Haldex----pernamentní 4x4

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
JasteR
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od JasteR »

TDI tech píše:
JasteR píše:Přečti si rači pořádně co jsem napsal vyse ....jezdil jsem v prvnim rocniku octavie kombi 4 x4 a vím o čem mluvím,prvni verze haldex opravdu neumeli couvat na zpatecku 4x4..ostatne nekolikrat se o to i psalo v automibilovych periodikach...
Ty pises nezmysly. Nikdy si vtom nejazdil, pretoze keby si take auto mal alebo v nom jazdil v terene tak takuto blbost nenapises. Kazdy haldex vie zopnut aj na spiatocku. Mal som Octu 4x4 1.9TDI 66kW AGR r.v. 99 a haldex spinal aj pri cuvani!!! Mal som aj facelift 3/2001, 74kW 1.9TDI PD (ATD) a Haldex taisto spina aj na spiatocku. Teraz mam megahybrid aky vo svete nema obdobu a Haldex stale zopina aj pri cuvani. Vzdy to tak bolo a aj bude. Aj v dielenskej prirucke a aj v skoliacej prirucke na to upozornuju, ze zopina aj pri cuvani.

Mylis si to z mechanickym pohonom Syncro v GIII. Tam bola volnobezka (ako na bicykli) a po zaradeni spiatocky solenoid prepustil podtlak ktori vcucol na volnobezke taku membranku a uplne ju odpojil. Na spiatocku zadny nahon nefungoval.
Za tim co jsem napsal si stojim, Octavia byla v ty dobe nova, meli ji strejdy kamarad jako funglovku a nekolikrat jsme zkouseli vycouvat a pouze 4x2, sam se na to dotazoval i ve skodovce a tam mu to potvrdili, asi spousta majitelu a novinari co testovali v ty dobe Octavii s prvnim hladexm lzou a ty mas pravdu (LOL)

http://www.octavia4x4.estranky.cz/clanky/haldex.html
Generace:

Haldex 1.generce 1998-2004 / do roku 2002 na zpátečku 4x2, od roku 2002 modernizován - jiné čerpadlo - 4x4 i při couvaní !
Haldex 2.generace 2004-2008
Haldex 3.generace 2008-2010
Haldex 4.generace 2010 -2012
5gen. 2013-Audi A3,Golf7,Octavia3,Leon

..:: Octavia vRS TDI - 210HP @ 476Nm NA PRODEJ !!!
..:: Leon Cupra4 TDI - 270HP @ 580Nm

Obrázek
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

jaster na tych forach a v casopisoch sa tolkokrat popisu somariny, ze sa nestacim cudovat. Haldex naozaj funguje aj na spiatocku. Tomu kamaratovi tvojho stryka zjavne nefungoval haldex vobec. Predpokladam ze o niecom takom ze v haldexe treba sem tam (kazdych 40.000km) aj olej aj filter vymenit asi nepocul ze? Je jedno ci dopredu ci dozadu pri pohinani ho furt zopne a pokial to adhezne podmienky prip. rezim jazdy nevyzaduju, tak po dosiahnuti rychlosti 10km/h roazopne. Potom ho uz za jazdy zopina a rozpina podla potreby. Cerpadlo bezi pernamentne ked je motor nastartovany. Vyber predne polosy ked mi neveris a skus si to. Normalne pojdes aj do predu aj do zadu. Nevyhoda vsak je ze po dosiahnuti 10km/h ti ho odpoji a znovu uz nezopne, takze som musel vypnut a znovu nastartovat motor aby som sa mohol pohnut dalej. Da sa ist aj bez prednych polos, len kym som presiel cca 50m tak som asi 3x musel vypnut a nastartovat motor. Neviem preco mi bez prednych polos uz druhykrat nechcel zopnut. Tak som s nou manipuloval po dielni a dvore kym mi zizala neposlal predne polosi. Daj si uz konecne povedat.
Octava
Aktivista

Příspěvek od Octava »

ja mam 2001 octu a mam 4x4 i na zpatecku ;)
Octavia TDi PD 4x4
Golf II 1,6TD 59KW SB
LibangVW
Aktivista

Příspěvek od LibangVW »

Octava píše:ja mam 2001 octu a mam 4x4 i na zpatecku ;)
mam to stejne :)
JasteR
Aktivista

Příspěvek od JasteR »

TDI tech píše:jaster na tych forach a v casopisoch sa tolkokrat popisu somariny, ze sa nestacim cudovat. Haldex naozaj funguje aj na spiatocku. Tomu kamaratovi tvojho stryka zjavne nefungoval haldex vobec. Predpokladam ze o niecom takom ze v haldexe treba sem tam (kazdych 40.000km) aj olej aj filter vymenit asi nepocul ze? Je jedno ci dopredu ci dozadu pri pohinani ho furt zopne a pokial to adhezne podmienky prip. rezim jazdy nevyzaduju, tak po dosiahnuti rychlosti 10km/h roazopne. Potom ho uz za jazdy zopina a rozpina podla potreby. Cerpadlo bezi pernamentne ked je motor nastartovany. Vyber predne polosy ked mi neveris a skus si to. Normalne pojdes aj do predu aj do zadu. Nevyhoda vsak je ze po dosiahnuti 10km/h ti ho odpoji a znovu uz nezopne, takze som musel vypnut a znovu nastartovat motor aby som sa mohol pohnut dalej. Da sa ist aj bez prednych polos, len kym som presiel cca 50m tak som asi 3x musel vypnut a nastartovat motor. Neviem preco mi bez prednych polos uz druhykrat nechcel zopnut. Tak som s nou manipuloval po dielni a dvore kym mi zizala neposlal predne polosi. Daj si uz konecne povedat.
Nemam potrebu se dohahovat, sam jsem auto pomahal vyhrabovat z parkoviste.. pote dopredu haldex normalne fungoval..v ty dobe to byla skoro funglovka, takze asi tezko bylo treba menit olej nebo filtr kdyz mela par tis. km, asi mu teda ve skodovce lhali, a fundovani novinari jsou blbci :)

Obrázek
michalteplik
Přispěvovatel

Příspěvek od michalteplik »

A jak funguji starsi syncra? Napr golf II ,III popr transporter 2.4d syncro? ty umi couvat na 4x4?
michalteplik
Přispěvovatel

Příspěvek od michalteplik »

A jak funguji starsi syncra? Napr golf II ,III popr transporter 2.4d syncro? ty umi couvat na 4x4?
Andre
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andre »

Je tam místo haldexu třecí spojka. Nové to na zpátečku chodilo, ale u drtivé většiny ojetin je to nefunkční.
luke.bean
Přispěvovatel

Příspěvek od luke.bean »

je to sice trochu OT , ale praskla mi na starý A4 quattro přední poloosa a najivně jsem si myslel že dojedu na zadní kola ale ono to nejede (LOL) (rofl) (rofl)

proč ?
Andre
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andre »

Protože thorsen potřebuje nějaký minimální odpor na obou výstupech aby zamykal.
honzas1
Přispěvovatel

Příspěvek od honzas1 »

brácha má čtyřkolku OCTII a moc nadšený z toho ze začátku nebyl... prej že kdo na to není zvyklý, tak by si mohl nabít hubu, jelikož když ten haldex sepne zrovna v zatáčce, tak prý to je docela na houby...
polo 1.4tdi AMF
JasteR
Aktivista

Příspěvek od JasteR »

To je nesmysl, prakticky to ani nepoznas i u 1gen. navic je vetsonou ve spojeni s ESP

Obrázek
Bóďa
Aktivista

Příspěvek od Bóďa »

Vůbec to není poznat.
Možná s nohou na podlaze v pravoúhlé zatáčce, ale o tom se snad nebavíme... :D
Jinak mám 99 a dozadu hrabou všechny čtyři kola. :)
MORE POWER?
DIESELPOWER!
Touran 2.0TDI Freestyle Dieselpowe®
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

JasteR píše:To je nesmysl, prakticky to ani nepoznas i u 1gen. navic je vetsonou ve spojeni s ESP
Asi si vtom este nejazdil ze? Inac by si take slusne povedane nezmysly nepisal. Ked ti nakopne rit v zakrute tak sa z toho poseres, a to nemusis byt ani v zakrute. Aj na rovnej ceste to vie riadne zamavat s celym autom :kol1:
Bóďa
Aktivista

Příspěvek od Bóďa »

Můžu vědět, o jakých podmínkách se tu bavíte? :?
Když na to při výjezdu nešlápnu jak dement, tak se auto chová naprosto normálně...
MORE POWER?
DIESELPOWER!
Touran 2.0TDI Freestyle Dieselpowe®
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“