Ake kotuce skoda octavia1

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

OťasTDi
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od OťasTDi »

Kamil-TDI píše:Taky mám přední kotouče lechce zvlněný a to jsou nový vč. desek! Největší prdel je ta,že známej koupil před rokem Starline a kotouče jsou krásně rovný!!! Žádný zvlnění,z autem jezdí kdo má ruky a nohy. :? To je fakt k posrání (rofl)
tak to nahrává milošově konfiguraci :D ale zajímavé bylo,že mi autorizák nechtěl dát na ty kotouče záruku,pokud to nebudu měnit u nich a současně s ložiskama v nábojích...jelikož mám poctivých 140tis a ložiska nehučí,tak jsem jen změřil házivost nábojů a ta byla v pořádku...tak uvidím,co bude dál,ale už mě to fakt sere...brzdy jsou od toho aby se brzdilo a né aby se člověk bál na to šlápnout...
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

[quote="OťasTDi"]

tak to nahrává milošově konfiguraci

a co myslíš otas že dávám hádej jednou a uhodneš, jen ty desky té šit značky u středních a těžších aut nefachčí na stopro musí se dát jiné brikety pak je to dokonalé ;)
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Prosím,který výrobce je ORIGO na přední kotouče? Je to někde vyznačeno na kotouči a co.Abych náhodou v autorizáku nekupoval rádoby origo,záruku na to nedají pokud za drahý peníz se u nich za 3 dny nepřehodí. Dík.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,770tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
slovacek.milos
Aktivista

martinsidlo píše:Prosím,který výrobce je ORIGO na přední kotouče? Je to někde vyznačeno na kotouči a co.Abych náhodou v autorizáku nekupoval rádoby origo,záruku na to nedají pokud za drahý peníz se u nich za 3 dny nepřehodí. Dík.
origo bylo v prvovýrobě a to další :roll: nebo věštecká koule ;)
martinsidlo
Aktivista

No právě.Rád připlatím ale "debila",který koupí "origo" Starline,z toho už jsem dávno vyrostl.
besoun
Přispěvovatel

Příspěvek od besoun »

martinsidlo píše:Prosím,který výrobce je ORIGO na přední kotouče? Je to někde vyznačeno na kotouči a co.Abych náhodou v autorizáku nekupoval rádoby origo,záruku na to nedají pokud za drahý peníz se u nich za 3 dny nepřehodí. Dík.
Tohle je originál a bývá zabalený ve folii
Obrázek
VW Passat 2.0Tdi, OI 1.9 Tdi, OII 4x4 1.9 Tdi
Lesterjs
Přispěvovatel

Příspěvek od Lesterjs »

tak ja mám AHF combi bez ESP, brzdy ATE PD 280mm a platnicky ATE už 65tis km, neskrutene nehádžu (som myslel,že su skrutene- ale pri kontrole co mi hádzali asi 2000km vyslo na javo,že gulove čapy riadenia a tyčky riadenia sú úplne v háji po 65tis km čo som ich dával od Haco nové) tak sa vymenilo iba toto a brzdy sú ok, už mi to nehádze volantom, takže som rád, bo po tých 65tis km mám ešte platničky na 60% dobré, čo mi príjde že super....) (to som potom zvedavý,či vydržia dvoje platne na jedny kotúče ...to je cca 200tis km)...ale to pochybujem!!! Počítam,že pri tých druhých už aj kotúče povolia. a kedže nemám vymenenú brzdnú kapalinu, tak mi to brzdí horšie ako niektoré podobné auta ale inak som spokojný, plánujem kapalinu tento rok vymeniť za dot 4 alebo 5 značky BP, potom napíšem aký majú účinok....aj ked tomu velmi neverím,že brzdovka ten účinok nejak vylepší...no nechám sa prekvapiť (crazy) Bratrancov krátký golf4 AHF bez ESP na 280mm origo brzdách brzdí ako keby mal kotvu z tankera za autom, ideš si vybiť zuby o volant. toto som nezažil ani u O1 sedan RS na 312-tkách,
Po výnene tej kapaliny napíšem dojmy, ale až po ujetí nejakých pár sto kilometroch...
+ pridávam nejaké velmi zaujímavé video (nie je origo ako origo!!! ) http://auto.sme.sk/c/6131319/autosmeliv ... enoch.html
zopár vecí na O1 combi 81kw AHF (tmavě modrá) ešte na predaj http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... highlight= +komplet B5 sedan 98,1.8T 110kw automat je na ND http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... highlight=
stanekjozef@gmail.com
martinsidlo
Aktivista

besoun píše:
Obrázek
Tak tomuhle už bych věřil.Díky
besoun
Přispěvovatel

Příspěvek od besoun »

Lesterjs píše:tak ja mám AHF combi bez ESP, brzdy ATE PD 280mm a platnicky ATE už 65tis km, neskrutene nehádžu (som myslel,že su skrutene- ale pri kontrole co mi hádzali asi 2000km vyslo na javo,že gulove čapy riadenia a tyčky riadenia sú úplne v háji po 65tis km čo som ich dával od Haco nové) tak sa vymenilo iba toto a brzdy sú ok, už mi to nehádze volantom, takže som rád, bo po tých 65tis km mám ešte platničky na 60% dobré, čo mi príjde že super....) (to som potom zvedavý,či vydržia dvoje platne na jedny kotúče ...to je cca 200tis km)...ale to pochybujem!!! Počítam,že pri tých druhých už aj kotúče povolia. a kedže nemám vymenenú brzdnú kapalinu, tak mi to brzdí horšie ako niektoré podobné auta ale inak som spokojný, plánujem kapalinu tento rok vymeniť za dot 4 alebo 5 značky BP, potom napíšem aký majú účinok....aj ked tomu velmi neverím,že brzdovka ten účinok nejak vylepší...no nechám sa prekvapiť (crazy) Bratrancov krátký golf4 AHF bez ESP na 280mm origo brzdách brzdí ako keby mal kotvu z tankera za autom, ideš si vybiť zuby o volant. toto som nezažil ani u O1 sedan RS na 312-tkách,
Po výnene tej kapaliny napíšem dojmy, ale až po ujetí nejakých pár sto kilometroch...
+ pridávam nejaké velmi zaujímavé video (nie je origo ako origo!!! ) http://auto.sme.sk/c/6131319/autosmeliv ... enoch.html
Jj není origo jako origo ale tu fotku co jsem tady dal je přímo kotouč ze servisu škoda. Já jsem ty falšované originály kdysi koupil a tady dávám odkaz jak vypadaly .Byl to hodně dobrý falzifikát http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 4&start=15
besoun
Přispěvovatel

Příspěvek od besoun »

martinsidlo píše:
besoun píše:
Obrázek
Tak tomuhle už bych věřil.Díky
Ale dávejte si pozor,začaly se objevovat další falešné kotouče. A dokonce mají znak koncernu ale jdou poznat vcelku dobře - barva je spíš taková šedá a ne jak foto hezky střibrného(v galvanické upravě) co jsem tady dal. Jo a za dva dny jsou rezavé.Dokud to nekoupím přímo ve škodě nebo auto heller tak tomu nevěřím
slovacek.milos
Aktivista

besoun píše: falšované originály kdysi koupil a tady dávám odkaz jak vypadaly .Byl to hodně dobrý falzifikát http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 4&start=15
ty máš zkušenosti stím že jsi koupil jedny kotouče a označil je jako falsifikát

nebo montuješ brzdy třeba jedny týdně a máš tyto skušenosti :? dík miloš
JanCI
Přispěvovatel

Příspěvek od JanCI »

Lesterjs píše:Bratrancov krátký golf4 AHF bez ESP na 280mm origo brzdách brzdí ako keby mal kotvu z tankera za autom, ideš si vybiť zuby o volant. toto som nezažil ani u O1 sedan RS na 312-tkách,
Oprava. Mám 256MM priemer, a kvapalinu mám DOT5,1 OMV, ale na originalnej kvapaline to o nieco lepsie brzdilo.

Vzdy keď presadnem do svojho mám problém si zvyknúť ako ten golf brzdí.
GOLF IV, r.v. 1999, 1.9tdi 81kw AHF
Lada 2102, r.v. 1977, 1,2
Lesterjs
Přispěvovatel

Příspěvek od Lesterjs »

JanCI píše:
Lesterjs píše:Bratrancov krátký golf4 AHF bez ESP na 280mm origo brzdách brzdí ako keby mal kotvu z tankera za autom, ideš si vybiť zuby o volant. toto som nezažil ani u O1 sedan RS na 312-tkách,
Oprava. Mám 256MM priemer, a kvapalinu mám DOT5,1 OMV, ale na originalnej kvapaline to o nieco lepsie brzdilo.

Vzdy keď presadnem do svojho mám problém si zvyknúť ako ten golf brzdí.
dobre, ale stále mi nejde do hlavy, ked maš golf4 ahf 81kw rv 99 ako možeš mať v predu 256mm kotuče.... som v tom,že ahf maju 280mm origo.... (jedine snád preto,že je to krátky golf, ale aj tak mi to nejde do hlavy)... snát ma niekto vyvedie z omylu (hm)
zopár vecí na O1 combi 81kw AHF (tmavě modrá) ešte na predaj http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... highlight= +komplet B5 sedan 98,1.8T 110kw automat je na ND http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... highlight=
stanekjozef@gmail.com
besoun
Přispěvovatel

Příspěvek od besoun »

slovacek.milos píše:
besoun píše: falšované originály kdysi koupil a tady dávám odkaz jak vypadaly .Byl to hodně dobrý falzifikát http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 4&start=15
ty máš zkušenosti stím že jsi koupil jedny kotouče a označil je jako falsifikát

nebo montuješ brzdy třeba jedny týdně a máš tyto skušenosti :? dík miloš
Někdy i několikrát týdně nové brzdy na vozidla
Kamil-TDI
Přispěvovatel

Příspěvek od Kamil-TDI »

Po zimě bych chtěl udělat zadky tak zvažuju jestli nemám koupit Starline! (rofl)
Škoda Octavia Scout 2,0tdi 110kw CRMB manuál :-)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“