směs E85 s naftou

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
lp
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od lp »

Taky jsem smíchal RO +E 85 ale dělá mi to emulzi.Po chvíli se ta směs rozjasní,ale pokud tím zatřepu je to opět bílá emulze.
Petr.C
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr.C »

Jaký tam máš poměr, já jsem dával 4:1 pro RO? Mě se to pořád oddělovalo a když jsem to zamíchal tak se mi udělali v RO bublinky lihu ale potom se to spojilo. Nevím proč se ti dělá emulze, nemáš tam vodu, když to není spojený tak líh je nahoře.
Ford Mondeo,1,8TD 1999,čerpadlo Lucas
burton.b22

Příspěvek od burton.b22 »

Mám to víc jak 2 měsíce smíchane v Petce poměr 1:1 a nic se neodělilo. Jak se to promíchá tak se to spojí hezky jenom to vysaje vzduch z flašky.
lp
Přispěvovatel

Příspěvek od lp »

Já tam vodu nedával,leda že by ji tam dáli na čerpačce.Poměr 2:1 RO:E85 Skusil jsem přidat aceton a vyčistilo se to,ale aceton nemaže a taky stojí ranec.
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

to musim zkusit jestli to funguje i s MERO (crazy)
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

Petr.C píše:Taky jsem zkoušel E85 a musím uznat, že auto opravdu líp startuje, i když docela trvá než se v RO rozpustí.
Nezáleží zas tak na energetickém obsahu http://www.montujemeethanole85.cz/pjsch ... thanol-E85

Tady to lijeme do nafty ne do benzínu, takže tak nějak na tom bude záležet. Proto jsem žádal jestli to náhodu nebude chtít někdo přepočítat. Jestli jsem se neseknul tak mi vyšlo, že si to můžu ředit bezaromatikem za velkoobchodní a vyjde mě to nastejno. Resp. že to co ušetřím na oleji klidně pro.... na E85.

Jestli se ti to smíchá nebo ne, opravdu záleží na tom co ti na pumpě prodali. Po prve se mi to nesmíchalo ani z olejem ani z naftou. Použil jsem to při esterifikaci. Naštěstí jsem to nevzdal a koupil za čas znova a už to bylo bez problémů. Proč tomu tak bylo a jak vidno je, nechci spekulovat.
nemám žádnou kárku na naftu...
pavel368
Sběrač informací

Příspěvek od pavel368 »

3
Naposledy upravil(a) pavel368 dne 04 zář 2013, 20:36, celkem upraveno 1 x.
BMW 325TDS
burton.b22

Příspěvek od burton.b22 »

Jezdím na paralen občas ibalgin :roll:
oldaf
Aktivista

Příspěvek od oldaf »

burton.b22 píše:Jezdím na paralen občas ibalgin :roll:
Lepší je dát mu do nádrže perník, to ten motor je pak povzbuzenej a jede jak kráva :D
PRODÁM NOVOU 12mm HLAVU NA TDS,
VW T3 mTDI ASV , GT2052, 11mm hlava,
BMW E39 525mTDS touring,12mm hlava, IC, diff 2,35, GT3271-tlak 3,1b, jednohmota DURAL 240mm,
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

a co med? (crazy)
pavel368
Sběrač informací

bionafta

Příspěvek od pavel368 »

Jaké má kdo zkušenosti s bionaftou v zimě? můžu ji mít ted za 25kč/L ale ted na zimu nevim nevim jak se to bude chovat. Lze zabránit jejímu tuhnutí při mrazech přidáním nějakého aditiva třeba benzín, lih atd. ? díky za případné info
BMW 325TDS
Stewa
Přispěvovatel

Re: bionafta

Příspěvek od Stewa »

pavel368 píše:Jaké má kdo zkušenosti s bionaftou v zimě? můžu ji mít ted za 25kč/L ale ted na zimu nevim nevim jak se to bude chovat. Lze zabránit jejímu tuhnutí při mrazech přidáním nějakého aditiva třeba benzín, lih atd. ? díky za případné info
velmi jednoduše trochou benzínu, buď v klidu ;)
Mercedes-Benz W210 300D
Petr.C
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr.C »

Dávám E 85 s RO, tak se mi při zahřátí motoru dělají za filtrem bublinky. Stále nemohu přijít čím to je, nemůže se z E85 uvolňovat po zahřátí kyslík? Když je motor studený, tak se mi zdá, že je vše v pořádku.
Ford Mondeo,1,8TD 1999,čerpadlo Lucas
Stewa
Přispěvovatel

Příspěvek od Stewa »

Petr.C píše:Dávám E 85 s RO, tak se mi při zahřátí motoru dělají za filtrem bublinky. Stále nemohu přijít čím to je, nemůže se z E85 uvolňovat po zahřátí kyslík? Když je motor studený, tak se mi zdá, že je vše v pořádku.
spíš ti to bude někde přisávat vzduch.
Mercedes-Benz W210 300D
k.amerika
Přispěvovatel

Příspěvek od k.amerika »

Přesně tak, nejspíš to bude přisávat vzduch. Také míchám RO s E85. udělá se pěna, ta opadne a není problém..
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“