směs E85 s naftou
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
Petr.C píše:Taky jsem zkoušel E85 a musím uznat, že auto opravdu líp startuje, i když docela trvá než se v RO rozpustí.
Nezáleží zas tak na energetickém obsahu http://www.montujemeethanole85.cz/pjsch ... thanol-E85
Tady to lijeme do nafty ne do benzínu, takže tak nějak na tom bude záležet. Proto jsem žádal jestli to náhodu nebude chtít někdo přepočítat. Jestli jsem se neseknul tak mi vyšlo, že si to můžu ředit bezaromatikem za velkoobchodní a vyjde mě to nastejno. Resp. že to co ušetřím na oleji klidně pro.... na E85.
Jestli se ti to smíchá nebo ne, opravdu záleží na tom co ti na pumpě prodali. Po prve se mi to nesmíchalo ani z olejem ani z naftou. Použil jsem to při esterifikaci. Naštěstí jsem to nevzdal a koupil za čas znova a už to bylo bez problémů. Proč tomu tak bylo a jak vidno je, nechci spekulovat.
nemám žádnou kárku na naftu...
bionafta
Jaké má kdo zkušenosti s bionaftou v zimě? můžu ji mít ted za 25kč/L ale ted na zimu nevim nevim jak se to bude chovat. Lze zabránit jejímu tuhnutí při mrazech přidáním nějakého aditiva třeba benzín, lih atd. ? díky za případné info
BMW 325TDS
Re: bionafta
velmi jednoduše trochou benzínu, buď v klidupavel368 píše:Jaké má kdo zkušenosti s bionaftou v zimě? můžu ji mít ted za 25kč/L ale ted na zimu nevim nevim jak se to bude chovat. Lze zabránit jejímu tuhnutí při mrazech přidáním nějakého aditiva třeba benzín, lih atd. ? díky za případné info

Mercedes-Benz W210 300D