FIAT DUCATO 17QL L3H2 a zvýšení nosnosti

Alfa Romeo, Fiat, Lancia...

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
ka.mik
Nováček
Odpovědi: 0

FIAT DUCATO 17QL L3H2 a zvýšení nosnosti

Příspěvek od ka.mik »

Zdravím, mám prosbu, jaký je rozdíl mezi Ducatem 2,3JTD 2007 ve verzi 15Q, 17QL, a jak zvýšit nosnost na převážku 2x do měsíce cca 1800kg? Mám vzadu nějakou lepší nápravu nebo jsou obě verze stejné a nosnost se zvedá z 15Q na 17QL jen třeba použitím jiných pneu..mám v techničáku 205/215 a 225 vše v patnátce, jsem z toho jelen:o) No a do toho na verzi 17Ql jen jedno pero. Leda, že by byly různé síly, ale fakt jen jedno. Vím, že 17H má už jiné tlumiče a pružiny, ale zajímá mne, jestli i ta 17L je už na ten náklad aspoň nápravou nebo kloubama líp. Jestli to jedno pero u 17tky L není třeba silnější a nahradí dvě u maxiku a pod., abych si výměnou spíš nepohoršil.
No a pak jsem koukal na různá přídavná pera a zajímalo by mne o kolik kilo by to pomohlo zvýšit nosnost, a které byste vybrali? Oba dva typy jsou asi z Maxíků a přišlo mi, že sice to druhé pero samostatně by asi nemělo auto takovou nosnost jako když jsou ty pera spojená, ale zas by to auto tak prázdné neskákalo. Pak jsem viděl různé systémy klasických přídavných pružin. Buď se přidělávaly přímo na pera i dvojitě, nebo jedna na nápravu. Samostatnou kapitolou jsou měchy. Prostě by mne zajímaly vaše zkušenosti a kolik co uveze a jestli pak na té 17L jsou nutné ještě další úpravy, aby se nevysypalo něco jiného. Vím že Iveco to není, dík moc za rady:o)
Obrázek
Obrázek
jurki888
Aktivista

Příspěvek od jurki888 »

http://www.airmatic.sk/airmatic/eshop/10-1-Fiat inak to ducato v pohode odnese 2tony otec to ma odskusane viac krat :-)
159 2.4 JTDM Na objednavku fuul EGR OFF DPF OFF KAT OFF SWIRL OFF turbo GTB2056V tlak 1.9bar davka 100mm3 cca 290 ps 550nm Sarkan cip ON :-)
ka.mik
Nováček

Příspěvek od ka.mik »

jurki888 píše:http://www.airmatic.sk/airmatic/eshop/10-1-Fiat inak to ducato v pohode odnese 2tony otec to ma odskusane viac krat :-)
No právěže u staršího modelu jsem si to myslel taky, a praskalo mi čelní sklo plus lak, a tady prý na tom kastle není o nic moc líp, naložím 1500 kilo co mám v papírech a cítím, že jsem tak akorát. Byl jsem varovanej, že i tady pak praská lak a spoje nic nevydrží. Jezdí ke mně starej sprinter a ten vozí pořád dvě tuny ale tady mi kastle přijde jak z papíru, tak přemýšlím čím to trošku vyztužit.
jurki888
Aktivista

Příspěvek od jurki888 »

neviem otec ma znizenu nosnost kvoli velkej kasni tak ye to ma skoro stale pretayene :D
159 2.4 JTDM Na objednavku fuul EGR OFF DPF OFF KAT OFF SWIRL OFF turbo GTB2056V tlak 1.9bar davka 100mm3 cca 290 ps 550nm Sarkan cip ON :-)
Odpovědět

Zpět na „Italské vozy“