čištění intercooleru

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Hegesak
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

čištění intercooleru

Příspěvek od Hegesak »

Mam otázku a omlouvám se pokud to někdo někde řešil.Ma někdo nějakou radu jak vyčistit intercooler který mi kouká ven z nárazníku?Jednou jsem vzal hadr a tempo ale je to nadlouho a hrozí že ohnu lamelky.Poradí někdo z vlastní zkušenosti?už se na to nemůžu koukat:-)
Škoda Octavia RS III
VW PAssat B8- 110KW
John0x
Nesolidní prodejce
Nesolidní prodejce

Příspěvek od John0x »

pokud je špinavý není špatný carlan, na čištění povrchu
nejlepší čistič, no a vnitřek asi arva
http://www.combinata.cz/index.php?route ... ct_id=1048
Seat toledo 1.9 tdi black, turbo gt1749vb 110kw, egr off, rovná roura výfuku, momentálně něco okolo 170k se softem původně 66 :) nyní ASV motor
vw seat škoda díly
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 359#824359
Hegesak
Přispěvovatel

Příspěvek od Hegesak »

jde mi jen o vzhled když jde celý vidět.Nenaruší se tím nějak ten povrch aby se na to tá spina na tom nedržela ještě víc?
Škoda Octavia RS III
VW PAssat B8- 110KW
JohnyFlat
Přispěvovatel

Příspěvek od JohnyFlat »

carlan je dobrej, ale asi bych ho na to nedával, co jsem s tim čistil věci, tak ono to trochu agresivně jde do toho povrchu a ten pak změní barvu trochu a bude to matný
Octavia TOUR 1.9 TDI ALH
brankar30
Aktivista

Příspěvek od brankar30 »

JohnyFlat píše:carlan je dobrej, ale asi bych ho na to nedával, co jsem s tim čistil věci, tak ono to trochu agresivně jde do toho povrchu a ten pak změní barvu trochu a bude to matný
mam dobru skusenost s cinolom.cistic motorov..neposkodi ani lak ani gumu..a cisti super.. :-)
AUDI A4 AVANT 3,0TDI QUATTRO EX golf IV TDI 188ps 402nm...
JohnyFlat
Přispěvovatel

Příspěvek od JohnyFlat »

tak carlan taky laku a gumám neuškodí snad... nebo já s tím myl vždy jen hliníkové dílce venku z auta, tak nevím... a povrch jako je na hlavě, převodovce.... ten změnil barvu, ten hliník to "vyžere" nevím, jak leštěný povrch, jestli má to FMIC leštěný
Octavia TOUR 1.9 TDI ALH
Hegesak
Přispěvovatel

Příspěvek od Hegesak »

no toho se právě bojím aby to nerozezralo ale zase na druhou stranu po jednotlivých kouskach to hadrem cistit nechci když to bude za chvilku zase špinavé
Škoda Octavia RS III
VW PAssat B8- 110KW
rehak6co
Přispěvovatel
Odpovědi: 1

Příspěvek od rehak6co »

Dobře fungujou průmyslový parní odmašťovačky... v bejvalý práci se tam dávaly hliníkový rošty(filtry) na vysrážení mastnoty. Vždy jak nový, pak sem tam dal řízení, který sem repasoval a nechal ho tam hodně dlouho, povrch zmatněl a zešednul.
....320cd
najmis
Přispěvovatel

Příspěvek od najmis »

No on hliník se blbě udržuje na oko jako novej a kor, když je vystaven vodě, soli atd..Možná ho jako novej nastříkat nějakým kvalitním čirým lakem v několika vrstvách...jinak to mužeš mydlit furt dokola, ale časem zoxiduje hodně a neuděláš s tím asi nic..Zkusil bych koncentrát Milit(u) a pak vapkou z rozumné vzdálenosti vzhledem výkonu wapky a použité trysky..některý umí řezat.. :D
VW G V Variant 2.0-103Kw /Xenon/ESP/DSG/10X air./Výhřev sesdaku/Multi volant+pádla/Webasto/Panorama/Tempomat/Dešták/samost. zrc./ zas.230V/Dvojitá podl./atd..:)
John0x
Nesolidní prodejce
Nesolidní prodejce

Příspěvek od John0x »

no tak carlanem jsem myl celej motor než sem ho dával do auta není nijak agresivní, jinak dobré pak omýt vodou jinak nějaký skvrny nezanechává, bežný jev hliníku prostě holý oxiduje s tím nic neuděláš, pak bys musel jedině vyleštit
Seat toledo 1.9 tdi black, turbo gt1749vb 110kw, egr off, rovná roura výfuku, momentálně něco okolo 170k se softem původně 66 :) nyní ASV motor
vw seat škoda díly
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 359#824359
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“