starty na RO

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od slovacek.milos »

burton.b22 píše:Taky mám elektrický vyhřívaný filtr. Bomba věc. ;)
a kolik máš teplotu paliva do čerpadla :?
burton.b22

Příspěvek od burton.b22 »

To nevím naštěstí mám auto kde to nejde zjistit. :) Jinak mám teploměr jenom vedle filtru a tam se to zvedne vždy o 10°C. Ve vnitř možná i více.
slovacek.milos
Aktivista

burton.b22 píše:To nevím naštěstí mám auto kde to nejde zjistit. :) Jinak mám teploměr jenom vedle filtru a tam se to zvedne vždy o 10°C. Ve vnitř možná i více.
tak já mám ten termoventil ověřený vagem při jízdě 5O km a velkém mrazu i v létě přitom nespotřebává žádnou energi, samozřejmě při jdzdě na olej je to všechno jinak ;)
slovacek.milos
Aktivista

kdo máte starší auta a neměnily jste přepadové hadičky tak si je vyměnte, práce na deset minut jak u čeho, a dobití akumulátoru mám start OK není n drb ale hned se mu chce a chytne

metylester + bio nafta
LADAIII
Přispěvovatel

Příspěvek od LADAIII »

Zdar borci, mam prosbu. Pred par dny me odeslo cerpadlo, vymenil jsem za jine, udelal rovnou nove rozvody,ale mam problem se startovanim. Na cistou naftu po zaliti to chytlo, jak dobre nedokazu posoudit, protoze jsem startoval po vymene cerpadla. Chytalo bez problemu i na olej,zkouseno s teplym motorem. Ted nechyta,jen trosku pokuckava,ale nenaskoci,ani kdyz dam horkovzdusnou pistoli do sani na plny vykon. Mozna by chytlo,ale baterka je uz skoro KO a vydrzi tocit par vvterin,pak musim nabijet. Cerpadlo je blbe nastavene, to co jsem tam dal melo bohuzel roztrzeny otvor kudy se prostrkava 6mm kolik. Motor se chova tak, ze na volnobeh je dost tvrdej, zhruba jako ford TRANZIT :)
Za jizdy zhruba 1/4 plynu v nem slusne rachoti,pak se motor zklidni. Nevim jestli s tim mam tocit dopradu a nebo dozadu,tak bych se rad zeptal zkusenejsich, abych si usetril cas a namahu. Aktualne uz je v systemu asi 2/3 oleje (vyfrit). Jinak pri startovani je videt vzadu nespalena nafta,takze s prisunume paliva problem neni.

Jeste bych rad polozil doplnujici dotaz, co se rozumi v automechanicke hantyrce "dat tomu fora". Co to je za jednotku.. :)
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“