Klimatizace jedna trubka od klimy je zmrzlá.
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Klimatizace jedna trubka od klimy je zmrzlá.
Ahoj lidi. Mám VW Passat 81kW, klimatronic, klima funguje, topení funguje. Ale ...Jel jsem dnes, bylo 10stupňů celsia, nechladil jsem, ani netopil, normálně všechno jde a otevřu kapotu a všimnu si, že jedna trobka jak jde od klimatozace směrem nahoru před spolujezdce je komplet v celý délce omrzlá. Jsou tam dvě a ta druhá mic. Je to normální, nebo musí být obě bez námrazy?
Připomínám, že se topení i klima tváří normálně a normálně jde.
Díky
Petr
Připomínám, že se topení i klima tváří normálně a normálně jde.
Díky
Petr
TDI auto
-
- Přispěvovatel
Ta druhá ani nemůže být omrzlá ta byvá většinou teplá.A pokud teplá není tak ani klima nemůže fungovat.Jedna studená a druhá teplá.Studená do auta teplá ven a ta je většinou menší než ta studená.Je to jednoduchá funkce stlačování a roztahování plynů na tom je založena klimatizace.
Stříbrná Alhambra 2.0 CR,
Zdravím všechny.Mám taky docela zvláštní problém.Mám krátce audi A4,2.0 tdi,103kw r.v2005.Mám 2-zónovou klimu.Nechladila ,zjistili mi vadný kompresor,tak mi ho vyměnili,naplnili medium,vše co má být a klima funguje jak má ,topení též.Jenže jak jedu dál jak 50km,tak mi obě hadice namrznou a dovnitř nemužu dostat vzduch.Ani teplý ani studený.Dám ventilátor naplno a hučí ,klapky otvírají(i vnitřní cirkulace),ale vzduch nejde.Jako když to zamrzne někde za ventilátorem.Když jedu do servisu,na nic nepřijdou na diagnostice.Neporadil by mi někdo?.Nebo spíš neporadil,kdo by mi to mohl opravit.Jsem ze severních čech.Dík moc.

AUDI A4 avant 06
pokud máš takhle zamrzlý trubky, tak máš zamrzlej i výparník a nejde přes něj vzduch. Zkus nějak vypnout kompresor ať to rozmrznecricket píše:Zdravím všechny.Mám taky docela zvláštní problém.Mám krátce audi A4,2.0 tdi,103kw r.v2005.Mám 2-zónovou klimu.Nechladila ,zjistili mi vadný kompresor,tak mi ho vyměnili,naplnili medium,vše co má být a klima funguje jak má ,topení též.Jenže jak jedu dál jak 50km,tak mi obě hadice namrznou a dovnitř nemužu dostat vzduch.Ani teplý ani studený.Dám ventilátor naplno a hučí ,klapky otvírají(i vnitřní cirkulace),ale vzduch nejde.Jako když to zamrzne někde za ventilátorem.Když jedu do servisu,na nic nepřijdou na diagnostice.Neporadil by mi někdo?.Nebo spíš neporadil,kdo by mi to mohl opravit.Jsem ze severních čech.Dík moc.
Bylo mi řečeno ,že mám stáloběžný kompresor,tudíž jsem pochopil ,že vypnout nejde.Prý tam je hydroventil který zavírá a otevírá a tím reguluje tlak.Jelikož mám kompresor nový,tak je i ten v pořádku.Tady jsem se dočetl ,že když zapnu econ,tak vypnu kompresor?I u stáloběžného kompresoru?Pořádně jsem nepochopil ,co vlastně nastane pokud jedu na zaplé auto(klima) a Econ.
AUDI A4 avant 06
- martinsidlo
- Aktivista
-
- Aktivista