Fiat Croma II 1.9 88kW 8V alebo 110kW rada pred kupov
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Fiat Croma II 1.9 88kW 8V alebo 110kW rada pred kupov
Cauko
Podla toho ako rychlo predam povodne auto, chcel by som kupit cromu.
Preco paci sa mi a je to co potrebujem pre rodinku a na vylety,
Bol som si odkusat 1.9 88kW diesel, ten v kopci sa mi zdal trochu bez sil, teda rozmyslam aj nad 110kw verziou, tam si tie klapky, ze vraj to az take strasne nie je.
Viete mi poradit na co si dat pozor, ohladom turba som si uz toho precital.
Akurat ze vraj dvojhmota sa musi menit okolo 180.000 pokial zacne pri volnobehu sa ozyvat.
Ako by sa dalo overit zhruba z VIN kodu pocet km?
Podla toho co som cital je rozdiel v crome 2 pred a po facelifte ze vraj len v hlucnosti, osobne sa mi paci pred faceliftom viac
Ohladom 88kw sa vravi ze je spolahlivejsia, kedze ma 8V
Niekde som videl ze vraj Chrome sa po 2007 zlepsil ten system swirl klapiek ci ako sa to vola
Vdaka za vase prispevky
Podla toho ako rychlo predam povodne auto, chcel by som kupit cromu.
Preco paci sa mi a je to co potrebujem pre rodinku a na vylety,
Bol som si odkusat 1.9 88kW diesel, ten v kopci sa mi zdal trochu bez sil, teda rozmyslam aj nad 110kw verziou, tam si tie klapky, ze vraj to az take strasne nie je.
Viete mi poradit na co si dat pozor, ohladom turba som si uz toho precital.
Akurat ze vraj dvojhmota sa musi menit okolo 180.000 pokial zacne pri volnobehu sa ozyvat.
Ako by sa dalo overit zhruba z VIN kodu pocet km?
Podla toho co som cital je rozdiel v crome 2 pred a po facelifte ze vraj len v hlucnosti, osobne sa mi paci pred faceliftom viac
Ohladom 88kw sa vravi ze je spolahlivejsia, kedze ma 8V
Niekde som videl ze vraj Chrome sa po 2007 zlepsil ten system swirl klapiek ci ako sa to vola
Vdaka za vase prispevky
-
- Přispěvovatel
Nechcem nikomu hovorit co ma robit, ale. Zhodou okolnosti ma moj dobry kamarat Cromu 2.4JTD v automate a v plnej nalozi (xenonoy, koza, panoramaticka strecha atd.). Co ja viem celkovo z toho auta nemam dobry dojem. Priestor v predu OK, vzadu je to diskutabilne no a kufor to nema skoro ziadny. V kufri sa mi paci taka vychytavka sklapania podlahy dvojiteho dna. Moj nazor je taky ze nato ake je to obrovske auto z vonku, tak v pomere je z vnutra dost male. Co je trochu nepochopitelne kedze taliani vedia ako vyuzit vnutorny priestor
K motoru nemam vyhrady aj ked je to uz so sracko filtrom takze treba pocitat ze kedykolvek moze nieco vyskocit ale to sa tyka vsetkych modernych dieselov na zemeguli. Co ma maximalne sklamalo a che sa mi z toho zvracat je automaticka prevodovka. To ze radi nakokot ako skoro kazdy automat neberiem v uvahu. Co mi hrozne vadi je ze strasne dlho rozmysla co chce spravit. Chces predbehnut auto. Zmacknes plny plyn a nedeje sa nic. Cakas a cakas kym sa rozmysli ze co vlastne chce spravit (cca 3-5s) a potom tomu nezmyselne podradi o dva dole, jeden kvalt zbytocne toci do nepricetna skoro az po obmedzovac, dalsi potiahne len chvilku a uz tam pere dalsi a dalsi. Moj nazor je taky ze sa sice da zohnat za par supov v slusnej vybave, ale napr. Touran je daleko lepsi a o Sharane a Alhambre ani nehovorim, ale to sme uz v inej cenovej kategorii. Osobne by som bral radsej Sharana.

Ahojte
Zdielam tvoj nazor s tym jemnym cipom, videl som u nas firmu, ktora robi eco-tunning, cize z 88kW na 97kW, co by mohli byt celkom v pohode.
Ohladom priestoru,
V predu je to uplne super, vela miesta nad hlavou, aj vzadu, chodime obvykle 5 dosp. ma obed jasne, je to o drzku, ale da sa. Co bolo pre mna dolezite, skusal som s kolegom dat 3 detske autosedacky, a to myslim tie siroke a vojdu v pohode, sice na doraz, ale croma ma co sa mi paci vysoku strechu a rozvor je tiez dlhy
Kufor mi tiez vyhovuje 500l. Doteraz som mal 350l, mam 2 deti + koci a vedel som tam vsetko vtrepat, zase naucili sme sa nebrat hluposti.
Rozmyslal som na Alh alebo Galaxy tiez, ale zase to je fakt dost velke, Sharan nie, pretoze, ludia vseobecne nevedia co pytat za VW.
Zase Cromu viem kupit novsiu napriklad 2007 zhruba, co Alh/Galaxy 2005.
Zdielam tvoj nazor s tym jemnym cipom, videl som u nas firmu, ktora robi eco-tunning, cize z 88kW na 97kW, co by mohli byt celkom v pohode.
Ohladom priestoru,
V predu je to uplne super, vela miesta nad hlavou, aj vzadu, chodime obvykle 5 dosp. ma obed jasne, je to o drzku, ale da sa. Co bolo pre mna dolezite, skusal som s kolegom dat 3 detske autosedacky, a to myslim tie siroke a vojdu v pohode, sice na doraz, ale croma ma co sa mi paci vysoku strechu a rozvor je tiez dlhy
Kufor mi tiez vyhovuje 500l. Doteraz som mal 350l, mam 2 deti + koci a vedel som tam vsetko vtrepat, zase naucili sme sa nebrat hluposti.
Rozmyslal som na Alh alebo Galaxy tiez, ale zase to je fakt dost velke, Sharan nie, pretoze, ludia vseobecne nevedia co pytat za VW.
Zase Cromu viem kupit novsiu napriklad 2007 zhruba, co Alh/Galaxy 2005.
- Radek156
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Firmy co opravdu rozumí "chiptuningu" se daji spočítat na prstě jedné ruky, ale firem co dělají "chiptuning" je plný internetspigy11 píše:Zdielam tvoj nazor s tym jemnym cipom, videl som u nas firmu, ktora robi eco-tunning, cize z 88kW na 97kW, co by mohli byt celkom v pohode.

_____
Mam bravo 2007 s 88kw JTDM . Na bravo je to postacujuce. Ale na Cromu pokial bude plne nalozena je to malo. Je pravda ze je to najspolahlivejsi motor, preto som si ho aj vybral. Ale ked uz do Cromy tak skocit za Sharkanom nachipovať. Tiez to mam v plane , len nevedno kedy, moentalne su ine vydaje.
V porovnani napr s 159 alfou ma croma dost miesta vo vnutri. Ako rodinne auto za tie peniaze je super.
Na brave mam spotrebu 5,5l. Jazdime prevazne dvaja s nejakou batozinou.
V porovnani napr s 159 alfou ma croma dost miesta vo vnutri. Ako rodinne auto za tie peniaze je super.
Na brave mam spotrebu 5,5l. Jazdime prevazne dvaja s nejakou batozinou.
Fiat Bravo 1,9JTD GT- velky IC,vyfuk,Turbo I.H.I RHF5 1,1-1,5 Bar, 235 dvojhmota+ kovokeramika,Vacsie kotuce v predu v zadu, soft BH motor 160ps 360Nm
Fiat Bravo II 2007 1,9 JTDM 88 KW+Sharkan Chip. BMW E91 2012 325D 150Kw
ahoj zrovna vcera sem testoval cromu 2005 MJTD 88kw a auto sice uvnitr pekne,ale jak se to rozjelo,tak sem chtel rychle pryc. to,ze to bylo zdechle se da od toho masa vahy cekat,ale jizdni vlastnosti hrozne. zadna lod to rozhodne neni. a krasne to vibrovalo dovcera sem zadnyho ujinyho diesela krom mojeho necitil az v sedacce:D. Pak sme zkusil stejny motor ve stilu kombi rok 200ý a to bylo jine kafe jelo to pekne ,ale jizdni vlastnosti obyc auta na urovni fabie,octavie. Jinak sem pak zkusil krom octavie 2 coz byla uplna hruza podvozkove i motorove passat B6 a v zadnem aute sem se necitil lip. Bohuzel motor 2,0 TDi ,ale podvozkove bomba
ex fiat punto 1,4 GT turbo 96 kw
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
ex fiat bravo JTD 105 95 kw
chip 285 Nm +
ex fabia 1,9 TDI PD jen malicka uprava odhad 85-90 kw max,ale jede pekne
lancia lybra 2,4 JTD 132 kw 420 Nm
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
chip 285 Nm +
@Radek, hmm zoberiem do uvahy ked budem uvazovat, technicka otazka, pozeram ze motor po uprave bude mat 150 koni co je fajn, ale krutak (310) bude nizsi ako co som pozeral inde, zase tym padom ze krutak nebude 380 tak dvojhmota a vstredy by nemali az tak trpiet, aspon ja si to tak myslim 
@sikin, ja som sa viezol v 2007 po facelite a bol som velmi spokojny so vsetkym, VW nemusim, uz keby som chcel poriadny podvodok kupim si mondeo

@sikin, ja som sa viezol v 2007 po facelite a bol som velmi spokojny so vsetkym, VW nemusim, uz keby som chcel poriadny podvodok kupim si mondeo

Toto davam len pre predstavu co sa da s toho motora seriovo dostat.
Osobne chcem chip 150-160k a 330Nmcca
Osobne chcem chip 150-160k a 330Nmcca

Fiat Bravo 1,9JTD GT- velky IC,vyfuk,Turbo I.H.I RHF5 1,1-1,5 Bar, 235 dvojhmota+ kovokeramika,Vacsie kotuce v predu v zadu, soft BH motor 160ps 360Nm
tak po dnesnim soku co sme zazl uz po takovem vykonu netouzim http://archiv.hzszlk.eu/obrazek/17359/?IDa=2539
auto je na srot. mozna kdybych jel v necem novejsim s ESP tak neudelam kotrmelce.
jinak mondeo ma prej nejlepsi podvozek,ale me se to hranaty do roku 2007 hnusi navic tam neni motor co by bral po 7 litru
auto je na srot. mozna kdybych jel v necem novejsim s ESP tak neudelam kotrmelce.
jinak mondeo ma prej nejlepsi podvozek,ale me se to hranaty do roku 2007 hnusi navic tam neni motor co by bral po 7 litru
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
chip 285 Nm +
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
chip 285 Nm +
Cos robil prosim ta?sikin1987 píše:tak po dnesnim soku co sme zazl uz po takovem vykonu netouzim http://archiv.hzszlk.eu/obrazek/17359/?IDa=2539
spechal sem do prace a ve 120 sem dostal smyk a ,protoze tam bylo spousta stromu a sraz ztrhl sem volant do te plytke prikopy,ale stejne me to koplo. takze ted urgentne zhanim nove auto,ale na Zlinsku je velky prd:(
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
chip 285 Nm +
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
chip 285 Nm +