skapava motor cordoba 1,4

Technická řešení specifických problémů benzíňáků, včetně LPG i CNG pohonu.

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
moguluss
Nováček
Odpovědi: 0

skapava motor cordoba 1,4

Příspěvek od moguluss »

Na mojej cordobe 1,4 AEX r.v 96 mám problémy s volnobehom. Motor ked je studený ide normálne ale akonáhle sa zohreje začne na volnobeh skapávat. Prejavuje sa to tak že treba 30 sekund ide normálne a potom začnu padat otáčky RJ motoru sa to snaží doregulovat a zvíši otáčky na 1500 a tak sa to stale opakuje v cca 30sek intervaloch nekedy motor skape. Sním.teploty je OK,klapka vyčistená spravené zakl.nastavenie, Lamda normálne kolíše aj ked sa odpojí zavada sa stale opakuje. Neviete načo sa mám zamerat dakujem
romanespana
Aktivista
Odpovědi: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romanespana »

mam to samy auto, cidlo teploty je ko
launchx431, brain-bee st9000, V-500, 304cz+11.10, VIS 5.0 CZ, VIS 5.0 ES, FES3.6, CDP - 2011.1+2014.2, OP-COM, MPPS v12, MProg3, K-TAG, stroboskop, HANTEK DSO1060, BAKU702B, MLINK-DSP3005, toughbook CF-18, hafo kompiku a cajky od FACOM+WURTH+BERGEN.
romanespana
Aktivista
Odpovědi: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romanespana »

jinak dnes rano mi ta moje aex zdochla, za dve hodky pak chytla, rozdelovac komplet jsem menil v loni, ted se rozhoduju jestli koupit indukcku nebo hall, da nekdo telepatickej typ?
launchx431, brain-bee st9000, V-500, 304cz+11.10, VIS 5.0 CZ, VIS 5.0 ES, FES3.6, CDP - 2011.1+2014.2, OP-COM, MPPS v12, MProg3, K-TAG, stroboskop, HANTEK DSO1060, BAKU702B, MLINK-DSP3005, toughbook CF-18, hafo kompiku a cajky od FACOM+WURTH+BERGEN.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

já mám stejný problém před barákem a tlak paliva je O, předpokládám praskla hadička v nádrži od čerpadla k deklu filtr paliva jsem měnil černý sajrat přicpaný

vrátilo se mi to jako reklamace po rozvodech ale za rozvody se nechám píchnout ty vyšly na stopro ;)
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

romanespana píše:jinak dnes rano mi ta moje aex zdochla, za dve hodky pak chytla, rozdelovac komplet jsem menil v loni, ted se rozhoduju jestli koupit indukcku nebo hall, da nekdo telepatickej typ?
A co na to osciloskop?Závada halu bude pro něj jasně viditelná a tobě ušetří peněženku.
matus
Přispěvovatel

Příspěvek od matus »

asi to patri sem tak isto aex chytne ide ako na 3valce a pocut kovovy zvuk ako dizel iskra ide ,palivo strieka ,tlaky valcov 13 a diag napisal cidlo klepotu po vymene rovnako
dik za pomoc
peterA4
Přispěvovatel

Příspěvek od peterA4 »

matus píše:asi to patri sem tak isto aex chytne ide ako na 3valce a pocut kovovy zvuk ako dizel iskra ide ,palivo strieka ,tlaky valcov 13 a diag napisal cidlo klepotu po vymene rovnako
dik za pomoc
Cidlo klepania len zistilo ze v motore to klepe....a ked nieco klepe tak to neprestane.Treba zhodit vanu a pozriet na panvy...ak tie budu OK tak hlavu a vybrat piest.Ked uz nieco klepe mal by si rychlo prist na to co to je.
Netreba startovat lebo mozes poskodit kluku prip. valec....
Audi A4 Avant 1.8 5V
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

čidlo klepání je potřeba odpojit taky odchází ne hlásí bludy úřední obludy ;)
peterA4
Přispěvovatel

Příspěvek od peterA4 »

Zalezi co vypisal VAG...ak napisal ze snimac klepania zistil klepot na niektorom valci tak si to moze mechanik zmylit s tym ze je ten snimac vadny.A potom sa zbytocne meni a samozrejme uplne naivne sa ocakava ze motor prestane klepat a je jasne ze zavada pretrva...ak je mechanik diletant a kreten tak to tak potom vyzera...

uz som sa s takymto pripadom stretol tolkokrat ze to az pekne nie je... (LOL)
Takze by nebolo od veci keby sem das kod chyby z VAG-u...potom sa da lahko zistit ci je vadny snimac alebo len snimac upozornuje na existujuci problem...a hlavne zistis ci ten co to auto opravuje aj vie co robi,ze jo...

A este si nedopisal co pretrvava...zavada vo VAG-u?Ak ano potom som odpovedal v poslednej vete...
Audi A4 Avant 1.8 5V
Odpovědět

Zpět na „Údržba a zvyšování výkonu (BENZÍN, LPG, CNG)“