Vůle předního kola oct 1

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

ska.gri
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od ska.gri »

Trošku mě jen trápí představa, že pojedu dál a auto se zastaví. Pak by mě stál odtah víc, jak oprava.

Možná má děda jednu levou a pravou bych mohl mít za 600Kč. Doufám že bez vůle... tak jestli to rovnou sfrknout při výměně oleje převodovky nebo ne, toť otázka.

EDIT: dneska zjištěna prasklá pružina na levé strańě. Možná že jak jsem giglal s kolem, tak to vypadalo jako vakl (při položeném autě). Na zdvihlém to šlo těžko identifikovat.

homo vyadají asi dobře, levou poloosu mám celou doma, tak při výměně pružiny se to překontroluje, případně vymění. Druhou stranu bych sehnal.
senioring1
Přispěvovatel

Příspěvek od senioring1 »

Výmena pružiny nie je taká jednoduchá ako sa zdá . Stlačená pružina má veľkú silu a pri jej vystrelení hrozí úraz. Použitie prípravku na stlačenie je najbezpečnejšie .
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
ska.gri
Přispěvovatel

Příspěvek od ska.gri »

Nebudu to dělat sám, zadek je v pohodě ale předek riskovat opravdu ne.

Jak jsem psal, mám měnit oleje v převodovce a motoru, tak to nechám udělat zároveň. Nechá se odkapat olej, udělá se to a to a je to (snad)

Kolik tak průměrně stojí výměna oleje v převodovce a výměna převodovky, popř jedné poloosy?
ska.gri
Přispěvovatel

Příspěvek od ska.gri »

Takže, v pátek jsem byl dělat oleje a pružinu. Převodovka OK, poloosy OK (teda ne uplně, ale na stav km ano). Pružina daná nová.

Ale kolo má ještě větší vůli, než jsem zakládal téma a je slyšet při přejíždění takové bouchání, jako když je něco uvolněného.

Takže na co se zaměřit? Přes 14tis měněny tlumiče, kosti stabilizátoru, repas ramen. Dělá mi to levé kolo, kde byla prasklá pružina.
Jawas
Přispěvovatel

Příspěvek od Jawas »

co tam s tim porad resis dej nový gumy na stabilizator oba silentbloky do ramem a musi bejt ticho pokud nemas totalne vymlacenz cepy,pokud jo vymen je a mas klid
golf 4 agr,S 764,kat off,egr off,chip,VNT 20
ska.gri
Přispěvovatel

Příspěvek od ska.gri »

Stabik byl teď dole a je OK. Silentbloky ramen OK. Proč to asi řeším ;) dost blbá otázka. NEvím co to může být. Dík!
senioring1
Přispěvovatel

Příspěvek od senioring1 »

môže to robiť aj horné uloženie tlmiča.
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“