A3 8L ohrev- zadne okno netopí

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Mdzej
Sběrač informací
Odpovědi: 0

A3 8L ohrev- zadne okno netopí

Příspěvek od Mdzej »

mam problem na A3 2001 nefunguje ohrev zadneho okna.

Pri riešeni problemu som postupoval takto:

1. na kontaktoch priamo vzadu na skle kostra je, + vôbec nič
2. pozrel som do poistkovej skrinky, poistku som vytiahol, + napatie nič
3. po stlačeni vypinača na klimatroniku sa kontrolka nanom rozsvieti ale relatko necvakne
4. netusim ktore relatko to spina, skusim ho vymenit, ak nič potom skusim pozriet vypinač

Vie niekto mi poradit ktore ze to je relatko na ten ohrev, pripadne dalsie koroky alebo elektro schemu...

Obrázek

Obrázek

Obrázek (offtopic)
A3 ASV
senioring1
Přispěvovatel

Příspěvek od senioring1 »

skús premerať , či nie je prerušený obvod v okne .
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
Mdzej
Sběrač informací

Příspěvek od Mdzej »

meral som na konektoroch pod oknom, + 12 tam nebolo, este poznamka vyhrievanie spetakov a dyz ostrekovacov celneho skla ide OK.
A3 ASV
senioring1
Přispěvovatel

Skús odmerať , či nie je prerušený obvod v okne . Ak nevieš - napíš .
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
Mdzej
Sběrač informací

Příspěvek od Mdzej »

obvod v okne je OK, napojil som sa s VAG kablom na riadiacku klimatroniku ale test akcnych clenov mi nesiel, vyplo ma : hlaska ze prilis vela prenosovych chyb ..nieco v tomto duchu.... keby ze viem kde stiahnut el. schemu na A3 tak by som bol kustik mudrejsi.....
A3 ASV
senioring1
Přispěvovatel

Schému elektriky nemám , ale pomáham si schémami Octávie , alebo Golfa. Principialne sú podobné . Skús chybu hľadať najprv miestach spojenia vodičov a na miestach kde sa ohýbajú , alebo prechádzajú karoseriou .
salko
Přispěvovatel

Příspěvek od salko »

Iba trivialna otazka, skusas to pri nastartovanom aute? Mne na Golfe vyhrieva iba ked je nastartovane. Ked nie je, kontrolka svieti a relatko necvakne. Ale ci aj u teba je to tak, to netusim.
Sadzomet Golf 6, 2011, 77kW [CAYC]
Mdzej
Sběrač informací

Příspěvek od Mdzej »

[quote="salko"]Iba trivialna otazka, skusas to pri nastartovanom aute? Mne na Golfe vyhrieva iba ked je nastartovane. Ked nie je, kontrolka svieti a relatko necvakne. Ale ci aj u teba je to tak, to netusim.[/quoteSk

Skusane za jazdy, stale bez funkcnosti, mam tusaka ze spinanie ohrevu si riadi sam climatronik. Pri nastartovanom aute a zapnuti tlačidla na mieste poistky 26 pre ohrev okna žiadne napatie nie je,,, ztoho usudzujem ze bud vypinac ma poruchu alebo vedenie od vypinaca k poistke, alebo potom relatko uz kde je tam je.....
A3 ASV
Mdzej
Sběrač informací

Příspěvek od Mdzej »

nejake napady ako dalej??? (rofl)
A3 ASV
senioring1
Přispěvovatel

Na mojom aute ja ohrev spínaný samostatným vypínačom mimo climatroniku . Je možné , že tak to máš aj ty a umiestnenie na spoločnom paneli je len dizajnová záležitosť . Domnievam sa , že porucha bude v relátku. Ak nemáš schému tak postupne vyťahuj relátka a každé vyskúšaj .
Mdzej
Sběrač informací

Příspěvek od Mdzej »

dnes skusim napojit ohrev tak že od baterky provizorne natiahnem + do poistkovej skrine, aby som vylucil spinac, skusal tom vymenit relatko s čislom 100a čislom 53 ale bez zmeny.

Skoda, schemu nemam....

PS: na to prazdne miesto ide ake relatko???
A3 ASV
senioring1
Přispěvovatel

To nerob , ak si dokázal odmerať obvod v okne , podobným spôsobom skúšaj pokračovanie obvodov . Priviesť šťavu na poistku z druhej strany nie je najlepší nápad , pretože nevieš aká porucha je na druhej strane . Skús horeuvedené .
petr petr
Přispěvovatel

Příspěvek od petr petr »

Obrázek
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

senioring1 píše:To nerob , ak si dokázal odmerať obvod v okne , podobným spôsobom skúšaj pokračovanie obvodov . Priviesť šťavu na poistku z druhej strany nie je najlepší nápad , pretože nevieš aká porucha je na druhej strane . Skús horeuvedené .
Sak naj tam da stavu. Prinajhorsom mu rozjebe okno (LOL)
Mdzej
Sběrač informací

Příspěvek od Mdzej »

TDI tech píše:
senioring1 píše:To nerob , ak si dokázal odmerať obvod v okne , podobným spôsobom skúšaj pokračovanie obvodov . Priviesť šťavu na poistku z druhej strany nie je najlepší nápad , pretože nevieš aká porucha je na druhej strane . Skús horeuvedené .
Sak naj tam da stavu. Prinajhorsom mu rozjebe okno (LOL)
.. ty tak robiš?

Takže zahada vyriešená, zozadu v climatroniku bol vytiahnutý konektor...
A3 ASV
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“