Zdravím, mám prosbu, jaký je rozdíl mezi Ducatem 2,3JTD 2007 ve verzi 15Q, 17QL, a jak zvýšit nosnost na převážku 2x do měsíce cca 1800kg? Mám vzadu nějakou lepší nápravu nebo jsou obě verze stejné a nosnost se zvedá z 15Q na 17QL jen třeba použitím jiných pneu..mám v techničáku 205/215 a 225 vše v patnátce, jsem z toho jelen:o) No a do toho na verzi 17Ql jen jedno pero. Leda, že by byly různé síly, ale fakt jen jedno. Vím, že 17H má už jiné tlumiče a pružiny, ale zajímá mne, jestli i ta 17L je už na ten náklad aspoň nápravou nebo kloubama líp. Jestli to jedno pero u 17tky L není třeba silnější a nahradí dvě u maxiku a pod., abych si výměnou spíš nepohoršil.
No a pak jsem koukal na různá přídavná pera a zajímalo by mne o kolik kilo by to pomohlo zvýšit nosnost, a které byste vybrali? Oba dva typy jsou asi z Maxíků a přišlo mi, že sice to druhé pero samostatně by asi nemělo auto takovou nosnost jako když jsou ty pera spojená, ale zas by to auto tak prázdné neskákalo. Pak jsem viděl různé systémy klasických přídavných pružin. Buď se přidělávaly přímo na pera i dvojitě, nebo jedna na nápravu. Samostatnou kapitolou jsou měchy. Prostě by mne zajímaly vaše zkušenosti a kolik co uveze a jestli pak na té 17L jsou nutné ještě další úpravy, aby se nevysypalo něco jiného. Vím že Iveco to není, dík moc za rady:o)