tím čtvrtým válcem myslíš který? Ten u rozvodů?TDI tech píše:Chlapi vy ste vazne odbornici. Nechcete sa zivit scifi. Aj keby ciste teoreticky bol prichpaty kanalalik k niektoremu hydrostelu, tak hydrostel by cvakal nie klepal. Vadny hydrostel vydava taky cvakaci zvuk cak, cak, cak, cak, cak... Ale tak charakteristicky ASV klepu akoby od stvrteho valca niekto mlatil malym kladivkom po motore. Zaujimave je ze neklepu furt, niekedy klepe a niekedy nie.
Klepot kovový zvuk +video 1.9tdi ASV
Moderátoři: šulda, Moderátoři
OI L&K tdi 81kW 2001
- Rado-diesel
- Přispěvovatel
mne to klepe zasa medzi 3 a 4 valcom nwm presne od ktoreho to je ale asi idem robit hlavu dam ju dole a uvidim mozno ze je na dajakom ventile nalepsny karbon abo co abo ci neni nejaky ventil prikriveny lebo nemam ani taky vykon aky by to malo byt ci nahodou neprepusta dajaky ventil
Audi A3 8l 12/1999 1.9TDI 81kw/110ps ASV
-
senioring1
- Přispěvovatel
Jednoduchšie je zmerať tlaky vo valcoch , čím vylúčiš netesný ventil . Chybu hľadaj v spôsobe spaľovania - predvstrek , dávka paliva , tryska , cetanové číslo paliva .Rado-diesel píše:mne to klepe zasa medzi 3 a 4 valcom nwm presne od ktoreho to je ale asi idem robit hlavu dam ju dole a uvidim mozno ze je na dajakom ventile nalepsny karbon abo co abo ci neni nejaky ventil prikriveny lebo nemam ani taky vykon aky by to malo byt ci nahodou neprepusta dajaky ventil
Než čokoľvek rozoberieš skús použiť VIF do nafty a som si istý že bude tichší .
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
- Rado-diesel
- Přispěvovatel
nie to urcite nebude nic zo spalovanim podla mna bude netesnost a vola na dajakiom ventile lebo auto aj podimujesenioring1 píše:Jednoduchšie je zmerať tlaky vo valcoch , čím vylúčiš netesný ventil . Chybu hľadaj v spôsobe spaľovania - predvstrek , dávka paliva , tryska , cetanové číslo paliva .Rado-diesel píše:mne to klepe zasa medzi 3 a 4 valcom nwm presne od ktoreho to je ale asi idem robit hlavu dam ju dole a uvidim mozno ze je na dajakom ventile nalepsny karbon abo co abo ci neni nejaky ventil prikriveny lebo nemam ani taky vykon aky by to malo byt ci nahodou neprepusta dajaky ventil
Než čokoľvek rozoberieš skús použiť VIF do nafty a som si istý že bude tichší .
- Rado-diesel
- Přispěvovatel
ano aj toto moze byt problem lebo jeden ma az velku volu ten hydrostel normalne na jemnny dotyk ho stlacim dnu takze moze byt pripchaty olejovi kanalyk ktori tlakuje do hydroštelu olejkebs píše:Už jste řešili ventily respektive jejich vůli?
jeden kamarád měl stejný problém. Nějak se mu tam ucpal ten hydraulický hajzl co tu vůli nastavuje a postupem času to bylo horší a horší....
- Rado-diesel
- Přispěvovatel
hodnota je dobra som pozeral na grafe a hydrošteli som menil a stali ma asi 70€ a urcite su dobre lebo aj predchadzajuci majitel ich menil ale ja som otom nevedel tak som zassa vimenil takze mam aj tie stare co maju asipol rokajosef10 píše:hodnota predvstriku je jaka? Jinak to dost klepe, co jsi daval za hydra - znacku? Mam taky ASV a takto mi klepala hydra pred vymenou.... Po vymene klid dal jsem INA made in Germany nikoliv INA made in Poland....
- Rado-diesel
- Přispěvovatel
dakto to neriesi ale minule som pocul ine asv a vobec to tak neklepeprka píše:Jsem stejného názoru jako TDI tech. Hydraulická zdvihátka to nejsou, ty by "klapaly" podstatně více. Neřešil bych to. Také se mi to nelíbí ale je to normální. AGR nebo AHF jsou podstatně tišší.
- Rado-diesel
- Přispěvovatel