Marek77 píše:Já především nechápu, jak je možné, že padá nafta. Je to nesmysl a stávat se to nesmí. Možná by bylo moudřejší zjistit, proč padá a opravit to, než vymýšlet pochyné paskvily v systému.
Co to meleš o pochybných paskvilech...to je orig. díl, součást palivového systému...Napiš do VW že to je paskvil a proč tím kurvý nová auta už z výroby...
VW G V Variant 2.0-103Kw /Xenon/ESP/DSG/10X air./Výhřev sesdaku/Multi volant+pádla/Webasto/Panorama/Tempomat/Dešták/samost. zrc./ zas.230V/Dvojitá podl./atd..
Marek77 píše:Já především nechápu, jak je možné, že padá nafta. Je to nesmysl a stávat se to nesmí. Možná by bylo moudřejší zjistit, proč padá a opravit to, než vymýšlet pochyné paskvily v systému.
Co to meleš o pochybných paskvilech...to je orig. díl, součást palivového systému...Napiš do VW že to je paskvil a proč tím kurvý nová auta už z výroby...
Průměr je myslím 8mm. Já už ho mam koupenej, ale ještě jsem ho tam nedal.
Seat Leon 1.9TDI 100kw - Ukradeno
Audi A4 - FB S764, EGR & KAT OFF, 288 brzdy, jednohmota HDS, FK -40mm, 17" alu, celopolep silver-grey matt
Aktual : Seat Toledo 1.9tdi ASV - zatim jen zakl servis a 17ky
tak si někdy zkus zjistit proč padá
V mé reakci nešlo o řešní padání nafty, ale o to jak muže říkat orig. součástce pochybný paskvil..
VW G V Variant 2.0-103Kw /Xenon/ESP/DSG/10X air./Výhřev sesdaku/Multi volant+pádla/Webasto/Panorama/Tempomat/Dešták/samost. zrc./ zas.230V/Dvojitá podl./atd..
Proč? No jednoduše proto, že v mém autě žádná taková součástka není. Já žádný zpětný ventil proti padání nafty v autě nemám. A to, o čem se tu celou dobu povídá, je zpětný ventil na podtlakový posilovač brzd, nikoli na naftu.
Pokud je systém paliva v pořádku, nafta NESMÍ nikdy sama od sebe padat. A proto není takový bastl potřeba
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008) Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012) Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
toby66kw píše:Zpětní ventil je v sacím košu u rotaček standartě, aspon na G4 sem ho měl.
Je to taková klapka , kterou stačí vypucovat.
Kdybych to v autě měl, nikdy by mi nemohla nafta spadnout. A mně dvakrát spadla (viz můj příspěvek na minulé straně). Já, pokud odpojím přívodní hadici nafty od filtru a fouknu do ní, normálně ji profouknu, až v nádrži bublá. Takže tam nic takového určitě nemám. A nafta mi NEPADÁ.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008) Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012) Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Marek77 píše:Proč? No jednoduše proto, že v mém autě žádná taková součástka není. Já žádný zpětný ventil proti padání nafty v autě nemám. A to, o čem se tu celou dobu povídá, je zpětný ventil na podtlakový posilovač brzd, nikoli na naftu.
Pokud je systém paliva v pořádku, nafta NESMÍ nikdy sama od sebe padat. A proto není takový bastl potřeba
To v tom odkazu prvního příspěvku je co...?Vedení nafty voe!A že ho nemáš Ty to neznamená že ho nemá nikdo.. ;)Jasně VW si nechá dodávat díl, kterej nikam nedává...Jen tak na rychlovku třeba totok..http://www.amd-autodily.cz/motor/ventil ... aliva.html to taky nikdo určitě na autě nemá.Ty jistě najdeš vhodnou odpověd aby jsi byl ten chytrej, ale já už to tady řešit nebudu.Čao.
Do koho se tu navážíš? Uklidni se, zhluboka dýchej a hlavně se ke mně a k ostatním chovej slušně!!! Nechápu, proč na mě útočíš.
Já tvrdím, a to o tom něco vím, že v systému paliva u rotačky taková věc vůbec nemusí být, protože není potřeba. A za tím si stojím!!! Že takový díl pro některé motory existuje, nepopírám. Pro rotačky není potřeba a do rotaček se nedodává. Ten odkaz na zpětný ventil paliva, co je na první straně nahoře, je určen pro motory PD, ne pro rotačky. Čti pořádně a pak někoho kritizuj a do někoho se navážej!
A to, co jsi sem teď napsal, je snad normální klasický termoventil na naftovém filtru, nebo se pletu? Že by fungoval jako zpětný ventil, o tom nic nevím. A že ho nějaký tupoun na webu takhle pojmenoval, to mě nezajímá.
Marek 77 ma pravdu, ten zpetny ventil je urceny pro PD, na rotacce nic takoveho neni, s vyjimkou zpetneho ventilku ve vystupu ze saciho kose.
Jenze tento ventilek byva casto nefunkci, tak proto kdyz Marek 77 foukne do saci hadicky tak mu bubla v nadrzi a nebo ho tam opravdu nema, ale spis bych to na to, ze nefunguje..
Nicmene pokud je palivova soustava v poradku, tak ta nafta nesmi padat, a pokud pada tak je nekde chyba, ktera se ale vetsinou hodne tezko hleda a obejit ji zpetnym ventilem je jednoduche reseni, ale neodstrani to zavadu..
Ja sam mam s naftou a studenyma startama potize, ktere jsem jeste nevyresil, vymenil jsem a prekontroloval vse od nadrze az po hadicky k cerpadlu a stejne mi nafta pada. Ja uz ale silne podezdrivam cerpadlo, protoze jsem schopny motor po delsim toceni nastartovat i s odpojenym kablikem od stop ventilu a tudis pokud projde nafta nejakym zpusobem ke vstrikum, proc by nemohla taky projit zpet pri vypnutem motoru..
Sice porušuju svoje slovo...Omlouvám se..:)Kdybych Ti chtěl nadávat, použiju jiný slova.Ano do rotačky určený není..nicméně pokud vyzkouším vše možné a problém přetrvává, proč nepoužít tenhle ventil..On nepozná že je v rotačce a neřekne..tady nemám co dělat..nebudu fungovat.Jde jen o princip..určitě to není pochybný paskvil. ;)A proč ho nedát i na vaše rotačky.Třeba to pomuže.