy a precte si pomyslne prirucky ktere tu lezi, stejne asi vse nepochopi a akorat tape. Proste potrebuje nekoho kdo mu ty cenne informace doplni a udela srozumitelnymi. Samozrejmne se nezastavam "lenochu " kteri opravdu nemaji nejmensi snahu neco vyhledat a radsi si zalozi 2 nebo radsi 3 temata v ruznych sekcich a cekaji ze se vsichni poserou a budou radit jen jim. Na druhou stranu souhlasim s clenem vilozx6 , ono opravdu tady neco kolikrat najit je na tyden dovoleny :( .
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
subz3ro_tdi
Aktivista

Příspěvek od subz3ro_tdi »

Forest píše:Ano, to je nejjednodussi - za vsechno mohou provozovatele fora :roll:
Ale tu nejde o hladanie vinnika, pane... kazdopadne to forum by fakt potrebovalo migrovat na vyssiu verziu phpBB, verim tomu ze ak na to Reesha alebo Dukes nemaju cas, urcite by sa par ludi co to dokazu iniciativne prihlasilo, mozno aj konkretne Lada.H, alebo sa mylim? ;)
Je to len vec dobrej vole zo strany DP, nejake objektivne prekazky (ani naklady pre DP) v tom ziadne nevidim. O prinose pre uzivatelov fora ktore by z toho plynulo ani netreba diskutovat...
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“