Nebylo na stolici - bylo mi vysvětleno jak přijímacím technikem, tak servisákem co to opravuje a seřizuje následující:jericho-3 píše:To snad ne, oni neměli čerpadlo na stolici? A jak ho chtěli seřizovat..pohledem? A jen tak mimochodem , kolo čerpadla posuň /o zub/po směru točení motoru/rozv.řemenu/, ne naopak..
Servisák přišel po mojí "hádce" s přijímacím technikem, že se tohle čerpadlo na předvstřik seřizuje na stolici a ne na autě a že chci kontrolu na stolici, jestli je čerpadlo v pořádku a dává kdy má a jak má a případně seřízení. Na to mi servisák řek, že čerpadlo na stolici nedá bez jeho rozborky, protože neví co všechno v něm může být za bordel a nezničí si stolici za několik mega, takže to tak jako tak rozeberou a buď zaplatím za rozborku, sborku, seřízení a stolici, nebo za rozborku, sborku, opotřebený díly a seřízení. Že seřizujou jenom přípravkama a stolice je 2000,- navíc, ale jsou to vyhozené peníze, protože není důvod to čerpadlo dávat na stolici po jejich kontrole a seřízení...
Možná to není standardní postup, ale já nejsem opravář čerpadel - jsem jenom jouda co to potřeboval, tak obvolal 5 autorizovanejch diesel servisů BOSCH a šel tam, kde měli volno. Koneckonců mi došla dneska jedna věc - ten transit nestartoval po výměně toho čerpadla co tam bylo a umřelo za to co je tam teď hned špatně. Startoval na cvrk a jenom občas - třeba jednou za týden nenastartoval a šel na kabely, nebo na lano. Postupné se to zhoršilo a přestal stratovat úplně - to by nahrávalo opět na závadu na čerpadle a ne na vadnej motor...
A stejně tak to nenahrává na to, že by to opravilo hnutí s předvstřikem - rozsekl by to test se sousedovo čerpadlem - když to bafne na něj hned, není co řešit.
Musím doma najít fakturu od toho čerpadla - doufám, že je tam napsána "kontrola a seřízení, nebo celková oprava a seřízení" to by byla reklamace v pohodě. Jestli je tam kontrola a seřízení předvstřiku, jsem asi v hajzlu, protože se otočí na tom, že jsem přeci nechtěl to čerpadlo celý zkontrolovat a celý seřídit...
jaký je tvůj názor?