Ducato 2007 spínací skříňka HELP
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Ducato 2007 spínací skříňka HELP
Zdravím všechny, po koupi auta mám problém se spínací skříňkou na Ducatu 2,3JTD. Udělal jsem blbost, zkoušel a rozhýbával jsem všechny zámky, jestli klíče pasují, a do spínací skříňky dal náhradní klíč, na který nebyla zvyklá. Původní asi už měl něco za sebou. Takže jsem si zamčel volant, odemčel, to šlo, ale na druhou stranu už se mi nepodařilo otočit do startovací polohy, jen když se hodně přitlačilo tak na kontrolky, ale dál ne. Takže jsem vyndal vložku zámku a dal ji na promazání, byla ok. Do té doby jsem startoval po vysunutí elektriky tím kolečkem co se zasouvá do těla spínací skříňky. JENŽE i po promazání vložky neotočil klíč ve spínačce na start, přitom venku normálně. Po zasunutí vložky asi po třetí do spínačky mi z ní zespodu vypadnulo ozubené kovové kolečko, které asi přesně zapadává potom do té elektrické části s plastovým kolečkem, kterou teď startuju. Ještě mi vypadnul nějaký středový kolík k němu s mini plastovou nějakou kolejničkou, a zoubek na pružince. Něco z toho se muselo původně šprajcnout, protože jak to vypadlo najednou jde otáčet klíčkem ve spínačce normálně. Mám dotaz, dá se to nějak ještě poskládat, nebo se musí spínačka odvrtat a vyměnit, mám rozebranou palubku a vypadá to blbě. Díky moc za rady, protože ve Fiatu by nejraději měnili všechny zámky i spínačku .
Kamarat, rosipala sa ti aretacia polohy start. Riesenie je jednoduche. Celu spinacku vonku na stol, a pohraj sa s tym. Potom stamadial vyberem tu silonovu mincu, proste celu tu aretaciu polohy start z tamat vyjebem a poskladam to. Musi to fachcat, akurat sa bude dat startovat za kazdym. nebude chodit aretacia, ale nikto nieje taky dementny aby startoval beziaci motor.
Díky moc za radu, podařilo se mi to poskládat ještě na autě bez té aretace a plastové kolečničky provizorně zatím zpět. No není to ideální, ten plastový bajonet-protikus s elektrikou má taky už vůli ale zatím to startuje, díky.TDI tech píše:Kamarat, rosipala sa ti aretacia polohy start. Riesenie je jednoduche. Celu spinacku vonku na stol, a pohraj sa s tym. Potom stamadial vyberem tu silonovu mincu, proste celu tu aretaciu polohy start z tamat vyjebem a poskladam to. Musi to fachcat, akurat sa bude dat startovat za kazdym. nebude chodit aretacia, ale nikto nieje taky dementny aby startoval beziaci motor.