jaky olej do GOLf3 tdi AFN
Moderátoři: šulda, Moderátoři
jaky olej do GOLf3 tdi AFN
ahoj ptma se jaky olej do golf 3 afn 1,9TDI je jen po chipu ma zaslepeny EGR, kat off egr off,cely vyfuk of akorat stredovy polstar zustal, majitel predmnou tam lil 5w40 olej,tka se ptma co tam nalit,diky
Golf 3 TDi 81 kw AFN chip 103 kw
Re: jaky olej do GOLf3 tdi AFN
To istejenik.tdi píše:ahoj ptma se jaky olej do golf 3 afn 1,9TDI je jen po chipu ma zaslepeny EGR, kat off egr off,cely vyfuk of akorat stredovy polstar zustal, majitel predmnou tam lil 5w40 olej,tka se ptma co tam nalit,diky

GIV var asz 4mot upraveny
ked tam bolo 5W, môže ísť aj 10W aj neviem aké W - dôležitá je špecifikácia, ako ti píšu. Nedávno sme to tu rozoberali, tak si to preštuduj.jenik.tdi píše:pravě kámoš mi psal že když se tam lilo 5w40 tka jeidne 5w40 tak se ptma tady...jinac bude to delsi kratke prost ejak budu ptorebovat budu jezdit...jinac vymenny interval 10tis km ?
vw golf 1.9TDI,AHF, 81kw+race 520+egr kat off,MAF-off+ turbo by BH +ARL sanie+vymennik,brzdy 312mm+ jednohmota HDS-57+FMIC+ soft by BH-motor 199PS - 407Nm
škoda O1,66kw ALH,egr-off,chip vector,121ps,327Nm
EX - Kawasaki ZX 600 Ninja 110PS
škoda O1,66kw ALH,egr-off,chip vector,121ps,327Nm
EX - Kawasaki ZX 600 Ninja 110PS
Motor AFN je rotačka, čili motor na olej vcelku nenáročný. Pokud plní specifikaci VW 505.00, není třeba víc řešit. Já do toho v létě občas vrazím i Mogul Felicia, což je minerál 15W/40, jinak běžně jezdím na Mogul GX-FE 10W/40.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Aby som to upresnil, problémy s tzv. prechodom medzi olejmi prevládajú od dôb M6A, kde po dlhodobom používaní M6A sa prešlo na M6AD a mohlo sa stať, že olej uvoľnil staré karbónové (tvrdé) usadeniny, ktoré následne mohli narobiť paseku. V dnešnej dobe by mohol teoreticky vzniknúť problém pri skoku napr. z API SG na napr API SM, ale to by sa muselo jednať o veľmi zanedbaný motor. Naviac, bavíme sa o diesli a nepredpokladám, že by sa tam dlhodobo používal nejaký zastaralý olej. Vo všeobecnosti sa neodporúča skok o viac ako dve triedy, čo sa týka API
Prečo nie audina? Lebo Medveď!
Ex: A4 1.9TDI Quattro AVF 2003
Na takéto využitie je vhodnejšia 5W. Napr. total quartz 9000 5W-40 je v súčasnosti za cenu "no nekúp to" a kvalitatívne je z tých lepších.
Mogul GX-FE 10W/40 je kvalitný olej, naviac, 10W-40 býva chemicky stabilnejší oproti 5W-40. Pomalšie degeneruje vplyvom paliva v olej etc. Ale už to tu bolo viackrát napísané - vyber si značku, ktorej fľašky sa ti páčia alebo ich logo je v tvojom favorizovanom teame na kapote, skontroluj si normu VW505.00 a máš vybraté.
Mogul GX-FE 10W/40 je kvalitný olej, naviac, 10W-40 býva chemicky stabilnejší oproti 5W-40. Pomalšie degeneruje vplyvom paliva v olej etc. Ale už to tu bolo viackrát napísané - vyber si značku, ktorej fľašky sa ti páčia alebo ich logo je v tvojom favorizovanom teame na kapote, skontroluj si normu VW505.00 a máš vybraté.
Prečo nie audina? Lebo Medveď!
-
- Přispěvovatel
mám PD, doposud jsem dával castrol norma 507, teď jsem nalil shell norma 505.01. motor je hlučnější.vím, o čem mluvím, protože je to 1.4tdi, až budu mít najeto 10tis. km, vyměním zpět za castrol.....najel jsem spoustu km na castrol, ať v benzínu nebo na naftu. nikdy jsem žádný problém s těmito oleji neměl. může mi tu někdo říct, proč jsou oleje castrol tak špatný? není to o tom, vyměnit olej včas a dát do auta olej správné specifikace? 

No musis sa spytat tych ludi co to skritizovali ja co som cital fora tak bolo to o tom ako po rozobrati motora po pouzivani oleja Castrol a aj fotky k tomu boli tak evidentne zapchaty motor a karbonove usadeniny.
A s tym hlucnim motorom no ja davam Shell ultra extra norma 507 a veru hlucny motor nemam.
Ale ak by som daval osobne naj tak to je podla mna Mobil 1 ESP Formula.
A s tym hlucnim motorom no ja davam Shell ultra extra norma 507 a veru hlucny motor nemam.
Ale ak by som daval osobne naj tak to je podla mna Mobil 1 ESP Formula.