Koupím 6q set z PD

Shaníte něco? Podejte si zde inzerát.

Moderátoři: šulda, Moderátoři

MistrBoss
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od MistrBoss »

tak to vážně ne, to si raději na dva měsíce najmu osobního řidiče :D
Škoda Octavia 1.9 TDI
Felicia Pickup 1.9 TD
Audi Q7 4.2 TDI
MistrBoss
Přispěvovatel

Příspěvek od MistrBoss »

tak ten eurotuning fakt ranec

http://www.eurotuning.cz/komfortni-varianta/

ale borec tam píše, že to dělají bez demontáže. Jen shodí kolo a kryt převodovky.

Přece někde musí jít sehnat ty kola, co tam montují - však jsme v Česku, ne :). Rozumím tomu sice jak koza petrželi, ale když zapojím selský rozum, tak to přece nemůže stát tolik peněz... ti už vážně neví co by za to know how chtěli :(
Škoda Octavia 1.9 TDI
Felicia Pickup 1.9 TD
Audi Q7 4.2 TDI
MistrBoss
Přispěvovatel

Příspěvek od MistrBoss »

TDI tech píše:Existuje dostavbova sada 6 stupna na 5Q prevodovku, ALE. Stoji 700eur, Musis robit rozborku zborku prevodovky takze koniec koncov je to este drahsie a pracnejsie ako prerabka na plnohodnotny 6Q se vsim vsudy.
prosím tě, jak jsi se dostal na těch 700 eur. To 18.000 Kč plus mínus autobus :). Přestavbový set 6q s lepší převodovkou a s montáží stojí zhruba stejně.

Ale je to řádově menší zásah do vozu navíc před 60 tis km jsem dával novej spojkovej set...

Nejsou někde porovnávaná rychlost při 2 tis otáčkách v jednotlivých případech?
Škoda Octavia 1.9 TDI
Felicia Pickup 1.9 TD
Audi Q7 4.2 TDI
MistrBoss
Přispěvovatel

Příspěvek od MistrBoss »

Tak auto po přestavbě a krásně jezdí :).

Nakonec jsem zvedl výkon pouze chipem na 85 kW. Vstřiky ani turbo jsem neměnil. Steve mi předělal převodovku za ERF. Hluk v kabině mám teď na dálnici cca poloviční.

Jsem spokojený!

Mimo to se mi snížila spotřeba při ekonomické jízdě do 140 km/h o 0.7 l a při sportovní vzrostla o 0.5 l (hlavně na spodních kvaltech je to na spotřebě znát). Auto se pozvolna roztočí na 6q i do kopce z 90 km/h, ale opravdu pozvolna, od 100 km/h už je celkem dobrá...

Díky Steve!
Škoda Octavia 1.9 TDI
Felicia Pickup 1.9 TD
Audi Q7 4.2 TDI
MistrBoss
Přispěvovatel

Příspěvek od MistrBoss »

Tak včera jsem jsem si v Německu vyzkoušel maximálku :). Nárůst maximáky ze 180 km/h na 210 km/h podle tachometru.

Ale je to teda nesrovnatelný komfort. Se starým pětikvaltem když jsem to roztočil na 180, otáčky vysoko za 4 tis, hluk jako prase, všechno se klepalo, spotřeba 9.8 a pocit, že se auto musí každou chvíli rozpadnout.

Teď je to úplná pohodička. Auto má necelých 3,5 tis. otáček ve 210 km/h. Spotřeba 6.5, ale hlavně má u toho člověk pocit, že má vše pod kontrolou.

Jediné, co jsem silně podcenil jsou brzdy!
Naivně jsem si myslel, že když budu pořád jezdit svých 140 km/h, auto bude brzdit pořád stejně. S novou převodovkou a starýma brzdama (AGR série) mám teď o třetinu až polovinu delší brzdnou dráhu.

Předpokládal jsem, že budu časem dělat turbo, teď už si šetřím na zadní kotoučovou nápravu a silnější brzdy do předu...
Škoda Octavia 1.9 TDI
Felicia Pickup 1.9 TD
Audi Q7 4.2 TDI
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

jo jo dlouhý šestikvalt to je věc :)
Lesterjs
Přispěvovatel

Příspěvek od Lesterjs »

Tiež by som to chcel ako to má Mistrboss spravené.... podujal by sa niekto? (preferujem DRW, fmh, erf) ak by sa niekto nasiel s celým kompletom nech napíše SZ, dikes
zopár vecí na O1 combi 81kw AHF (tmavě modrá) ešte na predaj http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... highlight= +komplet B5 sedan 98,1.8T 110kw automat je na ND http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... highlight=
stanekjozef@gmail.com
MistrBoss
Přispěvovatel

Příspěvek od MistrBoss »

Hlavně si dej záležet, až budeš shánět převodovku. Shání se obecně špatně a v dobrém stavu ještě hůř. Já na ni čekal skoro třičtvrtě roku.
Škoda Octavia 1.9 TDI
Felicia Pickup 1.9 TD
Audi Q7 4.2 TDI
Steve
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

6tikvalt

Příspěvek od Steve »

To jsem rad že jsi spokojen, dneska je problem se s něčim takovym nekomu zavděčit ;) noo tam neni problem ji sehnat i ostatni věci, tam je spiš problem že ti každy řekne že ma 120tiskm a přitom ma 2x až 3x tolik ;) a to už je na ten 6tikvalt dost ;)
Autofolie(19let)-Autoservis(24let)muj tel-723 14 14 14 neni duležite kolik maš kw a jak jedeš rychle, duležity je jestli dojedeš živej!!!!
jezdim Multivan Atlantis 111kw, Octa I ALH,pro zabavu Smart Forfour Brabus 130kw!!!
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Lesterjs píše:Tiež by som to chcel ako to má Mistrboss spravené.... podujal by sa niekto? (preferujem DRW, fmh, erf) ak by sa niekto nasiel s celým kompletom nech napíše SZ, dikes
Prerobit ti to mozem, ale zohnat veci neviem.
MistrBoss
Přispěvovatel

Příspěvek od MistrBoss »

Ještě bych ti dal jedno doporučení. Jestli máš AGR, tak si nech zkontrolovat motor, minimálně na diagnostice zjistit čtyři čísla, nevím jak se to přesně jmenuje - prostě jak ti těsní ventily, jestli tam máš ztrátu nebo ne. Jak budeš mít 2 čísla ze 4 s hodnotou vyšší jak 1 je to špatné. Čte se to tuším z řídící jednotky motoru.

Protože i s chipem to na ERF jede výkonnostně nadoraz, tak jestli budeš mít nějakou ztrátu, rychle si odrovnáš auto. Jedině pak udělat před chipem ještě generálku motoru... ale to už leze dost do peněz

Znalejší mě když tak doplní / opraví.
Škoda Octavia 1.9 TDI
Felicia Pickup 1.9 TD
Audi Q7 4.2 TDI
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

MistrBoss píše: Přece někde musí jít sehnat ty kola, co tam montují - však jsme v Česku, ne :).
myslim že maji kola dělaný na míru takže výroba docela drahá a někdo to musel spočítat vymodelovat atd ...
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
Steve
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

6tikvalt

Příspěvek od Steve »

prostě AGRko na to nestačí :D to jsme řikali hned ;)
Autofolie(19let)-Autoservis(24let)muj tel-723 14 14 14 neni duležite kolik maš kw a jak jedeš rychle, duležity je jestli dojedeš živej!!!!
jezdim Multivan Atlantis 111kw, Octa I ALH,pro zabavu Smart Forfour Brabus 130kw!!!
MistrBoss
Přispěvovatel

Příspěvek od MistrBoss »

Poprvé mi to spadlo do nouzáku. Dával jsem tomu do 14° kopce plnej kotel na dvojku. Potřeboval jsem se rychle odpíchnout, tak jsem si ze začátku lehce pomohl spojkou a pak plyn na podlahu - cca ve 2.500 ot. to spadlo...

Turbo si lehce zakouřilo. Ale nic hrozného. Chvíli jsem počkal a pak odjel po svých. Přemýšlím, jestli to přetěsnit nebo nechat být. Je to cca týden a od té doby žádný problém. Zatím žádná ztráta na výkonu není na plynu znát.

Nějaké návrhy?
Škoda Octavia 1.9 TDI
Felicia Pickup 1.9 TD
Audi Q7 4.2 TDI
Odpovědět

Zpět na „Koupím“