Problem s radením na 6q prevodovke FRS
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Budu brzy dělat spojku a chci se pod víčko taky podívat...někde na začátku jsi psal něco o opravné sadě, kterou pošleš...Co to obsahuje, cena..?
VW G V Variant 2.0-103Kw /Xenon/ESP/DSG/10X air./Výhřev sesdaku/Multi volant+pádla/Webasto/Panorama/Tempomat/Dešták/samost. zrc./ zas.230V/Dvojitá podl./atd..

Ahoj, mám také problém s hučením (jako přímé zuby) 5, po zařazení,
jinak řadí dobře, Sharan 05, 96KW.
Našel jsem odkaz na p. Sixtu (maník co dělá převodovky celý život, závodní, snad i řeší reklamace pro škodovku), link:
http://www.prevodovky-sixta.cz/opravy-m ... prevodovek
Přesně tam popisuje zde uvedený způsob opravy, nelichotivě,
no hlavně, že tu vůli způsobuje nenamazaná lamela na té předloze (drážkování).
Proto se ptám všech:
Jak dlouho oprava na autě vydržela, pouze vymezení axiální vůle podložkou?
Co s tou radiální vůlí, jak na ní, z venku?
Díky za zkušenosti
Honza
jinak řadí dobře, Sharan 05, 96KW.
Našel jsem odkaz na p. Sixtu (maník co dělá převodovky celý život, závodní, snad i řeší reklamace pro škodovku), link:
http://www.prevodovky-sixta.cz/opravy-m ... prevodovek
Přesně tam popisuje zde uvedený způsob opravy, nelichotivě,
no hlavně, že tu vůli způsobuje nenamazaná lamela na té předloze (drážkování).
Proto se ptám všech:
Jak dlouho oprava na autě vydržela, pouze vymezení axiální vůle podložkou?
Co s tou radiální vůlí, jak na ní, z venku?
Díky za zkušenosti
Honza
Já to vyřešil cca 8x tuknutím po obvodu dulčíkem do ALU obalu těsně vedle ložiska.Ložisko se protáčelo, vule rukou nepoznatelná..Pokud je už šišatá díra je to vf...Za pár tkm na to mrknu..každopádně lepší jak dávat 8 nebo kolik.Na to muže dojít vždy..
Jeden zdejší člen mě ještě napovídal zajištění červíkem.Vrtnout obal až k ložisku a dát na závit červa.

VW G V Variant 2.0-103Kw /Xenon/ESP/DSG/10X air./Výhřev sesdaku/Multi volant+pádla/Webasto/Panorama/Tempomat/Dešták/samost. zrc./ zas.230V/Dvojitá podl./atd..

To co popisuješ se mě stalo s ložiskem do RC modelu...Tam sem ho rozmačkl pidi kleštičkama při dolování, ale to mělo stěnu asi 0,25mm
tohle ložisko jen tak nezmáčkneš, není to žádnej prcek..
Leda by jsi tam udělal závit nevím M 20 

To sa stáva inak dosť často
Hrávam aj hry aj na www.plushry.sk alebo kupujem šperky swarovski a náušnice na https://www.swarovski-elements.sk/img/s ... 292602.jpg
-
- Nováček
Nazdar Páni.
Mám taký problém s prevodovkou GQN. Kúpil som prednedávnom Touran 1.9 TDI a od začiatku za studena idú ťažko zaradiť R., 1., 2. a 3. Keď sa prevodovka zahrieva ide ľahšie a ľahšie až ide úplne super. Mám čerstvo vymenenú dvojhmotu s lamelou s prítlačným kotúčom aj s ložiskom a prevodovku po repase. Origo olej v prevodovke. V prevodovke sa nič nenašlo. Žiadna vôla, ani v osadení ložísk. Kinematika by mala byť tiež OK. Nechápem to. Vozil som sa aj na iných VW ale takto ťažko nešli rýchlosti ani na jednom. Ďakujem za rady
Mám taký problém s prevodovkou GQN. Kúpil som prednedávnom Touran 1.9 TDI a od začiatku za studena idú ťažko zaradiť R., 1., 2. a 3. Keď sa prevodovka zahrieva ide ľahšie a ľahšie až ide úplne super. Mám čerstvo vymenenú dvojhmotu s lamelou s prítlačným kotúčom aj s ložiskom a prevodovku po repase. Origo olej v prevodovke. V prevodovke sa nič nenašlo. Žiadna vôla, ani v osadení ložísk. Kinematika by mala byť tiež OK. Nechápem to. Vozil som sa aj na iných VW ale takto ťažko nešli rýchlosti ani na jednom. Ďakujem za rady

Naposledy upravil(a) ilmekaniko dne 16 bře 2013, 22:17, celkem upraveno 1 x.
Touran 1.9 TDI 2004
Ahoj,
precetl jsem diskuzi a mam podobny problem. Zaridim cokoliv a lehce, ale pouze 1 (jednicku) tezko vytahuji, jako by se tam zasekla (nic neskripe ani nehuci). Muze to byt stejny problem, jak se tady popisuje? Nebo to muze byt tahlo? Prevodovka byla venku (repas) 6Q DQS original olej od VW, kolik ma nabehano netusim (nehuci do ted bezproblemu). Taky mne napadlo, jestli to nemuze delat malo oleje o vikendu ho chci zkontrolovat. Vypinaci lozisko nove a jehlove co je v setrvaku taky.
Auto Audi A6 4B 110kw AKN 2,5TDI
Diky za rady Tomas
precetl jsem diskuzi a mam podobny problem. Zaridim cokoliv a lehce, ale pouze 1 (jednicku) tezko vytahuji, jako by se tam zasekla (nic neskripe ani nehuci). Muze to byt stejny problem, jak se tady popisuje? Nebo to muze byt tahlo? Prevodovka byla venku (repas) 6Q DQS original olej od VW, kolik ma nabehano netusim (nehuci do ted bezproblemu). Taky mne napadlo, jestli to nemuze delat malo oleje o vikendu ho chci zkontrolovat. Vypinaci lozisko nove a jehlove co je v setrvaku taky.
Auto Audi A6 4B 110kw AKN 2,5TDI
Diky za rady Tomas
A6 4B 110kW AKN
Q7 4M 200kW CRTC
Clovek se porad uci
Q7 4M 200kW CRTC
Clovek se porad uci

Nelze vyradit 1. stupen DQS
Ahoj,
nikdo nevi? Uz jsem z toho zoufalej.
Tomas
nikdo nevi? Uz jsem z toho zoufalej.