Ahoj, řeším problém s Peugeot 307 1.6 16v. Kamarádka dojela s tím že auto normálně jede ale třeba jednou za týden z ničeho nic auto chcípne a cca 10min. nejde nastartovat.
Píchnul jsem to na diag. ZÁVADY: Lambda sonda za katem a náhodné výpadky zapalování
Vyměnil jsem svíčky za nové (NGK) nějak se mě nezdáli na 1,4 válci (hrozně zakarbonované) tak jsem i zapalovací rampu vyměnil
Lambdu jsem neměnil, byla sporadická chyba, tak jsem jen smazal chybu jestli se ještě objeví
Dnes je to 14dní co auto jezdilo bez problému a dnes to udělalo znovu, auto chcíplo, nešlo nastartovat až po chvíli chytlo a nejelo nějakou dobu po všech válcích
Napíchnul jsem to a diag. píše náhodné výpadky zapalování (svíčky nové, zapalovací rampa taky) Lambdu už to nenapsalo ...
Prosím o radu jak postupovat dál, moc díky
Peugeot 307 1.6 16v
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: Peugeot 307 1.6 16v
Kontroluj merane hodnoty snimac otacok. Skontroluj synchronizaciu. Akou diagnostikou pracujes? Myslim ze bez origa to budes mat trochu tazsie. Staci aj origo cina, ale aby to bola ta lexia.matrix20 píše:Ahoj, řeším problém s Peugeot 307 1.6 16v. Kamarádka dojela s tím že auto normálně jede ale třeba jednou za týden z ničeho nic auto chcípne a cca 10min. nejde nastartovat.
Píchnul jsem to na diag. ZÁVADY: Lambda sonda za katem a náhodné výpadky zapalování
Vyměnil jsem svíčky za nové (NGK) nějak se mě nezdáli na 1,4 válci (hrozně zakarbonované) tak jsem i zapalovací rampu vyměnil
Lambdu jsem neměnil, byla sporadická chyba, tak jsem jen smazal chybu jestli se ještě objeví
Dnes je to 14dní co auto jezdilo bez problému a dnes to udělalo znovu, auto chcíplo, nešlo nastartovat až po chvíli chytlo a nejelo nějakou dobu po všech válcích
Napíchnul jsem to a diag. píše náhodné výpadky zapalování (svíčky nové, zapalovací rampa taky) Lambdu už to nenapsalo ...
Zvykne sa zadrhavat cerpadlo v nadrzi, kontroluj filter.
Pokial by to auto ale aj po tych 10 minutach startovalo na brnk tak trba kuknut zas ci je KLUC OK. Zvykne sa to tiez rozhadzat. Ale to asi neplati pre teba ked hovoris jak keby nebezalo na 4 valce.
Kontroluj merane hodnoty snimac otacok. Skontroluj synchronizaciu. Akou diagnostikou pracujes? Myslim ze bez origa to budes mat trochu tazsie. Staci aj origo cina, ale aby to bola ta lexia.matrix20 píše:Ahoj, řeším problém s Peugeot 307 1.6 16v. Kamarádka dojela s tím že auto normálně jede ale třeba jednou za týden z ničeho nic auto chcípne a cca 10min. nejde nastartovat.
Zvykne sa zadrhavat cerpadlo v nadrzi, kontroluj filter.
Pokial by to auto ale aj po tych 10 minutach startovalo na brnk tak trba kuknut zas ci je KLUC OK. Zvykne sa to tiez rozhadzat. Ale to asi neplati pre teba ked hovoris jak keby nebezalo na 4 valce.
- Ferrari1980
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Len je zas divne ze to udajne kruti ,,nie akoby na vsetky valce,, ked to teda nakopne... U DCI renault mrcha 2,2 2,5 ked odysiel snimac dole na zotrvaku, nastartoval si, len to strasne pri tom hrmotalo a obcas bolo treba pomoct plynom...Celkovo bolo pocut ze tie vstreky necasuju dobre.Ferrari1980 píše:Ja tipujem na ten snímač otáčok...asi najčastejšia závada...
Ale to je DCI. Sama kategoria

Posledne mi PSA benzin s vadnim cidlom na zotrvaku ani necukla. stara 1,6i
Pozri este aj dokladne cidlo teploty, moze ukazovat teplotu dobre ale je viacfunkcne, to znamena ze do ECU sa uz tak korektna informacia ako vidis na pristrojovke, dostat nemusi. PSA maju radi za takychto okolnosti nenatocit. Taktiez vtomto pripade ten nie 4 valcovy chod je tiez na mieste. Motor ti mozno za podmienok +15 startuje akoby mala teplota vody -76. Stretol som sa uz aj stymmatrix20 píše:Ahoj, řeším problém s Peugeot 307 1.6 16v. Kamarádka dojela s tím že auto normálně jede ale třeba jednou za týden z ničeho nic auto chcípne a cca 10min. nejde nastartovat.